דויטשה בנק קובע: "בשנת 2009 יגיע השיא במחיר הזהב - לאחר מכן צפויות רק ירידות"
על פי בנק ההשקעות, ב-2009 יעמוד המחיר הממוצע של סחורה זו על 1,000 דולר לאונקיה ובשנת 2011 יצנח המחיר ב-20% בממוצע
כשהדולר חלש בעולם, זה בצורה אוטומטית מעלה את מחיר הזהב, הנקוב בדולרים (כמו הנפט) שכבר שבר לאחרונה שיא כשהגיע לפני מספר חודשים לרמה של כ-1,030 דולר לאונקיה ובימים אלו חזר לרמות של כ-930 דולר.
בדיוק כמו הנפט, גם מחיר הזהב עולה ככל שהדולר נחלש בעולם. מחיר מוצרים וסחורות שמחיריהם נקובים בדולרים - עולים ככל שהדולר נחלש כך שהמחיר האמיתי של הסחורות צריך להיות מחושב בקיזוז חולשתו של הדולר.
מחירי החוזים על אונקיית הזהב טיפסו בסוף השבוע לשיא חודשי על רקע העלייה במחירי הסחורות שדחפו את הביקושים למתכת היקרה, המשמשת בעיתות משבר כהגנה מפני אינפלציה.
החוזים על מחיר הנפט נסחרו ביום ו' במחיר של 142.99 דולר לחבית והכפילו בכך את ערכם בתוך כשנה. מחיר אונקיית הזהב טיפס בחודש מרץ לרמה של 1,033.9 דולר על רקע היחלשות הדולר והזינוקים החדים במחירי חומרי הגלם, שהביאו משקיעים רבים לרכוש זהב כהגנה מפני האינפלציה הגואה.
"הזהב משמש כגידור מפני האינפלציה והדאגה העיקרית של המשקיעים היא מחירי הנפט הגבוהים", כך אומר ג'ואל קריין, אסטרטג המטבעות בדויטשה בנק היושב בניו יורק. "אנחנו מעריכים כי הדולר יכול להמשיך ולהיחלש. כל עוד מחיר הנפט ישארו ברמות גבוהות כך גם מחירי הזהב" אומר קריין.
חוזי הזהב לחודש אוגוסט רשמו בסוף השבוע עלייה של 1.8% בערכם וחתמו את המסחר ברמה של 931.3 דולר לאונקיה. מוקדם יותר במהלך המסחר עלה ערכו של הזהב לרמות של 933 דולר לאונקיה ורשם בכך את המחיר היקר ביותר מאז ה-27 למאי השנה. מחיר הסחורה רשם השבוע עלייה של 3.1% וטיפס ביותר מ-11% מאז תחילת השנה.
מחיר חוזי הכסף לספטמבר זינק בסוף השבוע ב-2.8% לרמה של 17.71 דולר, כאשר מתחילת השנה טיפסו מחירי חוזים אלה ב-19%.
"מחיר הזהב יכול להגיע לרמה של 1,000 דולר בחודש הבא במידה וה'פד' יותירו את שיעור הריבית במשק האמריקני ללא שינוי ועל רקע האינפלציה הגבוהה במשק האמריקני", כך מסר ג'יימס טורק משקיע הסחורות מחברת "גולד מאני".
"הדולר האמריקני המתומחר בדיסקאונט של 35% מול היורו יכול להחזיר לעצמו את מגמת העליות ולהביא לירידת הביקושים לזהב" כך נמסר בסוף השבוע מדויטשה בנק. על פי הבנק, את השיא במחיר הזהב אנחנו צפויים לראות בשנת 2009 עם ממוצע שנתי של 1,000 דולר לאונקיה. לאחר מכן צפוי מחיר הזהב ליפול ב-7.5% לרמה של 925 דולר לאונקייה בשנת 2010 ולרמה של 800 דולר ב-2011.


