$
בארץ

המדד המשולב עלה ביוני ב-0.2%

המדד הוסיף 2.7% במצטבר מתחילת השנה לעומת התקופה המקבילה אשתקד; הייצור התעשייתי הוסיף 5.9% במרץ-מאי; מדד מלניק למצב המשק עלה ב- 0.3% בחודש יוני

אמנון אטד 15:2019.07.11

המדד המשולב עלה בחודש יוני ב-0.2% ובמצטבר במחצית הראשונה של 2011 ב-2.7% לעומת התקופה המקבילה אשתקד - כך פירסם היום (ג') בנק ישראל. הנתונים מראים על התרחבות הפעילות במשק בקצב מתון יותר מרבעון הנוכחי לעומת אשתקד. בעוד עלייה נרשמה במדד הייצור התעשייתי ומדד הפדיון של המסחר

והשירותים בחודש שעבר, ירידה נרשמה במדדי יבוא הסחורות וביצוא השירותים.

 

מדד הייצור התעשייתי עלה בחודש במאי ב-2.4%, לעומת ירידה של 1.9% באפריל; מדד הפדיון של המסחר והשירותים עלה ב-1.8% לאחר שאיבד 0.6% באפריל; מדד יוא השירותים ירד בחודש יוני ב-1.7% לאחר שהוסיף 8.8% במאי; מדד יבוא תשומות לייצור ירד ב-4.2%, לעומת עלייה של 7.2% במאי; מדד יצוא הסחורות עלה ב-0.1% לאחר שספג ירידה של 2.3% במאי, ומדד יבוא מוצרי הצריכה ירד ב-6.8%, לאחר שהוסיף 7.7% במאי.

 

בתוך כך, המשק ממשיך לצמוח למרות העדכון הקל כלפי מטה שביצעה השבוע הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) באומדני הצמיחה לרבעון הראשון של השנה. מדד מלניק למצב המשק עלה ב- 0.3% בחודש יוני בהמשך לעלייה של 0.6% בחודש הקודם. מחשב המדד, פרופ' רפי מלניק מהמרכז הבינתחומי הרצליה, אמר היום כי נתוני המדד מצביעים על המשך צמיחת המשק. לדבריו, נמשך הגידול של מדד הייצור התעשייתי, המשקף התרחבות של היצע התוצר העסקי. בנוסף לכך, עלה הפדיון בענפי המסחר והשירותים, המשקף עלייה של הביקושים המקומיים, ובעיקר של הצריכה הפרטית, וגם התעסוקה במגזר העסקי ממשיכה לגדול.

 

מוקדם יותר היום פרסמה הלמ"ס כי הייצור התעשייתי, המהווה כרבע מכלל התוצר של הסקטור העסקי, גדל בתקופה מרץ-מאי בשיעור שנתי של 5.9%, בהמשך לעלייה שנתית של 4% בשלושת החודשים הקודמים. מנתוני הלמ"ס מתברר כי השינויים בהיקף הייצור התעשייתי בתקופה הנסקרת לא היו אחידים בקרב ענפי התעשייה השונים. הייצור של ענפי התעשייה המעורבת-מסורתית (מוצרי מתכת, גומי, פלסטיקה ועוד) גדל בשיעור שנתי של 11.5%. בענפי התעשייה המעורבת-עילית (כימיה, מכונות, ציוד חשמלי וכלי הובלה) נרשמה עלייה של 6.5%, הייצור של ענפי התעשייה המסורתית (מזון, טקסטיל, הלבשה ונייר) גדל ב-3.9% ואילו בענפי תעשיית ההייטק (אלקטרוניקה, ציוד בקרה ופיקוח, מחשוב ותרופות) נרשמה עלייה בשיעור שנתי של 3.6%.

 

עוד עולה מנתוני הלמ"ס כי בתקופה הנסקרת גדל מספר העובדים בכלל ענפי התעשייה בשיעור שנתי מתון של 0.7% בלבד, בהמשך לעלייה של 1.1% שנרשמה בשלושת החודשים הקודמים. שיעור הגידול הגדול ביותר במספר העובדים (2.3%) נרשם בתקופה זו בענפי תעשיית ההייטק.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x