$
מוסף סוכות

השחיקה של המנהלים בתעשייה

ותיקים, חרוצים, מתוגמלים - וקצת עייפים

שירות כלכליסט 00:5601.10.09

אחריות כבדה ותגמולים הולמים הם אבני היסוד של הניהול הבכיר, וממצאי הסקר בקרב מנהלים במפעלי תעשייה משקפים זאת היטב. בעלי התפקידים בשדרות הניהול הגבוהות עובדים הכי קשה, 56.6 שעות בממוצע בשבוע, אפילו יותר מהרופאים, וממעטים בזמן משפחה. 45% נוהגים לעבוד בסופי שבוע, ויותר מחצי מהם נאלצים לטוס לחו"ל במסגרת תפקידם; מדובר בטיסות תכופות למדי — יותר משליש טסו מתחילת השנה לפחות שלוש פעמים. מידת העומס בעבודה גבוהה — ממוצע 7.7, מיד אחרי הרופאים, ומחשבות מקצועיות ממשיכות להעסיק אותם גם בבית. 30% הם גם הבעלים של העסק או שותפים בו, מה שמכביד את העול. מנגד, כאמור, ניצב התגמול. השכר הממוצע שעולה מן הסקר עומד על 36,161 שקל בחודש, ושביעות הרצון ממנו היא הגבוהה ביותר מבין כל המגזרים. גם בפרמטר המרכזי של מידת הסיפוק מהעבודה המנהלים מובילים, עם 8.4.

 

 

ובכל זאת, יש סימנים לאי־שביעות רצון. הדבר בולט בעיקר בעובדה ש־27% מהמנהלים היו שמחים לעבור לחברה אחרת — הרבה יותר מבמגזרים אחרים. 42% אמנם מעוניינים להמשיך בתפקיד שהם ממלאים כרגע ובאותו מקום
מדד האושר מדד האושר
עבודה, ואולם 14% היו שמחים להחליף תפקיד, ו־17% היו שמחים להחליף תחום. חלומות השינוי הללו נגזרים, קרוב לוודאי, מן העובדה שהמנהלים נמצאים בתפקיד הנוכחי עשר וחצי שנים בממוצע, ותק רב ובולט על רקע שאר המגזרים. מדובר באנשים מבוגרים (גיל ממוצע 50.4) עם ניסיון עשיר בתחום ובמקום העבודה, שימי הפרישה שלהם אינם רחוקים כל כך אבל העבודה הנוכחית תובענית מאוד. להבדיל מסמנ"כלי הכספים, הצעירים יותר ושאפתניים יותר, רוב המנהלים בתעשייה אינם רוצים להתקדם עוד — חלק הארי (32%) אינם מעוניינים בקידום, ופחות מחמישית מעוניינים ללמוד או לעבור הכשרות נוספות (נתון נמוך מאוד יחסית למגזרים אחרים). אם כבר, הם שואפים לגוון קצת את המשך הדרך.

 

אריק שור, מנכ"ל תנובה: המנהל הוא המנצח של תזמורת

 

כ־1,800 מנהלים בכירים עובדים כיום בחברות התעשייה בישראל, ו־98 מהם השתתפו בסקר שנעשה בעזרת התאחדות התעשיינים. זהו המגזר הגברי ביותר, רק 9% נשים, וכאמור המבוגר ביותר. על העומס הרב בעבודה מפצים את עצמם המנהלים בטיסות פרטיות לחו"ל (שלושה רבעים מהם עשו זאת, יותר מבשאר המגזרים) ובימי חופשה רבים יחסית (10.3). כבכירים מאוד בארגונים, רק לרבע מהם יש חברים טובים ממקום העבודה, וכן הם ממעטים לצאת עם חברים שאינם ממקום העבודה. 61% מהם עוסקים בספורט, ורק 9% מעשנים — אפילו פחות מהרופאים. מעניין לראות כי גם בתפקידי המפתח שבהם הם מחזיקים, ל־3% מהם יש השכלה תיכונית בלבד, ולעוד 8% השכלה על תיכונית אך לא אקדמית.

 

 

 

 

 צילום: אביגיל עוזי

 

הסקר נעשה בעזרת התאחדות התעשיינים בישראל

בטל שלח
    לכל התגובות
    x