$
בארץ

פישר רומז: אעלה את הריבית

במפגש עם אנשי עסקים בכירים מבריטניה אמר נגיד בנק ישראל כי ימשיך במדיניות מוניטרית שתוריד את האינפלציה ליעד שקבעה הממשלה. פישר: "הנתונים שפרסמה אתמול הלמ"ס, על ירידה במדד הייצור התעשייתי במאי, הם אות אזהרה למשק"

אמנון אטד 10:2422.07.08

נגיד בנק ישראל סטנלי פישר שיגר אתמול רמז עבה בדבר כוונתו להעלות את הריבית בסוף החודש. בנק ישראל, אמר פישר, ימשיך במדיניות המוניטרית שלו כדי להחזיר את האינפלציה לתחום היעד שקבעה הממשלה (1%-3%). את הדברים אמר פישר במפגש שקיים במלון המלך דוד בירושלים עם משלחת אנשי עסקים

בכירים המתלווה לראש ממשלת בריטניה, גורדון בראון.

 

בסוף השבוע שעבר פרסם בנק ישראל כי האינפלציה הצפויה ל-12 החודשים הקרובים חרגה בחודש שעבר, לראשונה זה שנים רבות, מהגבול העליון של היעד הממשלתי ועמדה על 3.4%. על רקע נתונים אלה, המשמעות המעשית של דברי הנגיד היא שבנק ישראל ימשיך בהעלאות הריבית, ככל הנראה כבר בתחילת השבוע הבא, כדי לנסות לדחוף את האינפלציה כלפי מטה.

 

בהמשך דבריו התייחס הנגיד לתפנית לרעה המסתמנת באחרונה בהיקף הפעילות במשק. "מאמצע 2003 ועד הרבעון הראשון של 2008 נרשמה במשק הישראלי צמיחה מהירה, בקצב שנתי ממוצע של יותר מ-5%", אמר פישר, "אולם תקופה זו עומדת לפני סיום. הנתונים שפרסמה אתמול הלמ"ס, על ירידה במדד הייצור התעשייתי במאי, הם אות אזהרה למשק". להערכת הנגיד, נתוני הלמ"ס מהווים סימן רציני ראשון להאטה בקצב הצמיחה, אף על פי שהמשק הישראלי צפוי להמשיך ולצמוח בקצב מהיר מזה של מדינות המערב.

 

בנושא הייסוף המתמשך בשער השקל אמר הנגיד כי הוא נובע מזרימה קבועה של מטבע חוץ כתוצאה מהעלייה ביצוא, ממכירות של חברות ישראליות למשקיעים זרים ומהחזרת מט"ח לארץ על ידי ישראלים הפעילים בחו"ל. "הכלכלה הישראלית איתנה", ציין פישר, "ויש לזקוף זאת לזכות המדיניות הכלכלית והסקטור העסקי היוזם. בשל כך רמת ההשקעות הזרות בארץ אינה מפתיעה".

 

ראש המשלחת הבריטית, שר המסחר והתעשייה הבריטי דיגבי ג'ונס, העריך במפגש כי בתוך חמש שנים יהפוך אזור המזרח התיכון לציר המרכזי שסביבו תנוע הכלכלה העולמית. "למדינת ישראל יש כעת הזדמנות פז לנצל מגמה זו", אמר ג'ונס.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x