$
משפט

העליון: בתי אבות לא יחויבו במס על פיקדונות הדיירים

בזאת הפך העליון את החלטת המחוזי בנושא זה. עד כה רשות המסים הוציאה שומות על סך מאות מיליוני שקלים לבתי האבות

הדר קנה 17:1729.03.09

באופן תקדימי דחה היום (א') בית המשפט העליון את עמדתה של רשות המסים וקבע כי פיקדונות של דיירים של בתי אבות לא יחויבו במס.

 

עד היום בשוק בתי האבות בישראל נהוג כי דייר המבקש להתקבל לבית אבות צריך להפקיד פקדון כספי גבוה המגיע לסכום של כמיליון שקל, ולעיתים אף יותר.

חלק מהפקדון נשחק מדי שנה כל עוד הדייר שוהה בבית האבות, בדרך כלל חלק של 2% לשנה עד לסה"כ של 30%, ומשמש למעשה תשלום לבית האבות עבור השהייה. יתרת הסכומים משמשת לביטחון לבית האבות ומוחזרת לדייר אם עזב או לקרוביו (אם נפטר) כשהיא צמודה לשער הדולר.

 

רשות המיסים טענה עד כה כי מאחר שהפקדונות צמודים לשער הדולר בלבד ולא נושאים ריבית ריאלית, הרי שיש למסות אצלם את ההכנסה הרעיונית (הכנסה רעיונית היא הכנסה שלא ניתנה בפועל, אלא כזו שאמורה להינתן בעתיד) כתוצאה מהריבית שנחסכה.

 

טענה זו התקבלה על ידי בית המשפט המחוזי, אך נדחתה היום בבית המשפט העליון. העליון הפך את ההחלטה בעניינו של בית האבות אלישע, שיוצג ע"י עו"ד זיו שרון ועו"ד מיכל סולומונוביץ ממשרד אלתר ועו"ד דוד קצוטי ממשרד קצוטי-וגנר.

 

בית המשפט העליון קבע כי ניתן לקזז את העסקה ולהתייחס אליה כעסקה שקולה, כלומר כאילו הדייר נתן הלוואה לבית האבות, ובית האבות בתמורה משלם ריבית לדייר, המתקזזת עם השירותים שניתנו לו. לכן בשורה התחתונה ההוצאות מבטלות אחת את השנייה ובפועל לא יוטל מס על בתי האבות.

 

בשנים האחרונות הוציאה רשות המסים שומות לבתי האבות בסך מאות מיליוני שקלים על מנת שישלמו את המס על הכנסה הרעיונית, ובתי האבות חששו שתשלומים מסוג זה עלולים למוטט אותם כיוון שהם מגיעים לשיעורים של 27%. בעקבות הפסיקה הוסר החשש מצידם של בתי האבות למיסוי מסוג זה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x