$
משפט

הפרקליטות תגנוז 30 תיקים של מעורבים בפרשת הסוס הטרויאני

בחוות דעת של הפרקליטות נקבע כי מותר לבצע ריגול עסקי וכי אין הוכחה שמזמיני הריגול ידעו שהחומרים שהזמינו הושגו באמצעים בלתי חוקיים

ענת רואה 16:3723.09.08

ראש צוות התביעה בפרשת הסוס הטרויאני, עו"ד חיים ויסמונסקי, הודיע היום (ג') לבית המשפט המחוזי מרכז כי פרקליטות מחוז תל אביב החליטה לגנוז תיקים של 30 מעורבים בפרשה - רובם ממעגל מזמיני הריגול העסקי.

 

בין המעורבים שתיקם נגנז בשלב זה ניתן למנות את: דני טרגן, מנהל
חברת תמי4, שנחשד בהזמנת ריגול עסקי נגד חברות מתחרות בתחום מערכות מי שתיה ומסנני מים שתיקו נגנז מחוסר ראיות מספיקות; עופר רייכמן, לשעבר בכיר בחברת סלקום אשר תיקו נגנז מחוסר אשמה; טוביה לבנה וישראל שי, בעלי חברת החקירות והאבטחה סיטל בינלאומי שתיקם נגנז מחוסר ראיות מספיקות.

  

בסיכומה של השלמת החקירה נותח כל חומר החקירה בתיק והוחלט על סגירת התיקים. בחוות דעתה הגיעה הפרקליטות למספר מסקנות, כשהבולטת שבהן היא כי ריגול עסקי אינו נחשב לפעולה אסורה כשלעצמה, אלא הוא חלק מעיקרון התחרות החופשית. לכן, עצם הפנייה של המזמינים למשרדי חקירות פרטיות לצרכי איסוף מידע על מתחריהם – אינו מהווה עבירה פלילית.

 

ההודעות נמסרו במסגרת דיון במשפטו של אלכס ויינשטיין, המתנהל בפני סגן נשיא בית-המשפט המחוזי בפתח-תקוה, השופט זכריה כספי, מזה כשלוש שנים. בנובמבר 2007 הושגה עסקת טיעון בתיק, לפיה ויינשטיין הודה בחדירה ל-27 מחשבים באמצעות תוכנת הסוס הטרויאני והוצאת מידע עסקי ואישי מהם.

 

במהלך הדיון היום חשף התובע, עו"ד ויסמונסקי כי לאחר הרשעתו פנה ויינשטיין למשטרה וביקש למסור עדויות נוספות, בהן הפליל מספר חשודים ממעגל מזמיני הריגול העסקי ומסר כי ידעו שהחומרים שויינשטיין משיג עבורם מקורם בחדירה למחשבי מתחריהם. בעקבות דבריו החדשים של ויינשטיין הורתה הפרקליטות על ביצוע השלמות חקירה נוספות, כולל חיפושים, חקירות נוספות של החשודים ועריכת עימותים בין המזמינים לבין מר ויינשטיין.

 

בסיכומו של דבר, הפרקליטות טוענת כי החקירה הובילה לשתי מסקנות. הראשונה נוגעת לחלק מהמזמינים שלגביהם הוכח פוזיטיבית כי לא הייתה להם כל מודעות ולא צריכה הייתה להיות להם מודעות לגבי האופן בו הושגו החומרים ממתחריהם.

 

השנייה נוגעת למזמינים אחרים שלגביהם הייתה לפרקליטות העדות המפלילה המאוחרת של אלכס ויינשטיין. עם זאת, לעדות לא היו כל תמיכות או סיוע והיא הייתה נגועה, על פניו, באינטרס מובהק של ויינשטיין להקלה בעונשו לנוכח שיתוף הפעולה מצדו. לפיכך, הוחלט בפרקליטות על גניזת התיקים.

 

פרשת הסוס הטרויאני, שהתעוררה לפני מספר שנים, הכתה בתדהמה את קהילת העסקים בישראל. חקירה של המשטרה חשפה שרות האפרתי ובעלה, מיכאל האפרתי, ייצרו תוכנת מחשב מסוג "סוס טרויאני", בעלת יכולת חדירה וריגול בלתי רגילים. בני הזוג ניסו למכור את התוכנה לגופים ביטחוניים ומשלא הצליחו פנו לשוק הפרטי. מספר משרדי חוקרים פרטיים רכשו את התוכנה והפעילו אותה עבור לקוחותיהם נגד שורה ארוכה של חברות ועסקים מהגדולים בישראל.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x