$

30 דקות או פחות

קודם מכשירים לעבודה בהייטק, אחר כך גובים תשלום: המודל ההפוך של מאסטרסקול

רגע לפני הקורונה הקים רועי ציקורל ביחד עם 3 שותפים את מאסטרסקול - בי"ס מקוון למקצועות הטכנולוגיה, שגובה תשלום רק לאחר שהתלמידים השתלבו בתעשייה. איך הם הגיעו למודל הזה - ולגיוס ענק של 100 מיליון דולר?

שירות כלכליסט 13:1504.07.22

רועי ציקורל תיכנן בכלל קריירה בתחום החינוך. הוא למד בסמינר הקיבוצים וכבר התחיל את הסטאז' שלו, כשהופיע כמורה מחליף בפני תלמידי חטיבת ביניים. אבל אז הכל התהפך -  הוא נחשף לשיעור וידאו ברשת והבין שהוא כנראה צריך לעשות משהו אחר לגמרי.

 

 

 

 

בשנת 2018 הוא הקים עם 3 חברים - מיכאל שורפ, עותני לוי וערן גליקסמן - את מאסטרסקול, בית ספר מקוון ללימוד מקצועות הטכנולוגיה, כמו פיתוח תוכנה, דאטה ובקרוב גם פיתוח צ'יפים. הרעיון היה פשוט: הסטודנטים נרשמים לקורסים של 6-10 חודשים ולא משלמים כלום. מאסטרסקול עוזרת להם למצוא עבודה (כולל הכנה לראיון ומו"מ על תנאי השכר) ורק אם הסטודנט מתחיל לעבוד, הוא משלם בהדרגה 10% מהמשכורת שלו - עד להשלמת שכר הלימוד, שמגיע בממוצע ל-15 אלף דולר.

 

בדיעבד, התזמון היה מצוין - להשיק פלטפורמה ללימודים ברשת רגע לפני הקורונה, כשהעולם מסתגר בתוך הבית ואנשים מתחילים לשקול שינוי בקריירה שלהם. לפני מספר חודשים הופיעו באתרי הכלכלה הגדולים מודעות ענק של דובי פרנסס, משקיע ההון סיכון שמוכר גם מתוכנית "הכרישים", בהן הוא הכריז על השקעת הסיד הגדולה בהיסטוריה בגובה 100 מיליון דולר שהוא הוביל במאסטרקלאס. כן, רועי ושותפיו לא גייסו בשלוש השנים הראונות אפילו דולר אחד והחליטו לnמן את החברה בעצמם.

 

בראיון לפודקאסט "30 דקות או פחות" מספר רועי ציקורל איך נולד המודל העסקי בו התלמידים לא משלמים בזמן הלימודים, האם ב-2022 צריך בכלל אוניברסיטה

 

 

 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

 

מראיין: אביב פרנקל, איש התקשורת וסטארט-אפיסט.

x