$
דו"ח טכנולוגי

טכנולוגי על הבוקר: עזבו את האייפוד, כמה שוקל ג'ובס?

מיקרוסופט מוציאה עדכונים ל-Zune; למרות הבאז, מניית גוגל נופלת (ויאהו גם); סיפור בן 6 שנים הגיע לבלומברג, והפיל את מניית יונייטד איירליינס; ולמה Spore מקבלת ניקוד גרוע באמזון

איתמר שאלתיאל 09:5109.09.08
יאללה, ג'ובס, גמור מהצלחת

 

אתמול סיפרנו על "Let's Rock", האירוע הגדול שאפל תקיים היום, ובו היא תחשוף כנראה דגמים חדשים של אייפוד-ננו ואייפוד-טאץ'. מאז אמש, בלוגרים ועיתוני טכנולוגיה האביסו את קורא ה-RSS של עבדכם במאות השערות על האירוע, תמונות שדלפו ועוד השערות על האירוע. בנוהל.

 

ג'ובס, בגרסה הרזה, מציג את האייפון החדש, ביוני האחרון ג'ובס, בגרסה הרזה, מציג את האייפון החדש, ביוני האחרון צילום: בלומברג
אבל "השערה", "מוערך כי" ו"צפוי ל" הן מילות הקוד הידועות ל"אין לנו על מה לדווח. בכלל". בוול-סטריט, מסתבר, יודעים את זה. אולי אפל יכולה לגרום לתקשורת ולבלוגרים לרייר על פי פקודה עם כל אייפוד חדש שהיא שולפת, אבל זה לא עובד על הברוקרים. הם רוצים לדעת משהו אחר לגמרי - איך נראה סטיב ג'ובס. אם ג'ובס יופיע שמנמן ומחויך, מניות אפל יעלו. אם יעלה סטיב ג'ובס רזה, כל האייפוד-ננו שבעולם לא יצילו את מניות החברה. יוסי גורביץ כבר כתב על זה פעם.

 

ובעוד אפל מנסה לפטם את המנכ"ל שלה, מיקרוסופט מסרבת להעמיד פני מתה. החברה הודיעה אמש שהיא מציעה פיצ'רים חדשים ל-Zune, נגן המוזיקה שלה. משתמשים יוכלו להוריד מוזיקה באמצעות Wi-Fi ולקנות שירים שהם שומעים ברדיו של הנגן. דגמים חדשים של Zune יציעו נפח של 16 ו-120 ג'יגה-בייט, ויגיעו בצבעים חדשים.

 

רק כדי לסבר את האוזן, Zune מחזיקה בכ-4% מנתח שוק נגני המוזיקה הניידים בארה"ב. האייפוד של אפל, לעומת זאת, מחזיק ב-71%. אבל החדשות על Zune, ששוחררו בדיוק בזמן שההייפ סביב אירוע אפל החל להצטבר, הצליחו להסתנן לכל אתרי הטכנולוגיה המובילים, ולהפחית את אחיזת החנק של אפל בזרם החדשות. ואם זה לא שווה ח"ח, איני יודע מה כן.

 

יש לווין, יש צי, אין מניה

 

גם בגוגל מסרבים לתת לאפל לעבור את היום בשקט, והודיעו כי הם מעדכנים את ארכיון גוגל-ניוז. החל מהיום גוגל-ניוז תציג סריקה של עיתונים ישנים. עד עתה איפשרה גוגל לקרוא כתבות מעיתונים ישנים בגירסה אלקטרונית של הכתבה, לא בסריקה של עמודי העיתונים. עכשיו היא מגדילה משמעותית את ארכיון הכתבות הישנות שלה, ותאפשר לגולשים לראות את הכתבות גם בהקשר שבו הן התפרסמו.

 

בעיקרון, זה אמור להיות שירות נהדר. הממשק שלו דומה מאוד לממשק של גוגל-בּוּקס, ומאפשר לקפוץ בין עמודים, להגדיל את התמונה וכו'. הבעיה היחידה היא שהוא עדיין קטן מאוד, וכדי לחזות בחלק מהעיתונים המקוריים יש לשלם. לשלם? פחחח.

