$
הייטק והון סיכון

שיעור ברווחים: התיכון שעשה אקזיט מדהים מהנפקת סנאפ

תיכון בעמק הסיליקון השקיע 15 אלף דולר במפתחת אפליקציית סנאפצ'ט - ורשם רווח של 24 מיליון דולר בעקבות ההנפקה

בלומברג 10:1104.03.17

המרוויח המפתיע ביותר מהנפקת סנאפצ’ט היה ללא ספק בית הספר התיכון הפרטי סנט פרנסיס במאונטיין וויו בקליפורניה, מקום מושבן של גוגל, סימנטק וענקיות טכנולוגיה נוספות. קרן הון סיכון שהקימו הורי התלמידים - שרבים מהם עובדים בחברות הטכנולוגיה והפיננסים - השקיעה בשלב מוקדם 15 אלף דולר בחברה, שהקנו לה 2.1 מיליון מניות. בשבוע שחלף מכרה הקרן 1.4 מיליון מניות שהניבו לה 24 מיליון דולר. קרן ההון סיכון של התיכון ממשיכה להחזיק 700 אלף מניות, שהערך של כל אחת מהן עומד כעת על 19 דולר.

"עמק הסיליקון הוא מקום די מדהים. מן הסתם דבר כזה לא יכול היה להתרחש במקום אחר", אמר מנהל התיכון סיימון צ'יו. קרן ההון סיכון של סנט פרנסיס הוקמה בשנת 1990 בהמלצת שני אנשי הון סיכון שילדיהם למדו בתיכון. מטרת הקרן הייתה למצוא משקיעים עם כיסים עמוקים, להמר יחד איתם על סטארט-אפים צעירים, ולהעשיר כך את קופת התיכון לטובת התלמידים. התיכון לוקח לעצמו נתח קטן מרווחי הקרן בהשקעותיה הגדולות ביותר. 

שלט שמבשר על הנפקת סנאפ על בורסת ניו יורק שלט שמבשר על הנפקת סנאפ על בורסת ניו יורק צילום: רויטרס

 

צ'יו ומורים נוספים בתיכון אמרו שהם לא מכירים אף בית ספר אחר עם תוכנית גיוס כספים דומה. למעשה, מעטים הם בתי הספר, אם בכלל, שלהם יש תוכנית כזאת - כך על פי סטפן אנדריול, פרופסור לעסקים בבית הספר למנהל עסקים וילנובה בפנסילבניה. "האופן היחיד שבו ניתן לעשות זאת הוא דרך קשרים אישיים, והסיכויים להצלחה נמוכים למדי".

 

 

בהנפקה הראשונה לציבור של סנאפ, החברה האם של סנאפצ'ט, גויסו כמעט 2.5 מיליארד דולר. מייסדיה ומשקיעיה הראשונים של החברה נהנו מרווחים בהיקף של כמעט 1.7 מיליארד דולר.

  

המייסדים השותפים איוון שפיגל ובובי מרפי העמידו למכירה 16 מיליון מניות כל אחד, מה שהניב להם רווח של 272 מיליון דולר לכל אחד. בידי כל אחד מהם ייוותרו כ-210 מיליון מניות, ששווין במחירי ההנפקה הוא כמעט 3.6 מיליארד דולר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x