$
בארץ

משרד התקשורת: ספקיות האינטרנט ידרשו להצהיר על מהירות מינימלית

ההצעה נועדה לאפשר ללקוחות להשוות בין החברות גם בהיבט זה. גורמים בענף: "ההוראה לא ניתנת ליישום כלכלי וטכנולוגי, במשרד התקשורת ממשיכים להמציא רגולציה"

גילעד נס 14:3608.02.11

ספקיות האינטרנט ידרשו לפרסם את המהירות המינימלית שהן מספקות ללקוחותיהן, ולא רק את המהירות המקסימלית - כך מתכנן משרד התקשורת לקבוע. המשרד פרסם היום (ג') שימוע שהופנה לחברות המספקות תשתית לגישה לאינטרנט, כלומר בזק ו-HOT בתשתית האינטרנט הקווי, וחברות הסלולר בתשתית הסלולר

הניידת, כמו גם לחברות המספקות את שירות הקישוריות לאינטרנט (ISP) כדוגמת נטויז'ן, בזק בינלאומי, סמייל, אקספון וטריפל סי. החברות התבקשו להעביר את עמדותיהן בנושא למשרד בתוך מספר שבועות, ולאחר מכן יוחלט האם להשית את ההוראה עליהן באופן רשמי.

 

לטענת שר התקשורת, משה כחלון, פרסום הרף המינימלי שאליו מתחייבות ספקיות התשתית והאינטרנט יגביר את השקיפות בענף ויאפשר ללקוחות להשוות בין הספקים השונים ברכיב זה. כיום מפרסמות החברות רק את המהירות המקסימלית שהן מציעות, ומצהירות כי מדובר על מהירות הניתנת בתנאים אופטימליים. כנגזר מכך, לקוחות רבים זועמים על כך שהמהירות הנרשמת אצלם בפועל נמוכה מזו שהם משלמים עבורה, ומאשימים את ספקיות האינטרנט והתשתית בפרסומים מטעים.

 

עם זאת, מהירות הגלישה באינטרנט מושפעת מגורמים רבים שאינם בשליטת ספקיות התשתית והקישוריות, כדוגמת מיקומו של השרת אליו גולש הלקוח, רוחב הפס הפנוי של אותו שרת וכדומה. גורמים בענף טענו בחודשים האחרונים, מאז נודע על כוונתו של משרד התקשורת לפרסם את השימוע, כי לא ניתן לבסס פיקוח על מהירות האינטרנט בישראל כל עוד זו מושפעת מגורמים המצויים מחוץ למדינה וגורמים המצויים מחוץ לשליטתם של ספקי התקשורת, כדוגמת ספקי תוכן ושירותים שונים.

 

"במשרד התקשורת ממשיכים לנסות להמציא רגולציה שלא קיימת בעולם, ולדרוש מהחברות דברים שאינם ניתנים ליישום מבחינה כלכלית וטכנולוגית", אמר לאחרונה בכיר באחת החברות.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x