 

גוגל לא מסתפקת בזה. זוכרים ששלשום סיפרנו לכם על הודעה תמוהה בסלאשדוט לפיה גוגל הולכת להקים צי ספינות? עתה מתברר שגוגל הגישה בקשה לפטנט על "מרכז מידע צף", שמשתמש בתנועת הגלים כדי להטעין את המחשבים שעל הספינות, ובמי האוקיינוס כדי לקרר אותם. הבקשה לפטנט הוגשה בפברואר שנה שעברה, אבל אותרה רק עכשיו, בעקבות הדיווח בסלאשדוט. אז מה היה לנו? קודם לוויין ועכשיו צי.

 

ולמרות זאת, מניות גוגל נפלו אתמול בכ-5.5 אחוזים. מאז אמצע אוגוסט איבדו מניות גוגל 17.6 מערכן. עתה הן שוות 419.95 דולרים למניה. הסיבה העיקרית, כך נראה, היא איגוד המפרסמים האמריקני, שהודיע על התנגדותו לשותפות גוגל-יאהו. לדברי האנליסט ג'ייסון הלפשטיין, "גוגל לא צפויה להרוויח כסף רב מהעסקה, אבל אם היא תבוטל, יתכן כי ליאהו לא תהיה ברירה אלא להימכר למיקרוסופט, וזה לא יכול להיות טוב עבור גוגל".

 

נו, הוא מודח? הוא מודח?

 

ביאהו המצב מזהיר עוד פחות. מניות החברה צנחו ב-5.4% לשפל של חמש שנים, ועתה הן נמכרות ב-17.75 דולרים למניה. מאחר שמיקרוסופט הציעה בזמנו לרכוש את מניות יאהו ב-33 דולר למניה, כמה מהאנליסטים מאמינים שבקרוב מאוד ג'רי יאנג, מנכ"ל החברה, יאלץ להתפשר או שימצא את דרכו החוצה. ויתכן שעכשיו כבר מאוחר מדי, ויאנג יאבד את הכתר בכל מקרה.

 

אלו לא חדשות כל כך טובות ליאהו, חברה חיובית בסך הכל. עכשיו, לדוגמא, יאהו-ניוז שוקלת להציב קישורים לפוסטים בבלוגים לצד כל סיפור חדשותי. כבר עתה, יש לזכור, יאהו-באז שולח מיליוני גולשים לבלוגים עצמאיים ברחבי הרשת. אם לשפוט על פי MSN, עם מיקרוסופט זה יראה אחרת לגמרי.

 

הבורסה הזאת, זה משהו

 

ובכלל, הרשת והבורסה לא מסתדרים כל כך טוב לאחרונה. מניות יונייטד-איירליינס איבדו 75 אחוזים מערכן אתמול, לאחר שכתבה בת 6 שנים מצאה את דרכה לבלומברג. שירות חדשות בפלורידה הציף סיפור ישן מאתר סאן-סנטינל. את הסיפור קרא אדם מחברת המחקר 'אינקום סקיוריטיז אדביזורס', שהעביר אותו לבלומברג.

 

וכך, כולם חשבו שיונייטד-איירליינס שוב הגישה בקשה להגנה מפני פשיטת רגל. הכתבה, שפורסמה במקור ב-10 בדצמבר, 2002, על ידי השיקגו טריביון, הצליחה להכניס לפאניקה את המשקיעים. כמה דקות לאחר שהיא עלתה לבלומברג, אחד מאתרי הכלכלה הנחשבים בעולם, נפלו מניות החברה מ-12 ל-3 דולרים. רק לאחר שעה, כאשר יונייטד-איירליינס הודיעה שהדיווח "לגמרי שקרי", המניה חזרה למצבה המקורי.

 

וכל זה באותו יום שבו המסחר בבורסה בלונדון שותק לחלוטין בשל נפילת מערכת המחשבים. הבורסה החלה בחקירה, שנועדה לבדוק מדוע לקח כמעט יום שלם כדי לתקן את מערכת הסחר. הבורסה שותקה ב-9 בבוקר, ופעילותה חודשה רק ב-4 בצהריים, חצי שעה לפני סגירת המסחר.

