סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

טונקין הישראלית גייסה 50 מיליון דולר: "אנחנו כמו וויקס של עולם התוכנה הפנים ארגוני"

זהו סבב הגיוס השני של החברה בהובלת קרן ההשקעות Accel ובהשתתפות אריק שמידט ואריק יואן. טונקין, שנוסדה ב-2015, מפתחת כלי המאפשר לפתח תוכנות ויישומים עסקיים ללא ידע בכתיבת קוד

חברת טונקין Tonkean הישראלית, גייסה 50 מיליון דולר, בסבב גיוס שני (Round B), בהובלת קרן ההשקעות Accel. החברה מפתחת כלי המאפשר לפתח תוכנות ויישומים עסקיים ללא ידע בכתיבת קוד. "אנחנו כמו וויקס של עולם התוכנה הפנים ארגוני. בעזרתנו ארגון יכול לבנות לעצמו כלים פנים ארגוניים ללא צורך במתכנת", אומר לכלכליסט, שגיא אליהו, מנכ"ל החברה היושב בארצות הברית ואחד ממייסדיה.
"יש לנו מספר משקיעים מכובדים שהבאנו בסיבוב הנוכחי שממש התלהבו מהתחום והכיוון והם מבינים מאוד בו", אמר אליהו. בין המשקיעים שהצטרפו לחברה בגיוס הנוכחי: מנכ"ל גוגל לשעבר – אריק שמידט, מנכ"ל Zoom - אריק יואן, מנכ"ל משותף של אטלסיאן- סקוט פרקהאר ובהשתתפות משקיעים נוספים כגון: קרן Lightspeed אשר הובילה את הגיוס הקודם של החברה, ביחד עם המשקיעה הקודמת Foundation Capital ומשקיעים פרטיים, ביניהם מנהלים בכירים מ- UiPath.
1 צפייה בגלריה
שגיא אליהו מייסד טונקין Tonkean
שגיא אליהו מייסד טונקין Tonkean
שגיא אליהו מייסד Tonkean
(צילום: יח"צ)
הפיתוח של טונקין, מאפשר לחברות וארגונים לייעל תהליכים ארגוניים באופן מהיר וזול בהרבה מהאלטרנטיבות. במקום שארגונים יאלצו לרכוש עוד ועוד אפליקציות או להשקיע משאבים בפיתוח תוכנה פנימית, הפלטפורמה מאפשרת לצוותי תפעול לייצר פתרונות תוכנה, בצורה פשוטה ללא כתיבת קוד וללא צורך במפתחים. פתרונות אלו מטפלים בצורה אוטומטית במעבר מידע בין מערכות שונות ובמעקב ותיאום של משימות ארגוניות מורכבות המצריכות שיקול דעת אנושי. ההשקעה תאפשר לחברה להאיץ את מרכז הפיתוח שלה בישראל ולתמוך בצמיחתה הגלובלית.
טונקין נוסדה בשנת 2015 על ידי שגיא אליהו, המכהן כמנכ״ל ועל ידי אופיר טלמור המכהן כסמנכ״ל טכנולוגיות. בחברה עובדים כ- 60 עובדים ולה משרדים מרכזיים בתל-אביב ובסן פרנסיסקו. "מאז גיוס הסיד ב-2019 היתה לנו גדילה מדהימה ובשנה האחרונה הצלחנו לגדול גם מבחינת החברה ולקוחות. את מרבית האנשים גייסנו בזמן הקורונה והגענו היום ל-60 אנשים. בשנה האחרונה גדלנו ב-400% והבאנו לקוחות מרשימת פורצן 1000 מרביתם לקוחות של מיליארד דולר הכנסות לפחות. חברות כמו אינסטהקרד וגראבהאב וחברות קריפטו. חברות שגדלות במהירות ומייצרות תהליכים רבים על גבינו. ראינו בשנה האחרונה גידול אצלנו של עסקאות של מאות אלפי דולרים לעסקאות של מיליוני דולרים", הוסיף אליהו.
"המטרה של הפלטפורמה שלנו היא לאפשר לפתח ולבנות תוכנות ארגוניות ללא צורך במתכנתים. כיום תהליכים עסקיים מאוד מסובכים ואתה רוצה תוכנה שתשפר אותם בין אם אתה איש שיווק, טכנולוג ותהליכים עסקיים הם חוצי גבולות ואם אתה במקום שיש מחלקת מכירות ומשפטי שצריכים לעבוד ביחד וכיום כל אחד חי בכוך שלו והעבודה ביניהם מתבצעת ידנית באמצעות מייל והודעות אין כלי שמחבר אותם כי זה נורא יקר. אנחנו מציעים לצוות התפעולי בארגון לבנות מערכות פנימיות ללא צורך בידע תכנותי כמו לגו שמרכיבים. אנחנו מאפשרים לך לבנות כלי לתהליכים עסקיים פנים ארגוניים בלי ידע בתכנות. אנחנו יודעים לחבר בין מחלקות שונות ויוצר סיטואציה שכל הארגון יכול לעבוד ביחד בהתאמה.
"אנחנו מאפשרים לצוותים לבנות כלים טכנולוגיים מבלי להיות מפתח. זה מגדיל את הגישה לעולם הפיתוח מעבר לאנשי ה-IT ומאפשר קפיצת מדרגה עבור אותו לקוח. לכל לקוח יש רשימה של פרוייקטים שמחכים לאנשי המחשוב שלו לפתרון או לתקציב כשמשתמשים בכלי שלנו הם בונים תהליכים שחוסכים להם זמן רב", אמר לכלכליסט שגיא אליהו.