$
בארץ

נדחתה קבלת ההחלטה בנושא מינוי כונס לויטה

ייערך סבב נוסף של הצעות רוכשים לויטה פרי גליל, וההצעות יוגשו עד ה-1 במרץ. ב-4 במרץ תערך אסיפת נושים. עובדי ויטה הביעו שביעות רצון מהחלטת בית המשפט

מיקי פלד ואורנה יפת 17:2524.02.09

בית המשפט המחוזי בחיפה דחה את ההחלטה בנושא מינוי כונס נכסים למפעל ויטה פרי גליל למועד אחר. הוחלט כי ייערך סבב נוסף של הצעות רכש וההצעות יוגשו עד ה-1 במרץ. ב-4 במרץ תערך אסיפת נושים. עובדי ויטה הביעו שביעות רצון מהחלטת בית המשפט.

 

מההסתדרות נמסר כי הם מביעים אופטימיות

מסוייגת כלפי ההחלטה וקוראים לממשלה לפעול. יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, אומר כי: "ביה"מ נתן מסכת חמצן שתספיק לעובדים ל – 8 ימים. אני קורא לממשלה בזמן הזה להיכנס לעובי הקורה ולפעול כדי להציל את "פרי גליל" ואת חצור הגלילית כולה".   

 

הדיון נערך בבקשת הבנקים לאומי ודיסקונט למנות כונס לויטה פרי-גליל.  במהלך הדיון אמרו הבנקים כי התקבלו הצעות נוספות לרכישת ויטה, וכי המתעניינים מתנים את המו"מ במינוי כונס. אחת ההצעות התקבלה על ידי סטארקיסט.

 

אל הדיון הגיעו עובדי ויטה פרי-גליל כועסים מאוד, לאחר יומיים של התבצרות והפגנות במפעל בחצור הגלילית.

 

בהסתדרות ובוועד העובדים היו מעוניינים שהשופט אלכס קיסר יכריע נגד בקשת הבנקים ויורה על הסדר נושים בו יוכלו העובדים להבטיח גם אם לא את עתידו העסקי של המפעל, אז לפחות את קבלת הכספים המגיעים להם. עו"ד גלילה הורנשטיין, נציגת העובדים, ביקשה דחייה של שבועיים בהם יגיעו להסדר נושים. ראש מועצת חצור הגלילית טען כי יש היענות של התמ"ת למען ערבות בנקאית והזרמת כסף.

 

לדברי הבנקים, בשלושת אסיפות הנושים שהיו עד כה נדחו הצעות ההסדר ולכן לא כונסה אסיפה רביעית של בעלי המניות. לדבריהם, גם הצעת הרכישה של חברת זנלכל היתה רק למפעל בחצור ולא לכלל המפעלים של ויטה.

 

המגדלים: בינתיים לא זורעים תירס עבור פרי גליל

 

אברום בורג, שותף בויטה פרי גליל, התייחס להחלטת בית המשפט ואמר: "ההחלטה של השופט היא חכמה ונכונה. הבנקים רצו 'לגזור את התינוק' ולחסל את החברה והשופט הקשיב להצעות השונות של החברות שרוצות להציל את ויטה ונתן ארכה נוספת להצלת החברה". בורג אמר, כי גם יודפת, שהוא שותף להצעה שלה, צפויה להגיש הצעה משופרת לרכישת החברה.

 

פיני מהר"מ, ראש ארגון המגדלים, הביע גם הוא סיפוק מההחלטה ואמר: "מבחינתנו מדובר בהחלטה טובה. אנחנו רוצים שהמפעל ימשיך לעבוד ושאנחנו נמשיך לספק לו ירקות. השופט נתן ארכה של 8 ימים בלבד, כי בית המשפט הבין שלוח הזמנים לא מאפשר לתת שבועות וחודשים.

 

"אנחנו מתחילים לזרוע תירס לעונה הבאה כבר בתחילת שבוע הבא, וכל יום שעובר מוריד מכמות הסחורה שהמפעל יקבל. לפרי הגליל אנחנו לא זורעים כרגע עד שלא יגיעו איתנו להסדר שנוכל לחיות איתו. ככל שיגיעו איתנו להסדר מהיר יותר - זה גם ימזער נזקים לרוכש העתידי. אם לא נזרע תירס לפרי גליל, המפעל יהיה בבעיה קיומית עוד יותר גדולה. אני מקווה שיוגשו הצעות משופרות, שיהיו טובות גם לבנקים וגם לנו".

 

הנושים צריכים הצעה אחת שתשכנע אותם

 

לדברי עו"ד ניצה פוזנר, המייצגת את החברה הציבורית ויטה פרי הגליל, הנושים באסיפות שמו בשלב מסוים את המפתחות על השולחן וסגרו את הדלת. היום ביקשה החברה לפתוח את הדלת בחזרה. "מה שצריך זה הצעה אחת לרכישה, שתשכנע את רוב הנושים להצביע בעדה. הכונס המיועד ציין היום, שיש לו מתעניינים נוספים בחברה, שאחת מהם היא חברת סטארקיסט".

 

"נוכח החלופות המדהימות", הוסיפה פוזנר בציניות, "כולם ייכנסו עכשיו לפרספקטיבה. הרוכשים מבינים שהם צריכים לשפר את ההצעות שלהם ולהציע הצעות מחדש. השופט קבע, שהחברות יהיו תחת הקפאת הליכים וביקש גם מהרשות להגבלים עסקיים לתת תשובה עד ה-3 במרץ, לגבי בחינת החברות המציעות לרכוש את ויטה".

 

עו"ד אלון הורנשטיין, המייצג את העובדים יחד עם עו"ד גלילה הורנשטיין, מסר בתגובה להחלטה: "אנחנו שמחים שבית המשפט קיבל את עמדתנו, שהתנגדה להליך של כינוס נכסים, ואנחנו מקווים שיהיה הסדר נושים. המו"מ עם המציעים לרכוש את החברה יתחדש, על-מנת לגבש הסדר. הנושים כבר מבינים, שהם צריכים לשפר את הצעותיהם, אבל נחכה לראות מה יהיה בעוד שבוע".

 

"שהממשלה תפעל"

 

ההסתדרות והעובדים מביעים אופטימיות מסויגת כלפי ההחלטה וקוראים לממשלה לפעול. יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, אמר: "ביהמ'ש נתן מסכת חמצן שתספיק לעובדים לשמונה ימים. אני קורא לממשלה להיכנס בזמן הזה לעובי הקורה ולפעול כדי להציל את פרי גליל ואת חצור הגלילית כולה".

 

העובדים וההסתדרות הודיעו כי יחליטו על המשך המאבק עד היום (ד').

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x