$

30 דקות או פחות

"המחשבים לא יוכלו להחליף את המתמללים בשנים הקרובות"

חברת ורביט הישראלית נעזרת ביותר מ-20 אלף מתמללים כדי לשפר את הזיהוי האוטומטי של מערכות ממוחשבות. המנכ"ל תום ליבנה מסביר למה מה שטוב לסירי ואלקסה לא מספיק כשצריך תיעוד מדויק ומספר על תוכניות ההתרחבות

שירות כלכליסט 11:4630.11.20

סירי נמצאת איתנו כבר כמה שנים, גם שירותים מתחרים כמו אלקסה של אמזון וגוגל אסיסטנט, ורבים התרגלו לדבר אל הטלפון, הרמקול החכם, המחשב או הטלוויזיה כדי להפעיל שירותים ולבצע חיפוש. אבל הזיהוי הקולי עוד רחוק מלהיות מושלם.

 

חברת ורביט הישראלית עוסקת בתחום: היא משתמשת בטכנולוגיה כדי לתמלל דיבור לטקסט כתוב במגוון תחומים - תהליכים משפטיים והרצאות באוניברסיטאות, למשל - אבל נעזרת גם ביותר מ-20 אלף פרילנסרים כדי לדייק את התוצאה. תום ליבנה, המנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסביר שהמערכות לומדות את התיקונים האלה ומשתכללות, אבל הוא צופה שהמחשבים לא יוכלו להחליף את העובדים האנושיים בקרוב: "זה לא יקרה ב-5 עד 10 השנים הקרובות".

 

 

 

לפרקים נוספים של הפודקאסט "30 דקות או פחות" ליחצו כאן

 

ליבנה מסביר כי יש המון פרמטרים שמשפיעים על רמת הדיוק - מבטא, קצב הדיבור, ז'רגון מקצועי שונה, איכות ההקלטה, רעשי רקע ועוד. כל אלה מקשים על תמלול מדויק בשימוש באמצעות מכונה בלבד. "כשאתה משתמש בטלפון הספציפי שלך, שכבר מזהה את הקול שלך ואת הקונטקסט שלך - אז המצב שונה", מסביר ליבנה מה הסוד מאחורי ההצלחה של השירותים שמכוונים לציבור הרחב, שעובדים גם עם משפטים קצרים יותר.

 

תום ליבנה תום ליבנה צילום: ורביט

 

 

בראיון בפודקאסט "30 דקות או פחות" הוא מסביר איך נולד הרעיון להקמת החברה, למה הקורונה עשתה לה דווקא טוב, מספר על תוכניות ההתרחבות וחוזר גם אל הסטארט-אפ הראשון שלו שאותו נאלץ לסגור אחרי שהשותף שלו חלה בסרטן - צעד שהקשה עליו בהמשך הדרך.

 

 

 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

 

 

מראיינים:

נבות וולק, איש הייטק.

אביב פרנקל, איש התקשורת וסטארט-אפיסט.

x