$
מוסף כלכליסט 6.5.10

שווה להיות דירקטור בלאומי

חברי הדירקטוריון מרוויחים גמול שנתי בסיסי נאה של 136,800 שקל ועוד 5,264 שקל עבור השתתפות בכל ישיבת מליאה או ועדה של הדירקטוריון

עמיר קורץ 10:0506.05.10

בדירקטוריון בנק לאומי 15 חברים, שנבחרים לכהונות בנות שלוש שנים. הבחירות לדירקטוריון נערכות מדי שנה, ובכל פעם מוחלפים שליש מהדירקטורים. על חמשת המקומות שמתפנים השנה מתמודדים באופן חריג 25 אנשים, שמביניהם תבחר אסיפת בעלי המניות ב־2 ביוני את חמשת הזוכים. כל בעל מניות בבנק

רשאי להצביע, כל אחד לפי אחזקתו היחסית במניות הבנק. לכל בעל מניות יש קול כפול: הן בהצבעה בעד אחד המועמדים והן נגד אחד האחרים.

 

ועדת המניות מטעם המדינה, בראשות מרגלית נוף, המליצה על חמישה מועמדים: דוד ברודט, יהודה דרורי, יואב נרדי, אהוד שפירא ומשה דברת, שמכהן כבר היום כדירקטור ומבקש להאריך את כהונתו. לחמשת אלה יש מראש יתרון בהצבעה. 20 מועמדים נוספים הגישו מועמדותם במסלול הפרטי, מכוח סעיף 87 בתקנון הבנק.

 

הם לא נאלצו לעמוד בתנאי סף של השכלה, ניסיון או כישרון, ורק היו צריכים להצהיר כי לא הורשעו בחמש השנים האחרונות במגוון של עבירות. באסיפה יצביעו בעלי המניות של הבנק לגבי כל מועמד ומועמד, ולאחר ההצבעה יצטרך הבנק לאשר את מינויו של כל חבר חדש בהליך של בדיקת נאותות. מאחר שיו"ר הבנק איתן רף פורש מתפקידו, אחת המשימות הראשונות של הדירקטוריון החדש תהיה להתכנס כדי לבחור לו מחליף מבין חבריו.

 

חברי הדירקטוריון מרוויחים גמול שנתי בסיסי נאה של 136,800 שקל ועוד 5,264 שקל עבור השתתפות בכל ישיבת מליאה או ועדה של הדירקטוריון. בשנה שעברה נערכו 31 ישיבות של מליאת הדירקטוריון (כמעט שלוש ישיבות בחודש), והתכנסו 161 ישיבות של שש ועדות הדירקטוריון השונות: ועדות אשראי, ביקורת, בחינת הדו"חות הכספיים, ניהול סיכונים, ועדת נוהל וועדה מינהלית.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x