$
מכשירים ומדריכים

בדיקת כלכליסט

Mi10: הסמארטפון החדש של שיאומי מספק תמורה מעולה למחיר

המכשיר החדש של שיאומי עולה בין 2,600 ל-2,900 שקל, תלוי ביבואן שתבחרו, והוא היחיד שמציע חיבור לדור 5 בישראל בטווח המחירים הזה. ומצלמת המכשיר - הטובה ביותר מבית שיאומי

רפאל קאהאן 14:0215.08.20
שיאומי אינה יצרנית הסמארטפונים הגדולה בעולם, על המעמד הזה נלחמות שתיים, סמסונג ו-וואווי. היא מחזיקה כ-10% משוק מכשירי הסלולר הגלובלי, אך בישראל מעמדה רם יותר. בעוד בעולם היא מסתפקת במקום הרביעי או החמישי, בישראל מדובר במותג השלישי הכי נמכר עם כ-18% נתח שוק כך לפי נתוני Statcounter.

 

אך עד כה שיאומי היתה בעיקר מלכת המכשירים הזולים או הבינוניים. פלח הפרימיום הנחשק עדיין נשלט ברובו על ידי סמסונג ואחריה אפל. מכיוון שהאייפון אינו מתחרה ישירות במכשירי שיאומי בזכות מיצוב שונה ומערכת הפעלה נפרדת, סמסונג היא זו שצריכה לעמוד במערכה מולה. כדי לתקוף את סמסונג ישירות, שיאומי סומכת על מכשיר הדגל האחרון שלה, השיאומי מי 10 5G. השם שלו מעיד על תמיכתו ברשתות דור 5. אמנם אלה עדיין לא כאן, אך בהתחשב בזה שמשרד התקשורת סגר את המכרז לרשתות האלה השבוע, הן צפויות להגיע בשנה-שנתיים הקרובות ואולי אף קודם לאנטנה הקרובה לביתכם.

 

שיאומי מי 10 שיאומי מי 10 צילום: רפאל קאהן

 

כפי שדיווחנו השבוע, סמסונג לא באמת מוכנה לדור 5 בארץ. אפילו הנוט 20, מכשיר הדגל החדיש ביותר שלה, מושק בישראל עם מעבד שאינו כולל מודם תומך 5G. כך גם אפל. למעשה לצרכן הישראלי יש שני מכשירי פרימיום שזמינים לו אם הוא רוצה תמיכה בדור 5: הוואן פלוס 8 לסוגיו והשיאומי מי 10 5G. ישנו גם הפוקו F2 וכן מכשיר הביניים של וואן פלוס, הנורד, שעדיין לא זמין באופן שוטף בישראל, אך אלה לא מכשירי פרימיום. בקיצור, בהתחשב בכך שהמי 10 מספק יתרון אחד עיקרי לעומת המתחרים, האם הוא באמת יכול להתחרות בתותחים הכבדים של סמסונג ואפל?

 

עיצוב ומבנה: יוקרה אבל בזול

 

עיצובי שיאומי תמיד ניסו להתכתב הטרנדים המובילים בעולם הסמארטפונים, המי 10 אינו שונה מהבחינה הזו. הוא מתבסס על מסך אדג', זאת אומרת ששוליו משתפלים לכיוון מרכז הגוף, והוא כולל מצלמת סלפי עם חריר. אם בעבר ההשראה לעיצוביה הגיעה מאפל, נראה שכעת סמסונג היא זו שסיפקה את המוזה. וקשה לומר שמדובר בעיצוב גרוע או לא מוצלח. המכשיר נראה יוקרתי מאוד ואם תניחו אותו ליד מכשיר מסדרת גלקסי או אפילו אייפון, הוא לא ירגיש נחות או פושט ביחס אליהם. למעשה אפשר אף לומר שהוא נראה יותר יקר מכפי שהוא.

