$
בארץ

callback: איך זה עובד?

במסגרת שירותי ה־callback מנותבת השיחה באמצעות התשתית הזולה ביותר באותו רגע

גילעד נס 12:1228.06.10

עקרון ה־callback מוכר לכל מי שנסע לחו"ל וביקש לבצע שיחות מוזלות יחסית בטלפון הסלולרי שלו. בשיטה זו החברה הסלולרית מספקת ללקוח מספר שאליו יש לחייג בעת שהמנוי מבקש ליזום שיחה לישראל, אך לאחר החיוג מתבשר הלקוח כי יש לנתק את השיחה. כמה שניות לאחר מכן מצלצל הטלפון שבידו, והוא מתבקש להקיש את מספר היעד המקורי שלו, כאילו היה באותה עת בישראל. השירות מחבר אותו ליעד השיחה, והתעריף לאותה שיחה זול משמעותית מאשר חיוג ישיר מהטלפון הסלולרי בחו"ל למספר ישראלי.

 

כיום מתבצע תהליך זה באופן כמעט אוטומטי כאשר הלקוח מקיש את מספר היעד, או שולף אותו מזיכרון המכשיר, וכל תהליך החיוג, הניתוק והחיוג המחודש מבוצע בידי המערכת. למעשה, באמצעות הפשטת התהליך שעובר הלקוח המשתמש בשירות זה בחו"ל, מסייעות חברות הסלולר ללקוחות להתוודע לאפשרות זו ולהשתמש בה, כאשר תהיה זמינה, גם בשיחות בתוך תחומי ישראל - ובכך לפגוע בעצמן.

 

הסוד הוא בחיסכון שמצליחות חברות הסלולר להשיג באמצעות הימנעות מתשלום גבוה לספקית הסלולר המקומית, הגובה סכום נמוך יותר על שיחה נכנסת ללקוח מאשר היתה גובה על שיחה יוצאת. חברת הסלולר עדיין נדרשת לבצע שיחה ללקוח שלה המצוי מחוץ לישראל, ושיחה נוספת בין המרכזייה שלה למספר הטלפון שאליו ביקש הלקוח להתקשר מלכתחילה. אולם צירוף שתי השיחות הללו עדיין זול יותר מאשר אילו היה הלקוח יוזם שיחה מהסלולרי שלו בחו"ל למספר טלפון ישראלי, וספקית הסלולר שלו היתה נדרשת להעביר תשלום לספקית הסלולר המקומית.

 

 

הסנונית הראשונה

 

עקרון ה־call-through דומה במהותו, כלומר השיחה מנותבת באמצעות התשתית הזולה ביותר באותו רגע. עם זאת, הביצוע פשוט יותר ומנתב את השיחה כבר בעת החיוג הראשון, ללא צורך בניתוק וביצוע שיחה נפרדת. בארגונים בינוניים וגדולים קיימות מרכזיות טלפון המכילות רכיב שכזה, וכבר שנים יכולים אנשי העסקים לבצע שיחות ממכשירי הסלולר שלהם למספרי טלפון בחו"ל, והעברת השיחה דרך מרכזיית העסק וניתובה דרך קווי הטלפון של בזק ו־HOT מאפשרת להוזיל את השיחה. חברות כבומרינג, MEI וספקיות ציוד כתדיראן טלקום, טלרד קונג'י, סיסקו, Avaya ואחרות מציעות פתרונות שכאלה לעסקים, אולם ללקוחות פרטיים היה זמין עד כה רק הפתרון שהציעו חברות הסלולר ללקוחותיהן בעודם בחו"ל.

 

המכשיר של Navoto לוקח את העקרונות הללו צעד אחד קדימה, ומנתב בין שיחות המתקבלות ויוצאות במכשיר הסלולר של הלקוח, הטלפון הקווי שלו ואפילו חשבון הסקייפ (Skype), כך שניתוב השיחות לרשתות הזולות ביותר מאפשר לשלם תעריף נמוך ככל האפשר על סוגים שונים של שיחות בין רשתות. עם זאת, מחירו עתיד לעמוד על 250 דולר, והוא רלבנטי בעיקר למי שמתכוון להשתמש בו כאמצעי להוזלת השיחות בעת שהות בחו"ל.

 

אביזר שכזה עשוי להיות הסנונית בהיצע של מוצרים ושירותים שיסתמכו על עקרונות החיוג החוזר וניתוב השיחה, ויאפשרו להפחית את הסכומים המשולמים על שיחות סלולר במחצית ויותר. כבר כיום מציעות חברות הטלפוניה הקוויות ללקוח הפרטי חבילות של דקות שיחה אטרקטיביות במיוחד בהתקשרות לטלפונים קוויים אחרים, אולם הלקוח משלם, בסופו של דבר, סכום מהותי נוסף בעת שהוא מחייג לטלפונים סלולריים. לאחר הורדת דמי הקישוריות לשיחות מטלפונים קוויים לטלפונים סלולריים ושימוש ב־callback, אפשר יהיה להפחית משמעותית את עלות השיחות כמעט מכל סוג מכשיר לכל סוג מכשיר, וממדינה למדינה.

 

יכולתן של חברות הטלפוניה המתחרות בבזק להוריד מחירים תאפשר הוזלה נוספת של שיחה שכזו, והחיסכון עשוי להיות גדול עוד יותר כאשר חברות הטלפוניה הקווית יחלו להציע חבילות ללא הגבלת דקות שיחה, ובכך יירד המחיר הממוצע לדקת שיחה קווית.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x