$
הייטק והון סיכון

חברת At Bay גייסה 34 מיליון דולר לביטוחי סייבר

החברה חשפה גם את השקעתה של קרן M-12 של Microsoft שהכפילה את השקעתה בסבב הנוכחי; At Bay גייסה עד היום כ-91 מיליון דולר ובין משקיעיה היזם שלמה קרמר וקרן Lightspeed

מאיר אורבך 15:5808.12.20

חברת אט-ביי (At Bay) הישראלית שמבטחת חברות כנגד איומי סייבר בעידן הדיגיטלי, גייסה 34 מיליון דולר בסבב C בהובלת קרן Qumra Capital. החברה חשפה גם את השקעתה של קרן M-12 של Microsoft שהכפילה את השקעתה בסבב גיוס זה.

 

 

 

החברה גייסה עד היום כ-91 מיליון דולר ובין משקיעיה ניתן לציין את גם את היזם שלמה קרמר, קרן Lightspeed, ענקית הביטוח Munich Re, קרן Acrew Capital ו-Khosla ונצ'רס. ההשקעה הנוכחית תשמש את החברה לגיוס עובדים נוספים, השקת מוצרים חדשים, שיפור הפלטפורמה הקיימת ושיתופי פעולה חדשים.

 

מימין: רותם אירם ורומן יצקוביץ' מייסדי At Bay מימין: רותם אירם ורומן יצקוביץ' מייסדי At Bay צילום: קווין נילסון

 

 

"אנחנו חברת ביטוח בדומה ללמונייד ונקסט. ההבדל העיקרי שאנחנו רק לתחום הסייבר. אצלנו המומחיות באה מתוך הסייבר ולהציע שם פתרונות מתאימים יותר. אנחנו שילוב של חברת סקיוריטי וחברת ביטוח בתוך חברה", אומר ל"כלכליסט" מנכ"ל החברה רותם אירם. "תעשיית ביטוחי הסייבר עומדת על 5 מיליארד דולר בארצות הברית שהיא 90% מהשוק הגלובלי".

 

"הביקוש בשנה האחרונה עלה בצורה קלה בתקופת הקורונה בגלל שהם היו מוטרדים מאוד מהחיבור מרחוק ויש יותר רוכשים", אומר אירם. "הכיסוי שלנו הוא מאוד נרחב והעבודה מהבית לא עשתה שינוי משמעותי. השינוי הגדול הגיע בעיקר כתוצאה מתביעות הכופרה שעלו בצורה חדה בשנתיים האחרונות. לא רק בכמות התקיפות וגם בגל דרישות הכופר שהכפילו עצמן פי 4 בשנה האחרונה. היום בארצות הברית הנזק מכופרה עומד על 200-400 אלף דולר. ראינו כבר בקשות לכופרה של מיליונים וזה הביא לעליית מחירים אצל המתחרים שלנו. אנחנו יודעים לזהות סיכון אצל החברות המבוטחות שלנו ופגיעות מפני תביעות כופרה ולכן יכולים לתמחר טוב יותר".

 

"כל חברה ובהן חברות ביטוח חשופות לתקיפות של האקרים ושירביט אינה שונה. אין פרטים מלאים על המקרה שלה אבל זו כנראה בעיה טכנית שאנחנו היינו יודעים לזהות אותה", אומר אירם. "הביטוח מכסה חברה גם אם יש רמה מקצועית נמוכה או רשלנות . יש גבולות של הביטוח ואיני יודע כמה שירביט אבל להערכתי לא בטוח שהיא קנתה כיסוי שמכסה את כל הנזקים שקרו. הקנסות שחברות מקבלות בארצות הברית על זליגה של מידע אישי של לקוחות הוא גבוה ביותר ובישראל יש פחות החמרה. מקבילה של שירביט היתה ניזוקה הרבה יותר בארצות הברית", אומר אירם.

 

"כל שבוע אנחנו נתקלים בחברות שמתמודדות עם תקיפת כופרה ואף מסייעים להם במשא ומתן מול התוקף. יש לנו שותף שמומחה בכך. בנוסף למימון ההוצאות השוטפות אנחנו מגייסים הון גם למאזן כדי שיהיה לנו כסף בבנק ואתה חייב לגייס סכומים עצומים לא רק ממקורות שהן מהון סיכון אלא מעולם יותר מוסדי. התזמון של גיוסי ענק בחברות אינשורטק עוד לא ידוע אבל להערכתנו הוא יגיע".

 

"כל הנושא של תקיפות כופרה עבר מתקיפה קלאסית של הצפנה עבר להשתלטות על מידע וחשיפתו שלרוב שווה יותר כסף מהצפנה כי לחברות רבות יש גיבוי. איום בשחרור מידע הוא יותר מפחיד", אומר אירם.

 

 

שלמה קרמר, ממיסדי צ'ק פוינט שלמה קרמר, ממיסדי צ'ק פוינט צילום: עמית שעל

 

חברת At-Bay נוסדה ב-2016 בהובלת שניים ממייסדיה, מנכ"ל החברה רותם אירם וסמנכ"ל ריסק רומן יצקוביץ'. החברה מעידה על צמיחה של מעל ל-600% בשנה האחרונה בפרמיות הביטוח ובמספר לקוחותיה. מאז שנת 2019, שילשה At Bay את כח האדם שלה והקימה משרדים בניו יורק, אטלנטה, שיקגו, פורטלנד, לוס אנג'לס ודאלאס.

 

"ביטוח סייבר הפך בשנים האחרונות להכרחי בעקבות האיומים והנזק שתקיפת סייבר יכולה לגרום בעת הנוכחית. At-Bay מספקת לעסקים רשת ביטחון משמעותית עוד לפני שתקיפת הסייבר מתרחשת, באמצעות צוות אבטחה העוקב באופן שוטף אחר מערכות החברה, ואף מציעה באופן יזום תובנות לשדרוג אבטחת המידע בחברה". אמר רותם אירם, מנכ"ל וממייסדי At-Bay. "גישה חדשנית זו מאפשרת לנו למזער הפסד עבור המבוטחים ולשפר את המוצרים שלנו, כך גם עולה הביקוש הגבוה עבורם".

 

בועז דינטי, שותף מנהל ב Qumra Capital מסר: "הצלחותיהם של למונייד, Root והיפו הוכיחו כי ענף הביטוח הוותיק, בן מאות שנים, בשל לשינויים מרחיקי לכת. At-Bay הוא סטארט-אפ הביטוח הבא שיפרוץ, בזכות המוצר הייחודי שלהם שעושה חיתום מדויק לרוכשי ביטוח אבטחת מידע".

 

ליאור ליטבק, שותף בקרן M-12 של Microsoft מסר: "אט-ביי היא חברת ביטוח מזן חדש, שנבנתה להתמודד עם הסיכונים הטכנולוגיים של עולם העסקים המודרני. אבטחת מערכות מידע היא אתגר משמעותי לכל עסק, לא כל שכן עבור ארגונים קטנים ובינוניים עם משאבים מוגבלים. אנו רואים פוטנציאל עצום ביכולתה של החברה להוביל בהצלחה רבה את תחום ביטוחי הסייבר."

 

רומן יצקוביץ', סמנכ"ל ריסק ומייסד At-Bay מסר: "הגיוס המשמעותי שעשינו השנה יאפשר לנו להעמיק את שירותי ניטור הסיכון והאבטחה שלנו, להשיק מוצרים חדשים שמטרתם לסייע לחברות לנהל את הסיכון בעידן הדיגיטלי, ולהתרחב לשווקים נוספים."

בטל שלח
    לכל התגובות
    x