 

שיאומי מי 10 גב המכשיר שיאומי מי 10 גב המכשיר צילום: רפאל קאהן

 

ואולם לא הכל ורוד שם. נתחיל בנושא המכאיב או במקרה שלנו המכביד. עם כמעט 210 גרם משקל עצמי, המי 10, הוא אולי הסמארטפון הכבד ביותר בין מתחריו הישירים. אמנם האייפון 11 פרו מקס כבד יותר, אבל הגלקסי S20 פלוס קל ממנו בכ-35 גרם. זה אולי לא נשמע הרבה, אבל בכיס זה מורגש. הוא גם עבה, כ-9 מ''מ, לעומת ה-7.8 מ''מ של הסמסונג. בקיצור, זה לא המכשיר עם המבנה המעודן ביותר שיש. עם זאת הוא מצליח להיראות טוב. המכשיר שקיבלנו כלל גב מצופה בזכוכית גורילה גלאס דור 5, כאשר הצבע שנבחר עבורנו, אפור חצות, דמה יותר לכחול ברוב הפעמים אך משחקי האור היטו את הצבע לכיוון זה או אחר בהתאם לזווית.

 

שלדת המכשיר בנויה מאלומיניום מבריק ואיכות הבנייה טובה מאוד ביחס תחרות. אין כאן שום דבר ייחודי. כפתורי ההפעלה ועוצמת הקול ממוקמים מימין ונופלים ישר מתחת לאגודל באחיזה רגילה וטבעית. כפתור ההפעלה אף צבוע באדום, מעין תוספת חביבה מבחינה עיצובית, שגם מסייעת לבדל אותו משני הכפתורים הנלווים. מגרעת המצלמה מאחור מבוססת על פס אנכי שמורכב בחלק העליון השמאלי, מורכבות בו ארבע עדשות והן בולטות מעט. מספיק בשביל לגרום למכשיר לרקד על השולחן אם מניחים אותו על הגב ורוצים להקליד הודעה למשל. בקיצור, המי 10 הוא מכשיר בנוי לתלפיות, בעל עיצוב נעים ויוקרתי. המינוס היחיד כאן הוא המחסור בתקן עמידות במים ואבק, כנראה כדי לחסוך בעלויות, והמיקום הבעייתי של מגרעת המצלמה האחורית.

 

ממשק ותצוגה: מסך מרהיב אבל קצת אפל

 

המסך של המי 10 הוא גולת הכותרת שלו. עם גודל של 6.67 אינץ' וטכנולוגיית סופר AMOLED, הוא כולל גם מנגנון החלקת תצוגה שמציע קצב רענון של 90 הרץ. אלה הנקודות החזקות. מנגד המסך מסתפק ברזולוציית FHD בסיסית מה שמתורגם לצפיפות פיקסלים של פחות מ-400 PPI. בשפת בני אדם זה אומר שזו צפיפות נמוכה יחסית לתחרות, אך מנגד אלא אם כן תשתמשו בזכוכית מגדלת חזקה, כנראה שלא תשימו לב להבדל. הצבעים מרהיבים וזה באמת מה שחשוב. במקום להשקיע ברווייה חזקה של תצוגת הצבעים, זאת אומרת שהתצוגה שלהם מודגשת באופן מלאכותי, שיאומי כיילה אותו במספר תצורות מראש וגם הוסיפה מנגנון שמאפשר להתאים את תצוגה להעדפה האישית שלנו. בכל מקרה זה עובד ואפילו היטב.
שיאומי מי 10 עם מסך 6.67 שיאומי מי 10 עם מסך 6.67 צילום: רפאל קאהן

 

אי אפשר בלי קצת ביקורת, אז הנקודה המאכזבת היחידה שמצאתי נוגעת למנגנון הבהירות. במצב אוטומטי הוא קצת מאכזב. הוא מגיע "רק" לכ-520 ניט. נתון סביר אך לא יוצא דופן. לעומת זאת ברגע שהחיישן מזהה אור שמש ישיר, הוא מגביר את הבהירות למעל 850 ניט מרשימים. הבעיה היא שאין כל כך מצב אמצעי בין שני הנתונים האלה. לפחות לא במצב ברירת התצוגה האוטומטי. כמו כן שימוש בבהירות מוגברת לאורך זמן משאיר את חותמו על צריכת החשמל ומרוקן את הסוללה במהירות.

