$
חדשות טכנולוגיה

תערוכת הטכנולוגיה CES 2021: וירטואלית, קטנה וחסרת ברק

תערוכת CES השנתית תתקיים השנה כיאה לתקופה באופן מקוון ולא צפויה להציג חידושים יוצאי דופן. מרבית המוצרים שיוצגו יושקו רק כאשר תחלוף המגיפה העולמית

רפאל קאהאן 16:0510.01.21
תערוכת ה-CES שמתקיימת בכל שנה בלאס וגאס נחשבת לאירוע החשוב והגדול ביותר בעולם הטכנולוגיה. אבל השנה, בחסות מגיפת הקורונה, המצב שונה. במקום תערוכה המתפרסת על פני חלק ניכר מאיזור המלונות ובתי הקזינו של לאס וגאס, היא תתקיים השנה באופן וירטואלי בלבד עם כ-2,000 פרזנטורים, זאת בניגוד לכ-4,500 שהיו בשנה שעברה. אם בעבר הגאדג'טים של ה-CES היו אלה שכולם דיברו עליהם, כעת נראה שנצטרך להסתפק במוצרים הנמצאים עוד בפיתוח ויושקו רשמית רק כשתחלוף המגפה.

 

 

 

עם זאת, גם השנה נוכל להסיק מהחידושים שיוצגו בתערוכה מהן המגמות שישלטו על סדר היום הטכנולוגי של השנה הקרובה. מיקרוסופט צפויה לחזור לקדמת הבמה עם שובו הנשיא בראד סמית' בפעם הראשונה מזה שנים רבות כמו גם בכירים מתעשיית הרכב שיופיעו, כגון מנכ''לית ויו''ר ג'נרל מוטורס מארי בארה. תעשיה נוספת שכול העיניים נשואות אליה כיום היא הבריאות, ואנו צפויים ככל הנראה להיחשף לפיתוחים חדשים שיראו כיצד ניתן למנף את הטכנולוגיה על מנת לשפר את ההתמודדות עם המשבר הבריאותי העולמי.

 

הזמנה לכנס ces 202 הזמנה לכנס ces 202 צילום מסך: CTA

 

 

אך לא כל היצרנים צפויים להציג בתערוכה מוצרים המיועדים לסייע למסתגרים בבית או לעבודה ולימודים מרחוק. הסיבה העיקרית היא שהקורונה תפסה את מרביתם לא מוכנים ושנה אחת אינה מספיקה להקמה של פס ייצור. עם זאת, אנו צפוים לראות כמה מוצרים טכנולוגיים המנסים לתת מענה לתנאי השגרה החדשה של הקורונה ואף להציג חזון שיתאים לתקופה שאחריה.

 

דור 5 כבר כאן, אבל רק הוא רק בתחילת דרכו

 

טכנולוגיית דור 5 כבר תופסת תאוצה כשהשנה החלו לפרוס אותה ברחבי העולם על בסיס מסחרי. מדובר ללא כל ספק בטכנולוגיה שהיצרנים נמשכים אליה בימים אלה. שלל ספקיות הסלולר והיצרניות צפויות להציג כמה מהחידושים שהיא מביאה איתה, אם כי רוב מה שיוצג השנה יתמקד במגמות עומק ויישומים פוטנציאליים של דור 5 ולא בהכרח בגאדג'טים חדשים, למשל כיצד ניתן לנצל את רוחב הפס של הדור החדש כדי לפתור כמה מהבעיות שמשבר הקורונה חשף, כולל עבודה ולימוד מרחוק או פתרונות אבטחת מידע.

 

טים קוק מציג את האייפון 12 עם דור 5 טים קוק מציג את האייפון 12 עם דור 5 צילום מסך: אפל

 

מכוניות הן הגאדג'ט החדש

 

עולם הרכב קרוב מתמיד להפוך לחלק מהאקו-סיסטם הטכנולוגי. אם בעבר כשדיברנו על מכוניות חשבנו בעיקר על צמיגים, שמן מנועים וגריז, כעת מרצדס מנסה למכור לנו מכוניות הייטק עם מסך מגע ענק שמותקן בתוכה. אבל לא מדובר רק במרצדס, גם פורד, ג'נרל מוטורס, כמובן טסלה או האמר, יציגו את המכוניות החשמליות משלהן וינסו להאיר אותן באור ההייטקי ככל שניתן. אפילו יצרנית הטרקטורים הוותיקה ג'ון דיר תציג רובוט מבוסס בינה מלאכותית - סוג של סייבר טרקטור.

