סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

שיאומי יוצאת מרשימת החרם האמריקאית

עפ"י הדיווח של The Verge, גורמים אמריקאיים יוכלו לשוב ולהשקיע בה. הצעד מהווה ביטול של אחד המהלכים האחרונים של ממשל טראמפ בשלהי כהונתו


שיאומי נמחקה מרשימת החרם האמריקאית. על פי דיווח The Verge היום (ד'), גורמים אמריקאיים יוכלו לשוהבולהשקיע בה.
הצעד מהווה ביטול של אחד המהלכים האחרונים של ממשל טראמפ בשלהי כהונתו. שיאומי תבעה בזמנו את הממשל על כך והצליחה לשכנע את השופטים להוציא צו מניעה זמני למהלך, לבסוף בהצהרה משותפת עם משרד ההגנה האמריקאי הודיעו על "הסכמה ליישום דרך שצפויה לסיים את הליטיגציה ללא צורך בדיונים".
1 צפייה בגלריה
פוקו Poco X3 שיאומי סמארטפון סמארטפונים 1
פוקו Poco X3 שיאומי סמארטפון סמארטפונים 1
פוקו Poco X3 שיאומי
(צילום: רפאל קאהאן)
המהלך הזה בוצע לאחר שמשרד ההגנה קבע ששיאומי (כמו וואווי לפניה) היא חברה השייכת ל"צבא הקומוניסטי הסיני". ההגדרה הזו מונעת ממשקיעים אמריקאים לבצע עסקאות או להשקיע בחברה הון אמריקאי. בנוסף, משקיעים קיימים היו נאלצים למכור את אחזקותיהם בחברה.
ניכר שהמהלך לא זכה לאהדה רבה הן בחוגי השלטון החדש של הנשיא ביידן והן בקרב חברות הטכנולוגיה האמריקאיות. חשוב לציין שבניגוד לוואווי למשל, שיאומי משתמשת בלא מעט רכיבים אמריקאיים, בעיקר שבבים ותוכנה. בנוסף, קשה לומר ששיאומי מהווה סוכן של צבא סין. הביקורת העיקרית על החברה היא יותר על מדיניות הפרסום שלה שחושפת את המשתמשים למודעות אפילו בתוך אפליקציות ההגדרות של המכשירים. אך אפילו זו זכתה לשינויים בעיקר לאחר חקיקת ה-GDPR האירופי.
השחרור של שיאומי אינו בהכרח חדשות טובות לוואווי. החברה התנתקה לאיטה מכל ספק טכנולוגיה אמריקאי, וכעת אף השיקה מערכת הפעלה עצמאית בשם Harmony OS שמחליפה את אנדרואיד של גוגל על מכשיריה. מנגד, שיאומי ממשיכה לעבוד כשותפה של גוגל וכלקוחה נאמנה של לא מעט ספקיות רכיבים אמריקאיות ומערביות. המחיקה של שיאומי מרשימת החרם צפויה להתבצע עד 20 במאי הקרוב.