 

סיבת הכשל לוטה עדיין במסתורין. עם זאת, רוב הברוקרים מניחים שמדובר בשילוב בין העלייה הפתאומית במסחר לבין ניסיון הבורסה בלונדון לבצע אינטגרציה עם הבורסה האיטלקית. כדאי לציין גם שמדובר במערכת ניהול חדשה, שהוחלפה רק בשנה שעברה. קטעים.

 

רשמו לפניכם: כך תביסו את ה-DRM

 

Spore, המשחק החדש של וויל וורייט, זוכה עד עתה בעיקר לביקורות מהסוג המשתפך. כנראה שבצדק. אבל יכול מאוד להיות שזה לא יעזור לו. קבוצת גולשים, שמתנגדים להצפנת ה-DRM של המשחק, החליטה לחסל אותו.

 

הם מגיעים בלהקות לאמזון, ומעניקים ל-Spore ניקוד נמוך וביקורות גרועות. מתוך 135 ביקורות באתר, 116 העניקו למשחק את הניקוד הנמוך ביותר - כוכב אחד. הניקוד הממוצע עומד כרגע על 1.5 כוכבים. יותר משזה אומר משהו על המשחק, זה אומר כמה דברים על שיטת הניקוד של אמזון, שמאפשרת לגולשים לנקד מוצרים שהם מעולם לא קנו. אבל זו לא בהכרח מניפולציה זולה של גולשים. הצפנת DRM היא חלק חשוב באיכות המוצר. אין שום סיבה שצרכנים יסכימו לקבל את ההצפנה הזו כגזירה משמים. רוצים להצפין? תתמודדו.

 

וכל זה קורה בדיוק ביום שבו RealNetworks הודיעה שהיא תתחיל למכור תוכנה שתאפשר לאנשים להעתיק מידע מ-DVD למחשבים שלהם, מבלי לשנות או להסיר את הצפנת ה-CSS, חלק מהגנת ה-DRM. ניתן יהיה להשתמש בתוכנה כדי להעתיק את המידע ל-5 מחשבים שונים. התוכנה אמורה להיות זמינה עד סוף החודש, ותימכר ב-30 דולר. בהוליווד טרם הגיבו רשמית, אבל נשיא איגוד הפצת ואחסון התוכן (CDSA) אמר שצרכנים יוכלו להשתמש בתוכנה כדי להעתיק מידע שהם לא באמת קנו. מה, באמת?

 

קצרצרים

 

ואם אנו כבר שואפים את האדים הרעילים של הסכמי זכויות היוצרים, האיחוד האירופי הודיע שהוא מתכנן להאריך את זכויות היוצרים ליצירות מוזיקליות ב-45 שנה. כיום פג תוקפן של זכויות יוצרים אלו לאחר 50 שנה, והאיחוד האירופי נראה נחוש בהחלטתו להגן על האמנים המזדקנים והמסכנים. אלא מה, מסתבר ש-80% מהאמנים יקבלו פחות מ-30 יורו לשנה כתוצאה מהארכת זכויותיהם.

 

קבוצה בשם "ועידת זכויות האמריקנים" הצליחה להוריד בשבוע שעבר יותר מ-4,000 סרטונים מהרשת. הקבוצה שלחה ליוטיוב 4,000 הודעות לפיהן הסרטים פוגעים בזכויות היוצרים שלה. אלא מה, כל 4,000 הסרטונים שהורדו היו סרטונים של מתנגדי סיינטולוגיה, ובינתיים רוב הסרטונים חזרו לאתר. זכויות יוצרים הן דבר מלבב, לא כך?

 

מייקל מור ישחרר את הסרט הבא שלו לרשת בחינם. הסרט, Slacker Uprising, עוקב אחר מסעו של מור ב-62 ערים בארה"ב במהלך בחירות 2004, בנסיונו לשכנע צעירים להצביע לכל אדם שאינו בוש.

 

לאחר שלושה ימים, החליטו בגוגל להוציא טלאי אבטחה לכרום שמתקן את שני הבאגים האחרונים שנתגלו בדפדפן, ועוד כמה בעיות זעירות יותר. זה היה מהיר.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x