$
אינטרנט

מייסד ויקיפדיה: "רק בנורבגיה יש יותר פעילות מבישראל"

ג'ימי וולס, המשתתף בוועידת הנשיא, סיפר על שיתוף פעולה של חברת ויקיה מייסודו עם HP, והתפעל מהיקף הגרסה העברית של ויקיפדיה: "בהינדי, שפה של יותר מ-280 מיליון דוברים, יש רק 51 אלף ערכים. אתמול היו יותר מ-97 אלף ערכים בעברית. מאז בטח נוספו עוד"

עומר כביר 13:1821.10.09

מייסד ויקיפדיה, ג'ימי וולס, הכריז בוועידת הנשיא השנייה הנערכת בבנייני האומה בירושלים על שיתוף פעולה חדש של חברת ויקיה עם שירות MagCloud של HP. ויקיה היא חברה נפרדת למטרות רווח שהקים וולס, המפעילה אתרים שיתופיים שונים ברוח ויקיפידה. השירות החדש מאפשר לגולשים לבחור תכנים מאתרי ויקיה, לקבץ אותם למגזין, להדפיס ולקבל בדואר באמצעות MagCloud. "אפשר ליצור כך מגזין חד-פעמי, או מגזין שיוצא במועד קבוע", אמר וולס. "אנו משיקים את זה היום ואני מקווה שזה יהיה פופולרי".

 


 

 

וולס סיפר על הפעילות של קרן ויקימדיה-ישראל: "השנה, לראשונה, ערכה הקרן המקומית את אקדמיה ויקיפידיה — ועידה מקצועית לכותבי ערכים בולטים ולעידוד שיתוף הפעולה עם המגזר האקדמי. קרן ויקימידה העולמית שפועלת בארה"ב היא גוף קטן ללא מטרות רווח, ואנחנו סומכים על הסניפים המקומיים שיעזור לנו בכל מה שקורה".

 

ג'ימי וולס (מימין) ויוסי ורדי: "מהיחידים שהצליחו לשנות את העולם בלי גיבוי של תאגידים" ג'ימי וולס (מימין) ויוסי ורדי: "מהיחידים שהצליחו לשנות את העולם בלי גיבוי של תאגידים" צילום: סיון פרג'

 

הקרן המקומית גם מקדמת את פרויקט פיקיווי, שנועד להעשיר את היצע החומר ללא זכויות שימוש לצורך בניית מאמרים. וולס אמר כי הקרן מקדמת את שינוי החוק בישראל כך שיצירות (תמונות או מסמכים) שבבעלות המדינה יעברו לחזקת הכלל, בדומה למצב בארה"ב. "משלמי המסים שילמו על יצירת התוכן הזה, הם לא צריכים לשלם גם על צריכתו", אמר וולס.

  

"עברית היא מהשפות החזקות בעולם"

 

"כשבדקתי אתמול בלילה היו בגרסה העברית של ויקיפדיה 97,551 ערכים, מאז בטח נוספו עוד כמה", אמר וולס. "עברית תהיה השפה ה־29 או ה־30 לעבור את 100 אלף הערכים. היא מהשפות החזקות בעולם. בהינדי, שפה שדוברים בה יותר מ-280 מיליון בני אדם, יש רק 51 אלף ערכים. הסיבה לכך היא קצב החיבור לרשת, תשוקה לידע ולמידה שייחודיים לישראל".

 

"בגרסה העברית יש 35 מיליון דפים נצפים בחודש ו־36% מהגולשים משתמשים בה - יותר מארה"ב. רק בנורבגיה יש יותר פעילות, וזה כי יש שם מזג אוויר גרוע ואין מה להם לעשות חוץ מלשבת ליד המחשב", התלוצץ וולס.

 

"בוויקיה, ערך חדש נוצר כל שש דקות. התעבורה קרובה מאוד לטראפיק של ה'ניו יורק טיימס', אבל זה אומר יותר על מצבו של הטיימס", אמר וולס. "ויקיה עושה למגזינים את מה שוויקיפידה עושה לאנציקלופדיה. אתרי ויקיה השונים דומים למגזין בנושא ממוקד, אבל טובים יותר. מגזין 'גורמה' המפורסם נסגר לאחרונה כי לא התאים את עצמו לדרישות הקוראים. באתר המתכונים שלנו יש מאגר של עשרות אלפי מתכונים, קהילה שמדברת עליהם ומקדמת את המוצלחים ביותר. התוצאה מדהימה: אתר המתכונים של ויקיה נמצא במקום ה־8,426 ברשימת האתרים הנצפים, גורמה במקום ה־17,234. הם פשטו את הרגל ואנחנו בסדר".

  

השוק מתאושש מהר

 

וולס סיפר כי ישנם יותר מ־190 אתרי ויקיה בעברית, הגדול בהם, שעוסק ביהדות, מכיל 30 אלף ערכים. "הרבעון האחרון היה הרבעון הרווחי הראשון של ויקיה. ההכנסות העיקריות שלנו הם מפרסום, בעיקר באתרים שעוסקים בגיימינג. האתר הכי גדול הוא ה שמוקדש למשחק World Of Wordcraft, יש לו טראפיק ענק והרבה מפרסמים פונים דרכו לגולשים. הצלחנו ליצור רווח למרות המיתון כי התוכן באתרים שלנו עמוק ואיכותי. תוכן עמוק מושך צרכנים, וזה מה שמפרסמים מחפשים. לפני שנה חששנו, אבל השוק מתאושש מהר מאוד, ואני מקווה שזה ימשיך".

 

היזם והמשקיע יוסי ורדי התייחס במסיבת העיתונאים לחשיבות של ויקיפדיה בחיי היומיום של הגולשים. "המספרים בעברית מרשימים ביותר בהתחשב בעובדה שהשימוש בגרסה האנגלית מישראל עצום. וולס הוא אחד מהאנשים היחידים שבלי גיבוי של תאגידים הצליחו לשנות את כל העולם. אנחנו לוקחים את זה כמובן מאליו, אבל בהשוואה למצב לפני 8 שנים זה ממש מדהים ואנחנו אסירי תודה על כך".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x