$
בארץ

ניסן בעד הגדלת כוחה של הממשלה: "קביעת התקציב על ידי חקיקה תגרום כאוס"

"בזמן האחרון יש המון הצעות חוק פרטיות שמנסות להתערב בתהליך קביעת התקציב באמצעות חקיקה", אומר ניסן

אמנון אטד וגילעד נס 06:5321.03.11

"בזמן האחרון יש המון הצעות חוק פרטיות שמנסות להתערב בתהליך קביעת התקציב באמצעות חקיקה. הצעות חוק שעוסקות בהגדלת קצבאות, פטור ממסים, ארוחות לתלמידים, חיוב תקציבים מסוימים - זה מגיע להיקפים מצטברים של עשרות מיליארדי שקלים שאותן הצעות חוק מבקשות להסיר או להוסיף לתקציב",

אומר אודי ניסן.

 

ניסן מוסיף: "צריך להבין שכל הצעת חוק כזו שמתקבלת, יוצרת עוד מגבלה על תהליך קביעת התקציב, פוגעת ביכולת לקבוע סדרי עדיפויות נכונים וכובלת את ידיה של הממשלה בניהול המדיניות התקציבית. כבר היום חלקים נרחבים מהתקציב נקבעים מראש בחקיקה - ריבית, ביטוח לאומי, סל בריאות - והצעות החוק הנוספות מבקשות למעשה להמשיך ולקבוע את תקציב המדינה באמצעות חקיקה גם בתחומים אחרים.

 

"מנגד, אין טרנד חקיקתי לכיוון השני, כזה שלמשל קובע איזה חלק בתקציב יהיה נתון לשיקולי הממשלה. לדעתי זו התנהלות לא נכונה, לא רק בהיבט הפיסקלי שלה אלא גם בהיבט הדמוקרטי. הקואליציה צריכה להיות חזקה ולבלום את ההצעות הללו, ולצערי היא לא מצליחה".

 

מי אמר שהממשלה היא הגוף הבלעדי לקביעת התקציב? לא ראוי שהכנסת תביע עמדה?

"יש בהחלט מקום לכנסת, אבל כשיותר ויותר דברים מעוגנים בחקיקה לממשלה אין יכולת להגשים את מטרתה ולקבוע סדרי עדיפויות. משיחות שלי עם המקבילים שלי במדינות אחרות אני מתרשם שרמת העיגון של התקציב בחקיקה גדול בישראל מבמדינות אחרות, והיא ממשיכה לעלות".

 

המשך החקיקה הזו תוביל לקיצוץ תקציבי?

"בוודאות. יש עשרות הצעות חוק שמונחות על השולחן, שאם הן יעברו זה יחייב קיצוץ וזה יגרום כאוס במערכת. אי אפשר לתכנן כך תקציב".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x