 

טביעת אצבע שיאומי מי 10 טביעת אצבע שיאומי מי 10 צילום: רפאל קאהן

 

ממשק המכשיר לעומת זאת מתבסס על MIUI 12 שזכינו לקבל זמן קצר לפני שהחזרנו אותו ליבואן המילטון. לא הספקתי לנסות את כל החידושים שלו, אך גולת הכותרת שלו הם הטפטים ומסכי הבית שמונפשים בצורה מאוד יפה. מעבר לכך ישנו מצב אפל שמעביר את התצוגה לרקע שחור. עוד ניתן למצוא הגדרות מפורטות לכמעט כל דבר על המכשיר. החל מאפקטים של סאונד וכלה בסוגי התראות שונים ועיצובי ההודעות. מי שאוהב להתאים אישית את מכשירו יזכה כאן להרבה מאוד חופש פעולה. עם זאת גם כאן שיאומי עדיין דוחפת אפליקציות משלה שלא באמת מוסיפות שום דבר לתפקוד. למעשה בחלק נרחב מהמקרים הם גם דוחפות פרסומות, כמו באפליקציית האבטחה. מעבר לכך הממשק עצמו חלק מאוד לפעולה, מהיר וללא שיהוקים וגיהוקים. קצב הרענון הגבוה בהחלט מסייע לכך. גם סורק טביעות האצבע שמותקן מתחת למסך עובד היטב ובמהירות.

 

מצלמה: הטובה ביותר במכשיר של שיאומי עד כה

 

המי 10 מצויד במצלמה שעל הנייר נראית מצוינת. החיישן הראשי של סמסונג מציע 108 מגה-פיקסל עם מפתח צמצם F/1.69. זה מספר מעניין כי הוא מזכיר מאוד את הנתונים של מצלמת ה-S20 של סמסונג. זה לא יפתיע בהתחשב בכך שמדובר כנראה באותו חיישן. עם זאת חיישן אינו מדד יחיד לביצועים. החיישן הראשי מקבל לסיוע חיישן זווית רחבה ברזולוציה של כ-13 מגה פיקסל ומפתח של F/2.4, שזה קצת נמוך בהשוואה לתחרות. בנוסף יש כאן חיישן מאקרו בן 2 מגה-פיקסל בלבד ומפתח של F/2.4. לסיום יש חיישן עומק של 2 מגה-פיקסל שמיועד רק לחישוב עומק שדה עבור תמונות דיוקן.

 

 

מצלמת השיאומי מי 10 מצלמת השיאומי מי 10 צילום: רפאל קאהן

 

אפליקציית המצלמה אינה יוצאת דופן. היא מזכירה מאוד את האפליקציות הצילום של שאר דגמי החברה. יתרונה הגדול בכך שהיא מאוד קלה לתפעול אוטומטי - זאת אומרת עבור מי שלא רוצה להגדיר שום דבר ידנית. מנגד היא גם מאפשרת ירידה לפרטים וכיוונונים מדויקים. בקיצור, אחלה אפליקציה. מצלמת הסלפי מצוינת, החיישן בן ה-20 מגה-פיקסל עובד היטב ומנפק תמונות דיוקן מפורטות ועם צבעוניות מעולה. מנגד, החיישן הראשי גם הוא מספק תוצאות טובות. זהירות, זה שהחיישן של סמוסנג לא אומר שהאיכות מקבילה למכשירי גלקסי S20, המכשיר של סמסונג טוב יותר עדיין. אך ביחס למחיר זו תמורה מעולה.וזה כבר הישג לא קטן. צילום הלילה טוב והתמונות יוצאות מפורטות ועם ניגודיות טובה. גם החיישנים הנוספים לזווית צילום רחבה ומאקרו מספקים ביצועים טובים. שימו לב שמייצב התמונה האופטי לא זמין עבורם. בסך הכל מדובר במצלמה טובה מאוד, שתעניק מענה לרוב תסריטי השימוש השוטפים. היא אמנם עדיין לא ברמה של מובילות השוק, אך כאמור היא עדיין מספקת 90% מהיכולות שלהן. וזה לא מעט בהתחשב.

