סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

מאיימק צבעוני ועד אייפד פרו: אלה המוצרים החדשים של אפל

האייפד פרו שהושק אמש בגדלים, 11 אינץ' ו-12.9 אינץ', פועל עם שבב שפותח למחשבי המק. המשמעות היא שהוא יוכל תיאורטית, להחליף מחשב נייד בעומסי עבודה גבוהים שאייפד רגיל מתקשה בהם. עוד נחשפו תגיות, שמיועדות להצמדה לחפצים (או לאנשים) וניתן לקבל חיווי על מיקומם באייפון

אפל הפסיקה להשקיע בקו מוצרי האייפד פרו והאיימק שלה כבר לפני כמה שנים. למעשה, מאז השקת המקבוק פרו האחרון החברה החזירה את קו המחשבים והאייפדים לקדמת הבמה. האירוע שנערך אמש (ג') חושף מספר מוצרים שמתכתבים עם מחשבי האיימק המקוריים מסוף שנות התשעים, בעיקר מבחינת העיצוב. אבל אין ספק שמלך הערב אתמול היה האייפד פרו, שהושק בשני גדלי מסך, 11 אינץ' ו-12.9 אינץ' ושפועלים עם שבב ה-M1 מבוסס ARM שפותח למחשבי המק.


המשמעות של הטמעת השבב החדש באייפד הוא שכעת במקום טאבלט מגודל, הוא יוכל תיאורטית, להחליף מחשב נייד בעומסי עבודה גבוהים שאייפד רגיל מתקשה בהם כגון פוטושופ או מסמכי אקסל כבדים. אפל ממקמת אותו כמתחרה למחשבי הסרפס פרו של מיקרוסופט ושאר המחשבים ההיברידיים. מדובר במהלך שיווקי שמוסיף עוד סגמנט בהיצע המוצרים של אפל. למעשה הוא ממוקם מתחת למקבוק פרו בהיררכיית המוצרים ומקביל למקבוק אייר שזכה גם הוא לעדכון בנובמבר האחרון עם אותו מעבד שמופיע כעת באייפד פרו החדש.

3 צפייה בגלריה
מחשב מק חדש אפל iMac
מחשב מק חדש אפל iMac
מחשבי איימק מעוצבים
(Apple)

האייפד פרו החדש זוכה למספר עדכונים בתכונות שלו ביחס לדור הקודם. מעבר למעבד, כעת יש לו 16 גיגה-בייט זכרון פעולה וכן אפשרות למרחב אחסון של עד 2 טרה-בייט. השקע שלו תואם כעת לתקן ת'אנדרבולט המהיר בפורמט USB-C, כך אפל מיישרת קו עם הסטנדרט בתעשייה.
עוד חידוש הוא טכנולוגיית תצוגה שבאפל מכנים Liquid Retina XDR ושמבוסס על פאנל mini-LED, ברזולוציה 2K לאייפד פרו הגדול ו-2,388 על 1,688 פיקסלים לדגם ה-11 אינץ'. למסך הבכיר בהירות מקסימלית מרשימה של כ-1,600 ניט (יותר מאשר לסמארטפונים כגון הגלקסי S21 אולטרה של סמסונג למשל) ולדגם הקטן יותר בהירות צנועה יותר של כ-600 ניט בלבד. ישנה גם תמיכה בקישוריות 5G, ושקע הנתונים תומך קצבי העברה מהירים במיוחד מה שמאפשר לחבר לו אפילו מסך 6K מקצועי. ההבדל העיקרי שנותר בין המקבוק לאייפד פרו היא מערכת ההפעלה, שעדיין מבוססת על iPadOS בטאבלטים. המחיר של הדגם הגדול יתחיל ב-1,100 דולר ושל הדגם הקטן כ-800 דולר.

