סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

ארה"ב נגד אירופה: אל תפגעו בענקיות הטכנולוגיה שלנו

לפי דיווח של "הפייננשל טיימס" הבריטי, ה-NSC, מועצת הביטחון הלאומית של ארצות הברית, הזהירה במכתב את משלחת האיחוד האירופי בוושינגטון מניסיונות להקשות את פעילותן של חברות טכנולוגיה אמריקאיות באירופה

ארצות הברית מזהירה את האיחוד האירופי מפני הניסיונות להקשות את פעילותן של חברות טכנולוגיה אמריקאיות בשוק המקומי שלו. הדברים נכתבו במייל שנשלח בשבוע שעבר למשלחת האיחוד האירופי בוושינגטון מטעם ה-NSC, מועצת הביטחון הלאומית, שהיא זרוע של הבית הלבן.
לפי דיווח של "הפייננשל טיימס" הבריטי אמש (ג'), המייל נשלח לפני תחילת דיונים בפרלמנט האירופי בנושא הקשחת הרגולציה האירופית על חברות טכנולוגיה ודיגיטל.
האמריקאים טוענים שהאיחוד נחוש בדעתו להעלות על המוקד את חברות הטכנולוגיה האמריקאיות. הדברים האלה נסמכים על מספר הערות של בכירי האיחוד שפורסמו בזמן האחרון. כך למשל אנדראס שוואב, אחראי יישום ה-(Digital Markets Act) DMA, שמהווה את הרגולציה העיקרית בתחום מטעם האיחוד.
שוואב, שצוטט במייל, התייחס ישירות לכך שהאיחוד צריך להתמקד בפעילות נגד חמש ענקיות הטכנולוגיה האמריקאיות באופן בלעדי ואולי גם בחברה שישית - סינית - עליבאבא. "אבל בואו לא נוסיף מספר 7 אירופי רק בשביל לרצות את ביידן".

1 צפייה בגלריה
אנדראס שוואב האיחוד האירופי digital market act
אנדראס שוואב האיחוד האירופי digital market act
אנדראס שוואב, digital market act האיחוד האירופי
(צילום: אנדראס שוואב )

במייל לא ננקב מי החברות האלה, אך לא קשה להעריך שמדובר לכל הפחות בפייסבוק, אמזון, גוגל, מיקרוסופט ואפל. ב-NSC אומרים שהדברים מעידים שמהלכי האיחוד נגועים בחוסר תום לב בבואם להתדיין בנושא עם נציגי ארצות הברית. גם הבית הלבן של ביידן וגם באיחוד האירופי מנסים בימים אלה להתחיל מחדש את מערכת היחסים שהידרדרה קשות במשך ארבע שנות כהונת דונלד טראמפ כנשיא.
אולם המהלכים השונים דורשים התייחסות לשלל בעיות שעלו בשנים האחרונות, ובהן הגנה על פרטיות המשתמשים, תשלום מסים על פעילות במדינות השונות של האיחוד וכמובן עבירות ההגבלים העסקיים, שבהן הורשעו גוגל, פייסבוק, אמזון וחברות נוספות בשנים האחרונות באירופה.
ביידן צפוי להגיע לאירופה השבוע ולהתדיין עם בכירי האיחוד והמדינות בכל הנוגע לסוגיות משותפות. מנגד, האיחוד נמצא בהליך של עדכון ה-DMA, שנחקק לפני יותר מ-20 שנה ובחלקו כבר לא עדכני.