סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

דיווח: במקום אייפון מיני - אפל תשיק דגם מוזל עם מסך גדול

על פי דו"ח של האנליסט מינג-צ'י קו, אפל צפויה להשיק בסדרת אייפון 14 - 4 מכשירים - שניים מסדרת הפרימיום (פרו) ושניים זולים יותר. האייפון 14 בעל המסך הגדול יחליף את האייפון מיני, שהושק בשנה שעברה אך בוטל לפני מספר חודשים עקב מכירות לא מספקות

ההכרזות על האייפון 13 לא צפויות לפני תחילת הסתיו, אך על פי דו"ח של האנליסט מינג-צ'י קו שידוע בתחזיותיו המדויקות לגבי עסקיה של אפל, החברה צפויה להשיק בסדרה הבאה אחריו אייפון 14 - 4 מכשירים - שניים מסדרת הפרימיום (פרו) ושניים זולים יותר (יחסית). סדרת הפרו תמשיך כרגיל עם מסכים בגודל 6.7 אינץ' ו-6.1 אינץ', אך בצד הזול, אפל צפויה להוסיף מכשיר בעל מסך מוגדל בן 6.7 אינץ' ולצידו אייפון 14 בעל מסך בן 6.1 אינץ'. המכשירים האלה יושקו ב-2022 כך לפי הערכותיו של מינג-צ'י.
האייפון 14 בעל המסך הגדול מחליף למעשה את האייפון מיני, שהושק בשנה שעברה אך בוטל לפני מספר חודשים עקב מכירות לא מספקות. לא ברור עדיין אם סדרת האייפון 13 תכלול מכשיר מיני - אך במקומו של המיני בעל המסך הקטן כנראה יושק דגם חדש של ה-SE ולו תמיכה ב-5G. המחיר של האייפון המגודל החדש צפוי להיות כ-900 דולר - לא מחיר זול באופן אבסולוטי - אך יותר מהפרו מקס שכיום נמכר בכ-1,100 דולר.
1 צפייה בגלריה
אפל משיקה גדול מסך אייפון 12 פרו
אפל משיקה גדול מסך אייפון 12 פרו
מסכי אייפון בגדלים שונים
(צילום מסך: אפל)
לא מעט משתמשים עשויים להתרעם על המעבר למסכים בני יותר מ-6 אינץ', אך יש לומר שהאייפון 12 מיני לא ממש הצליח להפוך ללהיט מכירות. הוא כנראה ענה על צורך נישתי ואולי גם נוסטלגי של חלק מהמשתמשים הקשוחים ביותר. אך עבור הקהל הרחב, בעיקר זה שמגיע מעולמות האנדרואיד שם הסטנדרט הוא מסכים בני 6 אינץ' ומעלה בלבד, הוא לא היווה אלטרנטיבה ראויה. גם מכשירי אנדרואיד בעלי מסך קטן נדירים יחסית ולמעט מספר דגמים קטן של יצרניות כגון אסוס, סמסונג או נוקיה רוב מכשירי האנדרואיד כיום הם בעלי מסכים גדולים שלא לומר ענקיים.
יתרה מכך, את מה שאפל לא מצליחה לספק במחירים של פחות מ-1,000 דולר, המתחרות כגון סמסונג כן. על פי מחקר של אפל עצמה, רוב השוק (מעל ל-75%) מעוניין במסכים גדולים בני 5.5 אינץ' ויותר. כאשר מסכים בני 6 אינץ' מהווים דרישה של לפחות חצי מהרוכשים. ומדובר בסגמנט בו שולטת סמסונג ולידה מתחרותיה הסיניות ללא עוררין. אפל החזיקה רק בכ-35% משוק המכשירים הגדולים לעומת 44% לסמסונג בארה"ב ברבעון ה-3 של 2020. כמובן שהשוק האמריקאי שונה משאר העולם בכך שהיצרניות הסיניות כגון שיאומי, Oppo, רילמי או הונור לא ממש זמינות בו. אך המגמה הזו חזקה אף יותר באירופה או באסיה שם מכשירים בעלי מסך קטן נתפסים כנחותים יותר.
את הנישה של המסך הקטן אפל כנראה תמקד במכשיר ה-SE המוזל מאוד שלה שצפוי לשמור על תצורה דומה גם בשנים הקרובות אך עם מעבד חדש וחזק יותר. מבחינת הגיון עסקי, השקת מכשיר בעל גודל מסך דומה לדגם נוסף הינו מהלך יותר כלכלי, מאשר מכשיר בעל גודל מסך ייחודי. האייפון מיני דורש פס ייצור נפרד משאר הדגמים בגלל גודל המסך הייחודי לו בן ה-5.4 אינץ'. לעומת זאת ארבעה מכשירים עם גודל מסך משותפים לשניים מהם חוסך לחברה הקמה ותפעול של קו ייצור מלא. גם מבחינת הממשק אפל מיישרת קו עם מכשירי האנדרואיד ותוסיף ככל הנראה סורק טביעות אצבעות מתחת למסך כפי שמקובל במכשירי אנדרואיד מזה זמן רב.