3 צפייה בגלריה
אפל TV שלט סטרימר 2021
אפל TV שלט סטרימר 2021
עדכון של הסטרימר הוותיק שלה
(אפל)

לצד האייפד פרו המרשים, החברה גם חשפה את קו מחשבי האיימק המעוצבים (מאוד) שלה. כאמור, הפעם האחרונה שאפל הרשתה לעצמה לשחק בצבעי המחשבים שלה היה באיימק המקורי שהושק לפני 20 שנה. מאז, היא נמנעה להציע צבעים שאינם אפור, שחור או מוזהב (במקבוקים). כעת ניתן יהיה לבחור בין שבעה צבעים בגווני פסטל - ירוק, צהוב, כתום, ורוד, סגול, כחול וכמובן הכסוף המקורי - שאמורים להשתלב בצורה יותר נעימה גם בבית. רמז להתחשבות החברה בשינויים בהרגלי העבודה שהביאה עימה הקורונה.
מבחינת מפרט, האיימק החדשים לא שונים מהותית מהדור הקודם. המסך בגודל 24 אינץ' מציע שוליים דקיקים, רזולוציה של עד 4.5K, ציפוי דוחה השתקפויות ובהירות של עד 500 ניט. כמו בדגמי המקבוק, גם הוא מקבל כעת את שבב ה-M1 שלדברי אפל משפר את המהירות שלו ב-85% ביחס לדור הקודם מבוסס מעבדי אינטל. כדי להתאים אותו לסביבה שלו, הוא מקבל גם מקלדת חדשה ובה מוטמע סורק אפל ID בכפתור ההדלקה וצבעים תואמים למחשבים. באותה נשימה, אפל גם הציגה טראקפדים ועכברים בצבעים תואמים ובעיצוב מעודכן. מחיר המחשבים יעמוד על 1,300 דולר לדגם הבסיסי ו-1,500 דולר לדגם הבכיר.

3 צפייה בגלריה
אפל itag אייטאג אייפון דונגל "אינטרנט הדברים"
אפל itag אייטאג אייפון דונגל "אינטרנט הדברים"
אפל itag, תגיות שמיועדות להצמדה לחפצים
(אפל)
מעבר לאייפדים ולאיימקים, החברה גם חשפה תגיות חדשות, שמיועדות להצמדה לחפצים (או לאנשים) ושניתן לקבל חיווי על מיקומם באייפון. בניגוד לתגיות דומות של יצרניות אחרות, לאייטאג יש גם רמקול מובנה ומד-מהירות. הוא תומך בבלוטות' LE (קרינה נמוכה) ועלותו 30 דולר. ניתן לרכוש גם מארז של ארבע תגיות בכ-100 דולר. בנוסף, החברה הציגה סדרה של מוצרים נלווים כגון מחזיק מפתחות ואפילו רצועה ממותגת מבית Hermes הצרפתי מעור כדי שתוכלו להתאים אותו למזוודות לואי וויטון שלכם בלי להרגיש נבוכים. לא ברור עד כמה המוצר הזה יהפוך לפופולרי. סמסונג הציגה תגיות דומות עם השקת הגלקסי S21 ועד כה לא נראה שמדובר במשהו שמעורר עניין רב.
לסיום, אפל גם חשפה עדכון של הסטרימר הוותיק שלה, האפל TV. שמספק עוצמת עיבוד משופרת לתכני 4K. בנוסף היא הציגה שלט רחוק חדש שלו גלגלת בסגנון האייפוד הוותיק מתחילת שנות ה-2000. את השלט ניתן גם לרכוש בנפרד והוא פועל גם עם דגמים ישנים יותר של האפל TV. הדגם החדש של הסטרימר יעלה כ-180 דולר עם השלט החדש, או לחילופין 150 דולר במארז עם גרסת ה-HD שלו. אם תרכשו אותו לחוד הוא יעלה לכם 60 דולר. גם כאן אפל קורצת לקו המוצרים המקורי שלה שסטיב ג'ובס חשף כשחזר למושכות החברה לפני 25 שנה.