$
חדשות טכנולוגיה

פרשנות

ג'וני סרוג'י החיפאי יכול להפוך למנכ"ל הבא של אפל

סרוג'י מוביל את פעילות השבבים והמעבדים של ענקית הטכנולוגיה, שצפויה להתרחב משמעותית ולהחליף את התלות של החברה במעבדי אינטל. אם ידע להרחיק רכיבים טובים ממתחרי אפל, יחזק את החברה משמעותית וישנה את שוק המחשוב העולמי

עומר כביר 09:0904.04.18

המסלול של ג'וני סרוג'י באפל מזכיר במובנים רבים את זה של מנכ"ל החברה טים קוק. שניהם גויסו מ-IBM להובלת תחום אפור ומשעמם - קוק את הלוגיסטיקה ושרשרת האספקה, סרוג'י את המעבדים והשבבים - והפכו אותו ליעד אסטרטגי שהבשיל ליתרון אדיר על פני המתחרות.

 

 

הפרויקט החדש שסרוג'י צפוי להוביל כסגן נשיא בכיר לטכנולוגיית חומרה, להחלפת מעבדי המק במעבדים תוצרת החברה, עשוי לסמן אותו כיורש של קוק כמנכ"ל.

 

ג'וני סרוג'י ג'וני סרוג'י צילום: אוראל כהן

 

 

כדי להבין את הקשר בין הדרך שהובילה את קוק לתפקיד המנכ"ל לבין העמדה שבא נמצא היום סרוג'י, יליד חיפה, צריך לחזור עשור לאחור. האייפון כבר לא היה חדש ואנדרואיד החלה לבסס את מעמדה, אבל השוק עדיין היה פתוח לשחקנים חדשים.

 

HP, שרכשה אז את פאלם במיליארד דולר, קיוותה להיות אחד השחקנים האלו. הבעיה שלה היתה השגת רכיבים איכותיים."אמרנו ל-HP שאנחנו צריכים מסכים טובים יותר, והם אמרו לנו שאפל קנתה את כולם", סיפר לימים בכיר בפאלם לאתר The Verge. "אותו דבר קרה עם המצלמה". לבסוף החברה נאלצה להסתפק ברכיבים נחותים, המוצרים שהשיקה נכשלו והחטיבה חדלה להתקיים ב-2011.

 

פאלם ו-HP לא היו הגורם היחיד שנתקל בבעיה, כמעט כל מתחרה בשוק הסמארטפונים נאלצה להתמודד עם מחסור ברכיבים איכותיים. קוק ואפל, בראייה ארוכת טווח, כיתרו את השוק, קנו סטוקים עצומים, ביססו שרשרת אספקה יעילה וזולה להדהים, והצליחו לשמר במשך שנים יתרון בתחום הסמארטפונים פשוט בשל העובדה שלמתחרים לא היתה גישה לרכיבים טובים.

 

 

 

אותו הדבר קורה כעת בתחום המעבדים והשבבים שעליו אחראי ג'וני סרוג'י. למשל, עם אוזניות ה-Airpods האלחוטיות. האוזניות הושקו בדצמבר 2016 והפכו ללהיט מידי, המוצר החדש המצליח ביותר של אפל מזה שנים.

 

מתחרות ניסו להגיב עם מוצרים דומים, אבל אלו היו מסורבלים יותר, בעלי חיי סוללה קצרים יותר ונטו לסבול מבעיות סינכרון קשות או מדיליי שמנע שימוש בהן לצורך צפייה בווידיאו. הסיבה? שבב ה-W1 ששולב באוזניות של אפל, ושנתן להן פער תחרותי קשה לצמצום.

 

וכמו שקוק אחראי להצלחה של אפל באמצעות שרשרת אספקה, כך סרוג'י אחראי להצלחה שלה באמצעות שבבים ומעבדים. ולא רק באוזניות, אלא גם באייפון, באייפד ובאפל ווטש - כולם עושים שימוש בשבבים שאת פיתוחם הוביל סרוג'י.

 

אין זה מקרה, לכן שהוא נחשב לאחד מעשרת העובדים הבכירים בחברה וב-2017 קיבל חבילת שכר ומענקים בסכום כולל של 24 מיליון דולר, כמעט פי 2 מקוק והשניה בגודלה בחברה.

 

נכון לעכשיו טרם התפרסם דיווח כלשהו לגבי הגורם שמוביל את המהלך להחלפת מעבדי אינטל במעבדים של אפל במק, אך תהיה זו יותר מהנחה סבירה שסרוג'י הוא זה שעומד בראשו. אם זה נכון, ניצב סרוג'י בפני המשימה המשמעותית ביותר בקריירה שלו באפל, שיכולות להיות לה השלכות עצומות על עתיד החברה לטוב או לרע, ועל שוק המחשבים העולמי בכלל.

 

 

 

אם יצליח, אפל תהיה חברה חזקה יותר, עצמאית יותר ובעלת יכולת משמעותית הרבה יותר להביא חידושים לשוק בהתאם לחזון ולמפת הדרכים שלה, תוך שהיא משאירה אבק למתחרות. הצלחה כזו, תכניס אותו בדיוק למקום שבו עמד טים קוק לפני עשור בערך, ותסמן אותו בברור כאחד המועמדים המובילים לשבת על כס המנכ"ל בעתיד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x