$
בארץ

שטייניץ: שוקלים לעבור לתקציב דו-שנתי באופן קבוע

שר האוצר מסכם ביקור בארה"ב ואומר ל"כלכליסט": האמריקאים הביעו הערכה לצעדים שעשתה ישראל לצאת מהמיתון

טלי שמיר, ניו יורק 12:0721.09.09

"אנחנו שוקלים בזהירות לעבור לתקציב דו-שנתי באופן קבוע, ולא רק בשעת משבר". כך אמר ל"כלכליסט" שר האוצר יובל שטייניץ בעת ביקורו בארצות הברית.

 

במסגרת הביקור נפגש שטייניץ עם יו"ר המועצה הכלכלית של הבית הלבן לארי סאמרס, יו"ר הפדרל ריזרב בן ברננקי, נשיא הבנק העולמי

רוברט זואליק, סנאטורים וחברי קונגרס. ביום ד' הוא אף סגר את יום המסחר בנאסד"ק.

 

לדבריו, האמריקאים הביעו הערכה לצעדים שעשתה ישראל כדי לצאת מהמיתון. "אנחנו נקטנו מדיניות קצת שונה, בין השאר כי יכולנו להרשות לעצמנו, כי אצלנו לא היה איום של קריסת הבנקים המרכזיים. זה אפשר לנו לשמור על גירעון נמוך, על דירוג האשראי ועל מדיניות מסים שהיא בניגוד למגמה העולמית: אנחנו מעלים אותם עכשיו באופן זמני כדי שהגירעון ל־2009-2010 יהיה סביר, ואז נתחיל לרדת מ-2010 במשך שבע שנים. באותן שנים העולם יעלה מסים וזה ייצור פער משמעותי לטובת ישראל בתחום מיסוי החברות ומס הכנסה".

 

שר האוצר הוסיף: "האינדיקטורים שפורסמו בחודשיים האחרונים מראים שאנחנו הולכים בכיוון חיובי. היצוא גדל בשלושת החודשים האחרונים ב־25%. אנחנו בעצמנו לא לגמרי מבינים את זה, כי הדולר כל כך חלש. אמנם השקענו הרבה ביצוא, אבל זו החלמה מאוד מהירה".

 

בשובך לארץ אתה אמור להיפגש עם היצואנים שמפעילים לחצים להתערב בשער הדולר.

"אני לא קורה לזה לחצים. ראשית, שער הדולר הוא בעיה עולמית. הרי המטבע הישראלי נשאר פחות או יותר באותה רמה מול שאר המטבעות המרכזיים. כלומר הבעיה היא לא שהשקל חזק - כי ביחס למטבעות אחרים הוא נשאר אותו דבר - אלא שהדולר חלש, ואני לא בטוח שאנחנו אלו שיכולים להשפיע על הדולר האמריקאי. שנית, בסופו של דבר זה עניין שנתון בידי בנק ישראל. אנחנו מבינים את הקשיים שהיצואנים ניצבים בפניהם, בגלל רמת הביקושים ושער הדולר, ואנחנו מנסים לסייע לתעשיות היצוא בדרכים אחרות".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x