$
מוסף 26.8.10

טוני בלייר: "גייסתי את ג'יימס קמרון"

"התפקיד שלי אינו לקדם את המשא המתן בין הצדדים אלא לעזור למדינה הפלסטינית העתידית ולהכינה לעצמאות"

הילה גבעון 08:3126.08.10

מאז 2007 בלייר מבקר בישראל מדי חודש. זהו ביקורו ה־43. יש לו חדר ומשרד במלון אמריקן קולוני בירושלים, וצוות נרחב של עוזרים שמשמשים אותו בתפקידו כנציג המקומי של "הקוורטט לענייני המזרח התיכון", הגוף שהקימו ארצות הברית, רוסיה, האיחוד האירופי והאו"ם.

 

כאשר נוסד בשנת

2002, בשיא האינתיפאדה השנייה, נועד הקוורטט לשמש מתווך שמקובל גם על ישראל וגם על הפלסטינים. אולם לאחר כישלון הניסיונות ליצור דיאלוג בין ישראל לממשלת החמאס בעזה הוא נהפך לגוף מלווה, ול"חונך" של ממשלת אבו מאזן לקראת הקמתה של מדינה פלסטינית עתידית.

 

"התפקיד שלי אינו לקדם את המשא המתן בין הצדדים אלא לעזור למדינה הפלסטינית העתידית ולהכינה לעצמאות, לסייע בבניית מערכות החוק והתשתיות, לעזור להם לייצב את המערכת הפוליטית, לקדם פרויקטים כלכליים. אני מאמין ששלום יציב יתקיים רק אם הפלסטינים יהיו מסוגלים לנהל מדינה שבנויה היטב, מלמטה עד למעלה", אומר בלייר. "תפקידי הוא לזהות מכשולים ולעזור בהסרתם". בלייר נפגש בעבר עם רשויות ממשלה וחברות בישראל ושכנען להקצות לפלסטינים תדרי סלולר; הוא מסייע בפרויקט רוובי, העיר העתידית שמתוכננת לקום ליד רמאללה; וגם נחשב לאחד האחראים לכך שצה"ל הסיר את כל מחסומיו בין שכם לרמאללה, ובהם את מחסום חווארה שנחשב במשך שנים לנקודה ביטחונית רגישה עבור צה"ל ולפקק התנועה הקשה ביותר בגדה עבור הפלסטינים.

 

"לפני כמה חודשים ביקרתי בבית הקולנוע בשכם", אומר בלייר. "המבנה יפה ומודרני, אבל אין להם סרטים חדשים. הבעלים סיפר לי שסרטים הוליוודיים הם יקרים מדי עבורם, ולכן הם מסתפקים בעותקים מרוטים של סרטים ישנים או בסרטים מהעולם הערבי. בזמן שחשבתי על דרכים לעזור לבית הקולנוע נתקלתי בבמאי ג'יימס קמרון. שאלתי אותו אם הוא יכול לעזור והוא תרם לתושבי שכם עותק מסרטו החדש שבדיוק עמד לצאת, 'אווטאר'. בעיניי הדברים האלה הם חלק בלתי נפרד מהקמה של מדינה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x