$
כלכליסט-טק

MIT : עלייה של 5.4% בביקוש לעובדי הייטק בפברואר

אחרי תשעה חודשים רצופים של עליות בביקוש לעובדי הייטק, במחלקת המחקר של MIT צופים כי הביקוש בחודש מאי הקרוב יחזור לרמתו המקורית טרם פרוץ המשבר הכלכלי

אסף גלעד 13:36 14.03.10

 

הביקוש בחודש פברואר לעובדי הייטק עלה ב-5.4% ביחס לחודש ינואר, כך לפי נתוני הסקר החודשי של MIT, זרוע ההשמה להייטק של מנפאואר. בהשוואה לפברואר אשתקד, אחד משיאיו של המשבר הכלכלי העולמי, הביקוש השנה גדול ב-31.1%.

 

לפי הסקר, המבוסס על קריאת מודעות "דרושים" בעיתונות הכתובה, שנערך על ידי יעקב פישר, לשעבר כלכלן בכיר בבנק ישראל, פברואר הוא החודש התשיעי ברציפות שרושם עלייה רצופה בביקוש לעובדים מאז מאי 2009. "אם קצב העלייה של הביקוש לעובדים יימשך באותה רמה, אנו מצפים שבחודש מאי הקרוב הביקוש לעובדי הייטק יחזור לרמתו מאוקטובר 2008", אמר ארז בנוביץ, מנכ"ל MIT.

 

לפי הסקר, הביקוש למהנדסי חומרה דווקא נבלם, לאחר שעלה ב-14% בין נובמבר לדצמבר האחרון. הפעם רשם הביקוש להנדסים אלה עלייה של 1.9% בלבד. העלייה בביקוש לתוכניתנים ולמהנדסי תוכנה עדיין רחוק משמעותית מהשיא שנרשם באוקטובר 2008. היא עומדת כיום על 3.2% לעומת שיא של 20% ב-2008 לתוכניתנים ועל 6.1% למהנדסי תוכנה בהשוואה ל-24% באותה שנה.

 

העלייה הגדולה ביותר בביקוש ממשיכה להיות של דרגי הניהול הבכיר, עם עלייה של 13.8% ביחס לינואר, ו-135.7% ביחס לינואר אשתקד. גם הביקוש למנהלי רשתות, ראשי צוותים ומנהלי פרויקטים גדל ב-6% בקירוב ביחס לינואר.

 

עוד עולה מנתוני MIT, כי השכר עלה בשיעור של 5 עד 7 אחוזים בשכר המוצע למועמדים לעבודה.

x