$
סביבה

החברה להגנות ים המלח: קציר מלח הוא הפתרון הידידותי ביותר לסביבה

לאחר חודשים רבים של המתנה ושמועות, התפרסם הדו"ח הסביבתי של החברה הממשלתית הממליץ על קציר המלח כפתרון לבעיית שקיעת המלחים והרמת המפלס, בניגוד לדעתם של משרדי האוצר והתיירות

"קיים יתרון סביבתי מובהק לחלופת הקציר, וזאת בעיקר מפני שחלופה זו הינה יציבה, אמורה להחזיק שנים רבות, ומציעה פתרון גורף לבעיית שקיעת המלחים והרמת המפלס" - כך נכתב בדו"ח הסביבתי שפירסמה הערב (ג') החברה להגנות ים המלח.

 

הדו"ח תומך בעמדת המשרד להגנת הסביבה, החברה

להגנת הטבע והגופים הירוקים, כי קציר המלח המצטבר בבריכה ופינויו הוא הפתרון המזיק פחות לסביבה מבין הפתרונות המוצעים. הדו"ח פורסם לאחר שהחברה הותקפה אתמול בוועדת הפנים ואיכות הסביבה של הכנסת על ידי חברי כנסת וגורמים מהתאחדות מלונות ים המלח, בטענות כי עיכוב פרסום הדו"ח מעורר חשדות לגבי המניעים המנחים את מנהלי החברה.

 

החברה הממשלתית להגנות ים המלח הוקמה ב-2008 במטרה לבחון לעומק את הפתרונות האפשריים לבעית הצפת מלונות ים המלח ע"י הבריכה התעשייתית על שפתה הם יושבים, ואשר עולה בעקביות בקצב של 20 ס"מ בשנה. החלופות שבחנה החברה הן: קציר מלח מקרקעית הבריכה ופינויו על מנת לשמור על מפלס יציב, הקמת לגונה שמצידה הקרוב למלונות יישמר מפלס יציב, והריסת מתחם המלונות הקיים יחד עם הקמת מתחם מלונות חדש באזור גבוה יותר המרוחק מסכנת ההצפה.

 

הדו"ח הוכן על ידי צוות מומחים סביבתיים בראשות פרופ' אלון טל, פרופ' אורי מינגלגרין ומוטי קפלן. הדו"ח, שהכנתו ארכה כשנה, מסכם את מכלול ההיבטים הסביבתיים הכרוכים בשלוש החלופות, וזאת על פני חמישה מדדים מרכזיים: היבטים אקולוגיים מקומיים, היבטים אקולוגיים גלובאליים, הערכה נופית, זיהום אוויר ואקוסטיקה וניצול דלקים וחשמל.

 

בפורום לקידום פתרון הקבע לעליית מפלס הים הדרומי, בו חברות החברה להגנת הטבע, התאחדות המלונות בים המלח והמועצה האזורית תמר, עלו חששות כי העיכוב בפרסום הדו"ח נובע מכך ששוכתב שוב ושוב עד שהתאים לעמדת משרד האוצר ומשרד התיירות המעוניינים לקדם את פתרון העתקת המלונות. מסקנות הדו"ח הסביבתי מפריכות חששות אלו.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x