$
בארץ

בתום מו"מ של 8 שנים הוחלט: הרופאים יקבל תוספת שכר של עד 24.2%

ועדת בוררות קבעה כי כלל ציבור הרופאים המשתייכים לקופת חולים כללית, הסתדרות הדסה ובתי החולים הממשלתיים יקבלו תוספת לשכרם במס' פעימות עד 2011. הכללית דורשת שיפוי מיידי מהמדינה בגין עלויות תוספת השכר

מיקי פלד 17:1826.11.08

כ-10,000 רופאי שירותי בריאות כללית, הסתדרות הדסה ובתי החולים הממשלתיים יקבלו תוספת של 24.2% לשכרם. כך נקבע היום (ד') אחרי לא פחות מאשר 8 שנים של בוררות. ועדת הבוררות שהגיעה להחלטה הורכבה מנציגי ציבור, ביניהם היו"ר דוד בלומברג, רוני מילוא ורו"ח אורי נייגר. כמו כן השתתפו

בה יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר יורם בלשר, והממונה על השכר והסכמי עבודה באוצר, מר אילן לוין.

 

23.5% מתוספת השכר תתווסף לשכר המשולב ותינתן לכל ציבור הרופאים, במספר פעימות עד שנת 2011, על בסיס המשכורת החודשית לחודש דצמבר 2007. הרופאים והמתמחים במקצועות הרדמה, טיפול נמרץ וניאונטולוגיה, יזכו בנוסף לתוספת שכר חודשית של 0.7%. כיום, מקבל מתמחה כ-13 אלף שקל ומומחה בגיל 35 כ-18 אלף שקל.

 

הבוררות אינה חלה על הרופאים של קופות החולים מכבי, מאוחדת ולאומית. מסיבה זו, הכללית, המעסיקה כ-7,000 רופאים, הודיעה כי תוצאה זו של הבוררות תקשה עליה להתחרות בקופות האחרות. מהקופה נמסר, כי "ועדת הבוררות לא קבעה מהיכן יעמדו מקורות מימון" וכי "הכללית לא תוכל לשאת על גבה את תוספת העלויות שהוטלה עליה".

 

כמו כן, לטענת הכללית, הוועדה לא התייחסה לאפשרות למתן שכר דיפרנציאלי לרופאים מתמחים ולרופאים מומחים ולאפשרות להעסיק רופאים בכירים בחוזים אישיים והחתמת שעון נוכחות. בכללית אמרו, כי בכוונתם לפנות מיידית למשרדי הבריאות והאוצר בדרישה לשיפוי מיידי של העלויות שיושתו על הקופה בעקבות פסיקת הבוררים. זוהי למעשה האפשרות היחידה של הכללית, שכן לא ניתן לערער על קביעת הבוררות אלא לבג"ץ, שלא סביר שייעתר לבקשה.

 

בעניין זה, אמר ל"כלכליסט" גורם בכיר מאוד באוצר, כי להערכתו עלות פסק הבוררות של הרופאים הינה כ-2 מילארד שקל. לטענת אותו בכיר, התוספת לרופאים תבוא על חשבון החולים, שכן יקטן התקציב של קופת חולים כללית ובתי החולים הממשלתיים למימון תרופות שמחוץ לסל, ימי אשפוז ועוד. אותו בכיר הוסיף, כי לאוצר אין כוונה לשפות את שירותי בריאות כללית בהתאם

 

בתחילתה של הבוררות ביקשה הסתדרות הרופאים להעלות את שכר הרופא הכולל ב-32.8%. מנגד, הביעו המעסיקים הסכמה לתוספת שכר בדומה להסכם השכר במגזר הציבורי, שנחתם עם ההסתדרות בשיעור של 5% בלבד. בסופו של דבר, ההסכם עם הסגל האקדמי הבכיר שנחתם בתחילת השנה, שקבע תוספת של כ-24% למרצים, השפיע גם כאן.

 

ועדת הבוררות כתבה בהחלטתה, כי "תוספת השכר שניתנה לרופאים היא בבחינת טיפה בים, במכלול שינויים מרחיקי-לכת אשר נדרשים במערכת הרפואה הציבורית". .

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x