$
בארץ

נציגת עובדי תדיראן טלקום: אחרי 40 שנה עובדים ילכו הביתה בלי כלום

אפריקה ישראל הגישה אתמול בקשה לפירוק החברה בשל קשיים כלכליים. משה כהן, הרוכש הפוטנציאלי: "היום אני מוכן בעיקרון להיכנס לעסק הזה, אך בחששות כבדים"

מארק שון 13:5716.06.10

"יש כאן מהלך הרסני נגד העובדים. להם זו מכה אנושה. מהבקשה של אפריקה נשמע כאילו מדובר בהליך שיש מאחוריו מחשבה למנוע ולנגוס בזכויות העובדים", כך טוענת היום נציגת עובדי תדיראן טלקום, עו"ד גלילה הורנשטיין, במסגרת הדיון שנערך היום בבית המשפט המחוזי בפתח-תקווה.

 

"מדובר

בכאלה שעובדים למעלה מ-40 שנה", אמרה הורנשטיין, "אנו חושבים שזה לא רק הפעלת לחץ, מינוי מפרק זמני זה מעבר לכך - במצב דברים זה ילכו העובדים הביתה אחרי 40 שנות עבודה בלי כלום".

 

אפריקה ישראל הגישה אתמול בקשה לפירוק החברה בשל קשיים כלכליים. לטענת החברה מנכ"ל אפריקה, איזי כהן, ניהל בחודשים האחרונים מו"מ אך נכשל בגלל התנגדות עזה של העובדים לפשרות על זכויותיהם. החברה שהייתה בעבר חלק מ-‏ECI‏ ונרכשה על ידי אפריקה ישראל בשנת 2001, מוחזקת כיום 75% על ידי לב לבייב - באמצעות אפריקה וחברת ממורנד ועוד 25% באמצעות משפחת שקד, הבעלים של 888.

 

מה שעמד במוקד הפיצוץ במו"מ בין כהן לאפריקה הוא ההחזקה של שקד. "בדצמבר האחרון חתמנו על הסכם בו אנו מקבלים חברה נקייה, 100% מניות, שהם דואגים גם לדלל או לנקות את השותף השני בחברה", אמר היום כהן בדיון, "בסופו של דבר הגענו ל-75% שאת ה-25% היינו צריכים לדלל בעת הזרמת ההון שלנו. אפריקה ישראל פנו לשותף, משפחת שקד, וניסחו מסמך שהוא לא יצביע כזכות סירוב לעסקה. במסמך הוא הוסיף כי בכל מקרה הוא לא ידולל מתחת ל-25%. כלומר, בכל מקרה הייתי נשאר רק ב-75%. לא נמסר לנו המכתב הזה עד ליום שבו נכנסנו לדיונים. כשגילינו את מהות הכוונה זה שינה את כל מהות העסקה".

 

החברה טענה בבקשה שהעובדים מהווים נטל כבד מדי, ותלו בהם את האשמה שהמו"מ עם הרוכש הפוטנציאלי התפוצץ. הורנשטיין הציגה תמונה קצת שונה. "משנת 2005 עד פברואר 2010 היו ויתורי שכר, היו פיטורים, היו צמצומים וזה בא לידי ביטוי במשכורות של העובדים".

 

הרוכש הפוטנציאלי, משה כהן, בעבר מנכ"ל החברה, אמר לשופט אברהם יעקב, כי "היום אני מוכן בעיקרון להיכנס לעסק הזה, אך בחששות כבדים. ניהלתי את המשא ומתן עם נציגי אפריקה ישראל. איני יכול להגיד אם יש למשא ומתן סיכוי להצליח".

 

השופט שאל את כהן האם יסכים לרכוש גם 75% ולהישאר עם משפחת שקד כשותפה. "אני מעוניין באופן עקרוני", השיב כהן, "אנחנו התחייבנו להשקיע 6 מיליון דולר ולשקם את החברה. בשנת 2011 החברה הייתה צריכה להיכנס להליך של הבראה. כשלא הייתי בתפקיד, הגרעון גדל ל-7.4 מיליון דולר. במצב העובדתי של היום יש אפשרות שאקח את העסק, אך יש צורך בהליכים חריפים של התייעלויות ואולי לבקש מספקים לוותר על חובם".

 

מיכאל חייאט, הנציג של אפריקה ישראל בדיון, תלה את מרבית האשמה בכהן עצמו. "אני לא בטוח שהקונה מספיק רציני", אמר חייאט, "אני לא בטוח שיש סיכוי למשא ומתן. המשא ומתן נוהל במשך שנה, במהלכו מר כהן חזר לא אחת מההבנות שהיו. רק בחודשים האחרונים העברנו 430 אלף דולר". חייאט סיפר גם על המו"מ המרתוני שנוהל בסוף השבוע, וסיפר כי "גם בפגישת חירום שקיימנו ביום חמישי האחרון חשבנו שאכן נחתום ולחצנו ידיים והסתכלנו זה לזה בעיניים ושכנעתי את כולם באפריקה ישראל לתת צ'אנס אחרון, התקיימה פגישה שחשבנו שתסתיים בשעה אך היא נמשכה לילה שלם ובסופו של עניין זה התפוצץ".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x