$
משפט

שאלת המפתח: האם ההסכם כולל נזקי גוף

על פי גרסת היועץ, ההסכם כולל גם תביעות על נזקי גוף ונזקים ממוניים, ואילו החברה טוענת שלא

מארק שון 06:5422.05.11

ההבדל המשמעותי בין גרסת היועץ המשפטי לממשלה לזאת של תרכובות ברום נוגע לסוג הנזקים שלגביהם לא יוכלו אזרחי המדינה לתבוע בעתיד. על פי גרסת היועץ, ההסכם כולל גם תביעות על נזקי גוף ונזקים ממוניים, ואילו החברה טוענת שלא.

 

נזק ממוני הוא נזק שנגרם לאדם ואפשר לכמת אותו

בכסף, או במילים אחרות — נזק שאפשר "להדביק לו סכום". בין אם מדובר בנכות פיזית או בנזק אחר. מנגד, נזק לא ממוני הוא נזק דוגמת ריח רע מהמפעל, רעש או כל דבר שפוגע באיכות החיים של תושבי הסביבה אבל לא ניתן לכמת אותו במדויק. נזק לא ממוני "מפחיד" יותר גופי ענק, בניגוד לנזקים ברורים וחד־משמעיים שיש להם "תג מחיר".

 

הדוגמאות המובהקות לנזק לא ממוני שבתי המשפט החליטו להעניק במקרה שלו פיצוי הן - הסיליקון בחלב של תנובה וההחלטה התקדימית מחודש אוגוסט האחרון לפצות את התושבים המתגוררים בסמיכות לנתב"ג בשל רעש המטוסים.

 

חברת תרכובות ברום מקבוצת כיל מבחינה בין שני הנזקים, ולגרסתה הכוונה בהסדר הפשרה היא לחסום תביעות עתידיות של כל אוכלוסיית ישראל בגין "נזקים לא ממוניים" שמתייחסים ל־7 שנים אחורה (זמן תקופת ההתיישנות של תביעות). לגבי נזקים גופניים, החברה טוענת שהיועמ"ש פשוט לא הבין את ההסדר, ולא היתה כוונה לחסום תביעות אפשריות בגין נזקי גוף.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x