$
משפט

בלעדי: היועמ"ש של מינהל מקרקעי ישראל עוברת למחלקת הנדל"ן של מ. זליגמן

לאחר 24 שנה בשירות הציבורי מעוניינת רחל זכאי לפרוש ולעבור למחלקת הנדל"ן של משרד זליגמן. לא ברור מה יעלה בגורל תקופת הצינון שלה

מארק שון 07:0514.08.08

היועצת המשפטית הפורשת של מינהל מקרקעי ישראל, רחל זכאי, נמצאת בדרכה למשרד עורכי הדין מ. זליגמן שבראשות עו"ד אלי זוהר. כך נודע ל"כלכליסט".

 

זכאי הגישה שלשום בקשה לוועדה למתן היתרים לאשר לה להתחיל לעבוד בשוק הפרטי באופן מיידי, ללא כל תקופת צינון. את הבקשה הגישה לאחר שניהלה כמה שיחות פנימיות עם גורמים בנציבות שירות המדינה, שהתקשו לתת לה תשובה חד-

משמעית בעניין תקופת הצינון.

 

במסגרת תפקידה במינהל מקרקעי ישראל עסקה זכאי בבקשה להקצאת קרקע של חברה שיוצגה על ידי מ. זליגמן, וניגוד עניינים לכאורה זה צפוי לעמוד במרכז דיוני הוועדה לקביעת תקופת הצינון שלה. זכאי הודיעה על התפטרותה ממינהל מקרקעי ישראל בפברואר השנה, ותקופת העסקתה בשירות הציבורי תסתיים באופן רשמי בסוף החודש. היא מגיעה לשוק הפרטי לאחר שש שנים במינהל מקרקעי ישראל וכ-18 שנה בפרקליטות המדינה, שם עמדה בראש המחלקה המינהלית. היא נחשבת למומחית בתחום מכרזים, תכנון ובנייה.

 

זכאי. ההערכות מדברות על צינון של חודש אחד בלבד זכאי. ההערכות מדברות על צינון של חודש אחד בלבד צילום: עטא עוויסאת

בראש מחלקת הנדל"ן במשרד זליגמן עומד עו"ד ערן באלינט, שהחל לעבוד במשרד ב-2002.

 

ממשרד זליגמן נמסר בתגובה: "כרגע מתקיימים מגעים להצטרפותה של רחל זכאי, שאמורה להרחיב את המומחיות של מחלקת הנדל"ן. ערן באלינט יישאר בתפקידו כראש המחלקה".

 

זכאי היתה בעבר מועמדת השר שאול מופז לתפקיד יו"ר רכבת ישראל, אך ביקורת נוקבת עליה, שנכללה בדו"ח מבקר המדינה לשנת 2006, סיכלה את המעבר. בדו"ח המבקר נטען, כי בטרם מונתה לתפקיד היועצת המשפטית של מינהל מקרקעי ישראל וגם במהלך כהונתה שימש בעלה אז, עו"ד דורון נוימן, היועץ המשפטי של חברות מנהלות המועסקות בפרויקטים של המינהל, וכן ייצג בהליכים משפטיים או במשא ומתן בעלי עניין בקרקעות המינהל. זכאי הכחישה בזמנו את ההאשמות בדבר ניגוד עניינים.

 

ההערכות הן, כי למרות בקשתה של זכאי, תקבע לה הוועדה תקופת צינון מינימלית של חודש אחד. זאת בהמשך לקביעת הוועדה כי דן וינשטוק, שפרש לפני חודש מתפקידו כמנהל מינהל החשמל במשרד התשתיות, יוכל להתחיל לעבוד במגזר הפרטי לאחר תקופת צינון של חודש. תקופת הצינון המשמעותית ביותר שנקבעה בתקופה האחרונה היתה החלטת הוועדה בסוף יוני, לדרוש שבעה חודשי צינון מעו"ד ימימה מזוז, שכיהנה כיועצת המשפטית של משרד האוצר.

 

מנציבות שירות המדינה נמסר, כי בקשתה של זכאי לקיצור תקופת הצינון נמצאת בבדיקת הלשכה המשפטית של הנציבות, ולאחר הבדיקה תגיש הנציבות את עמדתה לוועדת ההיתרים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x