$
קריירה

לגשר על הפער שבין ההורות לעבודה: רגשות האשם רק מזיקים

לדברי מיכאלה צמח, מנחת קבוצות הורים ומרצה במכון אדלר: "רגשות האשם רק מעצימים את התקיעות במצב שחולל אותם מלכתחילה"

יונית נפתלי 12:0408.08.10

מיכאלה צמח, מנחת קבוצות הורים ומרצה במכון אדלר, סבורה שרגשות האשם שמהם סובלים הורים רבים שאינם מבלים די זמן עם ילדיהם, נועדים בדרך כלל לפצות על הפער בין דימוי ההורה הראוי שהם מחזיקים בו לבין תפקודם הממשי. לדבריה, הסבל הכרוך באשמה הוא מעין הענשה עצמית, שלכאורה מתקנת משהו,

אלא שבפועל רגשות האשם רק מעצימים את התקיעות במצב שחולל את רגשות האשם מלכתחילה. צמח מונה ארבעה צעדים שיסייעו להיחלץ ממצב זה.

 

להכיר בתפקיד רגשות האשם ולנסות לפתור את הבעיה שהם מחפים עליה: השתחררות מהניסיון להיות גם וגם.

 

לבחון סדרי עדיפויות. הורים רבים מרגישים תחושת סיפוק גדולה יותר מהעבודה מאשר מההורות. הסיבה לכך פשוטה - ההורות אינה מספקת תגמולים מיידיים. לימוד של מערכת התגמולים החדשה יסייע לשאוב מההורות יותר משמעות והנאה.

 

למידה. כדי להבין כיצד ההורות יכולה לספק אותנו, אנו חייבים להעניק לעצמנו ידע וכלי מדידה על מה שנדרש מאיתנו ומה שהילד זקוק לו לאורך שלבי ההתפתחות. מרגע שנדע שאנו מספקים לילד את צרכיו, תחושת הסיפוק תמלא אותנו.

 

להפסיק להתנצל. הדימוי החברתי של ההורה המושלם הוא בדיוק כזה - דימוי. בדיוק כמו שאהבה בנוסח הוליווד אינה יכולה להיות המדד שלפיו אנו שופטים את מערכת היחסים שלנו, כך גם לגבי ההורות. עלינו ללמוד ליהנות מההורות, במקום לחוש תמיד שהיא אינה טובה דייה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x