 

חומרה וביצועים: טיל בליסטי סיני

 

המי 10 מצויד במעבד סנאפדרגון 865 של קוואלקום. זה מעבד הדגל העיקרי כיום בשוק והוא מספק ביצועים מעולים בכל הרמות. עם זאת העוצמה הזו מגיעה עם בעיה. התחממות ניכרת תחת מאמץ, כגון במהלך משחקי תלת ממד או צילום של וידאו באיכות גבוהה. כנראה שאין כאן מנגנון קירור מבוסס נוזלים כמו בפוקו F2 שמסייע מאוד בהפחתת החום. מעבר לכך הוא מתמודד בגבורה עם כל משימה שתזרקו לעברו. הוא זריז באופן קבוע ואינו מראה שום בעיות בהפעלה חלקה של אפליקציות, לא משנה מה מטרתן. איכות השמע מספקת ביצועים מעורבים, מצד אחד מערך הרמקולים הסטראופוני מספק ביצועים מעולים. מהסוג שיגרום לכם לשמוע מוזיקה באיכות טובה ובווליום גבוה. מנגד, איכות השמע ברמקול הפנימי בפרכסת אינה מהטובות. הצליל מתכתי וקצת חלש. אבל אולי זה קשור לאיכות הקליטה באיזורי.
תמיכה בדור 5 וביצועים מרשימים. שיאומי מי 10 תמיכה בדור 5 וביצועים מרשימים. שיאומי מי 10 צילום: רפאל קאהן

 

איכון ה-GPS מהיר ומדויק. וכך גם האינטרנט האלחוטי שמתחבר בהרף עין. הסוללה כאן היא אחת מגולות הכותרת של המכשיר. היא מצוידת בקיבול של 4,780 מיליאמפר שעה. המספר הזה מתרגם ליכולת מרשימה. ניתן להשתמש בו באופן סביר כיומיים לפני שתצטרכו לחפש מטען. תחת מאמץ המספר הזה יורד ליום וחצי. עם זאת חשוב להדגיש שקצב רענון גבוה דורש צריכת חשמל גבוהה יותר, כך אם תעבירו את המסך לקצב רענון נמוך יותר תוכלו לחסוך כ-25% יותר. הסוללה היא כנראה גם הסיבה למשקל הגבוה יחסית, אבל זו פשרה שניתן להשלים עימה. מכל הבחינות שיאומי דאגה לצייד את המפרט בנתונים הגבוהים ביותר שיכלה, וגם זיכרון הפעולה בן ה-8 גיגה-בייט ומרחב האחסון בן ה-128 או 256 גיגה-בייט אינם חוטאים למטרה זו.

 

סיכום ואלטרנטיבות: קנייה מומלצת מאוד אם חשוב לכם להיות מוכנים לדור ה-5

 

המי 10 5G נמכר כיום במחיר של כ-2,600 עד 2,990 שקל בהתאם למקור המכשיר, יבואן רשמי המילטון או מקביל. בהתחשב בתחרות המי 10 הוא היחיד במחיר הזה להציע חיבור דור 5 בישראל. הוואן פלוס 8 יקר יותר בכ-500 שקלים בממוצע, אך גם מעניק חוויה טובה מעט יותר. ואולם כקנייה המי 10 מהווה יופי של תמורה למחיר. גם את הפוקו F2 מצאנו כמתחרה ראוי, לפחות ברמת קישוריות דור 5. הוא נמכר בין 1,500 ל-2,500 שקל ולמרות שהמצלמה פחות טובה באופן ניכר, הוא עדיין מהווה אלטרנטיבה ראויה עבור המשתמש הממוצע. עד שסמסונג לא תוריד מחירים או תתחיל לייבא את דגמי ה-5G שלה, המי 10 הוא אחלה מכשיר שיענה על כל הנקודות החשובות: תמורה למחיר, מצלמה טובה מאוד ומסך יפה ובהיר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x