סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

ענקית משחקי המחשב EA: האקרים גנבו מאיתנו מידע יקר ערך

חברת הגיימינג האחראית על להיטים כמו פיפ"א 21, באטלפילד ודה סימס מסרה שלא מדובר במתקפת כופר ושלא נגנב מידע של משתמשים. לפי אחד הדיווחים התוקפים הורידו את קוד המקור של פיפ"א 21

האקרים גנבו מידע יקר ערך מחברת משחקי המחשב אלקטרוניק ארטס (EA), כך מסרה החברה. התוקפים טענו שהורידו את קוד המקור של משחקים כמו פיפ"א 21, ומנוע המשחק Frostbite שמשמש כבסיס למשחקים פופולריים רבים נוספים. החדשות על הפריצה דווחו על ידי אתר Vice, שאמר שנגנב מידע בנפח 780 ג'יגה בייט.

חברת EA היא אחת מיצרניות משחקי המחשב הגדולות בעולם. היא המוציאה לאור של משחקים פופולריים כמו באטלפילד, סטאר וורס, דה סימס, ו-Titanfall, בין היתר, וכן מגוון גדול של משחקי ספורט שמתעדכנים מדי שנה.

2 צפייה בגלריה
קיאן פרינס בפיפ"א 21
קיאן פרינס בפיפ"א 21
קיאן פרינס בפיפ"א 21
(EA Sports)

"אנו חוקרים תקרית מהזמן האחרון של פריצה לתוך הרשת שלנו, בה מאוחסנת כמות מוגבלת של מידע וקודים שנגנבו", מסרה דוברת מטעם החברה. "לא נגנב מידע משתמשים, ואין לנו סיבה להאמין שהפריצה מסכנת את פרטיות המשתמשים", הוא הוסיפה. החברה מסרה שכבר שיפרה את האבטחה שלה, וכן שאינה מצפה ל"השפעה כלשהי על המשחקים או העסקים שלנו".
סוכנויות אכיפת החוק יודעות על המקרה. ה"חדירה לרשת" לא הייתה מתקפת כופר, לדברי EA. בדיווח של אתר Vice נמסר שאנשיו ראו צילומי מסך של פורומי ההאקינג שבהם השתמשו הפורצים, אשר פרסמו את המידע הגנוב למכירה.

2 צפייה בגלריה
פיפ"א 2019 של EA
פיפ"א 2019 של EA
פיפ"א 2019 של EA
(צילום: מתוך אתר FIFA)

קודי מקור הם גרסה של תוכנת מחשב שקל יותר לקרוא ולהבין מאשר הגרסה שמופיעה במוצר הסופי, ועשויה לשמש מתכנתים כדי להנדס לאחור חלקים מהמוצר. מנוע המשחק פרוסטבייט, למשל, שההאקרים טענו שגנבו את קוד המקור שלו, הוא כלי יצירת משחקים עוצמתי שמשמש בעשרות משחקים, החל מפיפ"א ועד באטלפילד, ובעוד להיטים של EA. לקוד המקור של המנוע עשוי להיות ערך גדול עבור מפתח שמוכן להעתיקו, או עבור כאלה שמייצרים קודי רמאות (צ'יטים) ושיטות פריצה למשחקים. עם זאת, מאוד לא סביר שמי ממתחרותיה של EA תשתמש במידע גנוב שכזה אי פעם.