 

 

המכוניות של טסלה המכוניות של טסלה צילום: NICOLAS FLEURY/FLICKR

 

טלוויזיות שקופות הופכות לחלק מהבית

 

בכל הנוגע לטלוויזיות, סמסונג השתלטה בתערוכה הנוכחית על השיח. היא הציגה את קו הטלוויזיות החדש שלה שכולל דגמים שנראים כמו תמונה או מראה אותן ניתן לתלות על הקיר בסלון או בחדר מבלי שיבלטו לעין.
טלוויזיה עם מסך גמיש בשנה שעברה, השנה מסך שקוף? טלוויזיה עם מסך גמיש בשנה שעברה, השנה מסך שקוף? צילום: LG

 

אבל היא לא היחידה. גם LG, יריבתה המרה רוצה חלק מהיחס ומבחינת החדשנות היא אף מובילה עליה בצעד גדול כשהציגה מסכי OLED השקופים. אלה מאפשרים תצוגה של תוכן על מסך שקוף כמעט כמו חלון. ובניגוד למסכים המתקפלים שהציגה בשנה שעברה, סביר להניח שיהיו נפוצות הרבה יותר. כמובן שטכנולוגיה טובה לא מגיעה ללא שאחד היצרנים הסינים יזדרז ליישם אותה וגם שיאומי החלה כבר למכור מוקדם יותר השנה בסין טלוויזיות 55 אינץ' שעושות שימוש בפאנל החדש של LG, עם זאת המחיר עומד על כ-7,200 דולר. 

 

מחשוב לביש לשמירה על הבריאות וגאדג'טים שיסייעו לכם לחלום

 

משבר הבריאות הנוכחי הביא לזינוק אדיר בשירותי מעקב אחר מדדי הבריאות שלנו, בין אם על ידי שעוני כושר, צמידים, אפליקציות ומגוון גאדג'טים ומכשירי כושר חכמים. בסך הכל אין חידושים מרעישים בתחום. מדובר קצת מאותו הדבר, אמנם מעוצב יותר, קטן, דיסקרטי יותר וגם קל יותר לשימוש. אך מנגד, הגישה של היצרניות לנתוני הבריאות שלנו רק מעמיקה וזה כנראה ידרוש מאיתנו תשומת לב רבה יותר למה שאנחנו למידע שאנו מוכנים לשתף עימן.
Halo. צמיד הכושר של אמזון Halo. צמיד הכושר של אמזון צילום: אמזון

 

הגאדג'ט מפתיע, שהוא כנראה המוזר ביותר שראינו לאחרונה, הוא זה שמתיימר לסייע לנו לחלום. על פי מחקרים שונים לצלילים יש את היכולת להשפיע על החלומות שלנו ועל טיב השינה שלנו במהלך הלילה. לכן מפתחים מאוניברסיטת ה-MIT פיתחו מכשיר המכונה Dormio, שתכליתו להשפיע על תוכן החלומות שלנו בסיוע אסוציאציות קוליות. המכשיר מיועד לאפשר לכם ליצור את הפסקול מותאם אישית ליצירת חלומות נעימים יותר ושינה טובה יותר.

 

דיגיטליזציה ובית חכם

 

מגמה נוספת שצוברת תאוצה וככל הנראה תהיה משמעותית בכנס השנה היא השילוב ההולך וגובר של שירותים דיגיטליים בחיי היום-יום שלנו תוך הליכי דיגיטליזציה מתקדמים לבית החכם. כך למשל המטבח זוכה לשדרוג בעזרת המקרר בעל הדלתות השקופות של LG, דרכן ניתן לראות מה חסר במקרר ולהזמין רשימת קניות מהסופר, כמו גם שואבי אבק אוטונומיים שמרוקנים בעצם את הלכלוך לפח, מכונות הכביסה, המדיחים ותנורי החימום שזוכים לשילוב של יכולות "חכמות" חדשות.

 

בית חכם בית חכם צילום: pixabay

 

אמנם לכשעצמו לא מדובר בפיתוחים חדשים - אך ההטמעה שלהם מתבצעת בצורה יותר שקופה ובעיקר קלה לשימוש עבור הקהל הרחב. עוד מגמה מעניינת היא הכניסה של רובוטים לתחומי החינוך עם ה-Root של איירובוט שנועד ללמד תכנות ורובוטיקה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x