$
בארץ

המבקר: מחסור של מאות שקלים בלבד פגע בכשירות המבצעית הרפואית

לפי הדו"ח, בשנים 2008-2009 נפגעה באופן משמעותי אחזקת המכשור הרפואי בעת שגרה, כמו גם רענון המכשור לזמן חירום ובתי המלאכה אשר תוקצבו בתזרים לקוי

מיקי פלד 16:0129.03.11

התיקצוב לאחזקת המכשור הרפואי הנדרש ביחידות צה"ל הוא חלקי ואף הביא לכך שבזמנים מסויימים הטייסים של חיל האוויר לא עמדו ברמת השירות המבצעית הנדרשת, כך עולה מדו"ח מבקר המדינה.

 

ראו גם:

 

מבקר המדינה מותח לראשונה ביקורת על המוסד: ליקויים חמורים בתחום הבינוי

 

המבקר

כותב כי בשל אי-מימוש ההנחיות הכלכליות של ראש מטה אגף הטכנולוגיה בצה"ל נפגעו בשנים 2008-2009 באופן משמעותי "אחזקת המכשור הרפואי בעת שגרה ורענון המכשור לזמן חירום. התקציב שהועמד לרשות בית המלאכה (האחראי על תיקון מכשור רפואי - מ"פ) באותן שנים ניתן בתזרים לקוי - בסכומים קטנים במהלך השנה ובמועדים שלא תאמו את צרכיו, דבר שפגע ביכולתו לנצל אותו ולבצע את תכנית העבודה לאחזקה ולתיקון של המכשור הרפואי במועדים הדרושים; הדבר גרם לאי-יעילות באחזקה ולתוספת עלויות לצה"ל". לעיתים, הפגיעה בכשירות קרתה עקב מחסור של כמה מאות שקלים שלא הועברו במועד.

 

בנוסף, כותב המבקר, בית המלאכה לא עמד בנורמות השירות שהוא מחוייב להן במתן שירותי התיקון והאחזקה שלו למכשור הרפואי, בעיקר בגלל היעדר תקציב וכלי רכב. במרץ 2010 היו בתיקון יותר מ-400 מכשירים מעל חודש ימים, דבר שהוא בגדר חריגה מהיעדים שנקבעו בנורמות השירות; כ-30 מהם היו בתיקון למעלה משנה. לדוגמה, מכשיר הרדמה היה בתיקון למעלה משלוש שנים, ומכשיר הרדמה נוסף וערכת מוניטור היו בו בתיקון למעלה משנתיים. מכשירים רבים המתינו כמה חודשים לחלקי חילוף או לתיקון על ידי גורמי חוץ.

 

מדובר צה"ל נמסר כי "צה"ל וחיל הרפואה מתייחסים ברצינות רבה לנושא אחזקת המכשור הרפואי. לאחר בחינה מקיפה, שכללה בחינת כדאיות כלכלית, הוחלט לשמר את בית המלאכה לתיקון ולאחזקה של מכשור רפואי בצה"ל במתכונתו על כל אנשיו, אמצעיו ותשתיותיו ולא לאזרחו. לטובת כך הועמד תקציב בגובה של מיליון שקל. בנוסף, בוצע מיפוי לכלל המכשור הרפואי המטופל בבימ"ל, בחלוקה לציוד המצריך תחזוקה, ושאינו מצריך תחזוקה באופן שוטף ע"י בית המלאכה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x