$
חדשות טכנולוגיה

Nvidia במו"מ לרכישת ARM הבריטית ביותר מ-32 מיליארד דולר

בדרך לעסקת ענק בשוק השבבים? ספקית השבבים האמריקאית עשויה לרכוש מסופטבנק את חברת תכנון השבבים הבריטית שנרכשה על ידה ב-2016 תמורת 32 מיליארד דולר. העסקה תחזק עוד יותר את מעמדה של Nvidia בשוק השבבים, לאחר שעקפה השנה את אינטל בשווי השוק

שירות כלכליסט 20:5431.07.20

בדרך לעסקת ענק בענף השבבים העולמי? חברת השבבים האמריקאית אנבידיה (Nvidia) מנהלת שיחות לרכישת חברת תכנון השבבים הבריטית ARM. החברה הבריטית נמצאת בבעלות סופטבנק שרכשה אותה לפני ארבע שנים. 

על פי הפייננשל טיימס, שמדווח על המגעים בין הצדדים, אנבידיה עשויה לרכוש את ARM תמורת יותר מ-32 מיליארד דולר במסגרת עסקה שתכלול גם מזומן וגם מניות. 32 מיליארד דולר הוא הסכום שתמורתו רכשה סופטבנק את ARM ב-2016. 

שבב של ARM הבריטית שבב של ARM הבריטית צילום: בלומברג
 
מנכ"ל ומייסד Nvidia ג'נסן הואנג מנכ"ל ומייסד Nvidia ג'נסן הואנג צילום: nvidia

 

גורמים המקורבים לעסקה מסרו כי השיחות בנוגע אליה החלו בחודשים האחרונים לאחר שאנבידיה פנתה לסופטבנק. האחרונה מחפשת למכור בחודשים האחרונים שורה של נכסים שבבעלותה.

 

אם העסקה אכן תכלול רכיב של חילופי מניות - הדבר יאפשר ל-Nvidia לנצל את העלייה של 151% במחיר המניה שלה בשנה האחרונה. שווי השוק של אנבידיה עלה באותה תקופה ל-261 מיליארד דולר, תוך שהחברה עוקפת את יריבתה הוותיקה אינטל.

 

רכישת ARM תחזק עוד יותר את מעמדה של Nvidia בשוק השבבים, על רקע השימוש הגובר והולך שנעשה בטכנולוגיה של ARM לא רק במכשירים ניידים, אלא גם במרכזי דאטה ובמחשבים אישיים, כולל מחשבי מאק של אפל.

 

ARM תשנה את מערך המוצרים של אנבידיה, שעד כה התמקד בעיקר בקצה העליון של שוק השבבים. מעבדי הגרפיקה החזקים שלה - אשר נועדו להתמודד עם משימות ממוקדות ועתירות נתונים - נמכרים בדרך כלל לגיימרים של מחשבים אישיים, לחוקרים מדעיים ומפתחי בינה מלאכותית ולמכוניות אוטונומיות, כמו גם לכורים של מטבעות קריפטוגרפיים..

 

העסקה עשויה להבהיל את הלקוחות הגדולים של ARM, ובהם אפל, ברודקום וקוואלקום, שעלולים לחשוש מכך שהיא נרכשת על ידי מתחרה פוטנציאלי ועוצמתי כל כך שלהן כמו אנבידיה.

 

מכירת ARM תסמן פניית פארסה שביצע מייסד סופטבנק מסיושי סאן, שהצהיר כי ARM מסמנת את עתיד ההשקעות של סופטבנק בתחום הטכנולוגי..

 

החברה לא הצליחה לשגשג תחת סופטבנק. מאז נרכשה החברה ב-2016 עלו הכנסותיה מ-1.2 מיליארד דולר ל-1.9 מיליארד דולר - זאת בעוד הכנסותיה של Nvidia שילשו את עצמם באותו פרק זמן.
x