$
משפט

ביניש: הטוקבקיסטים מסיתים נגד שופטים

במפגש עם תלמידים בבית הספר הריאלי בחיפה, התייחסה נשיאת בית המשפט העליון להצתת רכבו של השופט גלעד. לדבריה, ההצתה מהווה הסלמה ופגיעה במוסדות השלטון ו"במיוחד נגד בית המשפט". היא מתחה ביקורת על האלימות ועל הטוקבקיסטים וגם שר המשפטים לשעבר פרידמן חטף

אחיה ראב"ד, ynet 12:2908.02.10

שעות לאחר הצתת מכוניתו של השופט המחוזי משה גלעד וכשבועיים לאחר שנפגעה מנעל שהושלכה לעברה בבית המשפט, מפנה היום (ב') נשיאת בית המשפט העליון, השופטת דורית ביניש, אצבע מאשימה כלפי "הלשון המסיתה" בטוקבקים.

  

בשיחה עם תלמידי כיתות י"ב בבית הספר הריאלי בחיפה, אמרה
השופטת ביניש כי הצתת רכבו של השופט משה גלעד, מהווה הסלמה ופגיעה במוסדות השלטון ו"במיוחד נגד בית המשפט, שאמור להיות מנותק מכל אלה".

  

היא ציינה כי פרטי המקרה לא יהיו ידועים עד סוף החקירה, "אין ספק כי שפת הכוח והאיומים מדברת והיא פשתה בכל מקום". היא תקפה את שפתהביקורת, "הלשון המסיתה", כדבריה, ואף את הטוקבקים ושפתם התוקפנית. "צריך לעקור את התופעה מהשורש. צריך להתייחס ללשון המסיתה, ראו את הטוקבקים", היא אמרה.

  

נשיאת בית המשפט העליון דיברה על האלימות בחברה. "המציאות שבה אנו חיים ועימה אנו מתמודדים אינה קלה. בכל שנות קיומה מתמודדת ישראל עם בעיות ביטחון, הפערים בין השכבות השונות והקבוצות השונות בחברה הישראלית אינם מצטמצמים ואולי אף הולכים ומתרחבים. לכל אלה מצטרפת היום דאגה עמוקה מפני התופעות של אלימות, של הפשיעה הכבדה, של תאונות דרכים קטלניות - תופעות שכולן מבטאות זילות בחיי אדם, ויש לי חשש כבד שמא החברה בישראל התרגלה לראות בתופעות אלה חלק ממציאות חיינו כאילו מדובר בגזירת גורל".

  

"האיום העברייני-פלילי"

 

על תחושת אי-הביטחון, היא אמרה: "יש לעתים תחושה שאדם תמים, היוצא מביתו לרחובה של עיר, לשפת הים, למסעדה, או לאירוע של בילוי - אינו יכול להבטיח שישוב בשלום ולא רק מפאת איומי הטרור, אלא גם בשל הטרור העברייני-הפלילי, האורב לכל אדם, לנשים, לילדים ולקשישים אף בביתם שלהם. יש גם תופעה מסוכנת לא פחות, של אובדן אמון במוסדות השלטוניים שלנו, בשל גילויי שחיתות וחשיפתן של נורמות חברתיות פסולות".

  

לדבריה, שילוב התופעות האלה "משרות לעתים על הציבור בישראל רוח של נכאים ואולי חשש מפני אוזלת-יד. ניכרת גם אווירה של ירידה באמון במוסדות השלטון כולם, חשדנות מפני חוסר היכולת למלא את התפקידים והחובות השלטוניות, ועקב חשיפות של פרשיות שונות - אף מקנן חשד כי שחיתות הולכת וחודרת למוסדות השלטוניים. באתי לומר לכם כי אסור להיכנע לאווירה זו. המוסדות השלטוניים שהוקמו כחלק משיטת הממשל שלנו, הם החישוקים עליהם בנוי המשטר הדמוקרטי, יש לחזק ויש לשפר, יש לפעול בכל התחומים - החינוך, הרווחה והמשפט כדי לעקור תופעות פסולות, לתמוך במעגלים השונים באמצעים החברתיים בתופעות אלה אך מתוך אמון ואמונה כי הפתרונות קיימים בקרבנו"

  

בתגובה לשאלת אחד התלמידים, ביחס לעמדתו של שר המשפטים לשעבר, פרופ' דניאל פרידמן, נגד האקטיביזם השיפוטי - אמרה נשיאת בית המשפט העליון, כי השר לשעבר ביקש להחזיר את מערכת המשפט בישראל 40 שנה אחורה. "אולם החיים בישראל השתנו ב-40 השנים האחרונות", היא ציינה.

  

היא ענתה לשאלה על ההחלטה בנושא כביש 443, וציינה כי השטחים הופקעו מפלסטינים על ידי המדינה לצורך סלילת הכביש, הופקעו לדברי המדינה - שהיא עצמה ייצגה אז כפרקליטה, עבור "רווחת התושבים". ביניש ציינה כי היא עצמה נוסעת בכביש באופן קבוע.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x