$
הייטק והון סיכון

ההייטק הישראלי בדרכו לטור דה פראנס

קבוצת האופניים הישראלית סטארט-אפ ניישן של סילבן אדאמס בוחנת שילוב של טכנולוגיות שונות מסטארט-אפים ישראלים. בינתיים נבחרו שתי חברות למיזם: Physimax ו-Biobeat

מאיר אורבך 19:5823.01.20

קבוצת האופניים הישראלית סטארט-אפ ניישן (סייקלינג אקדמי) בוחנת שילוב של טכנולוגיות ספורט ובריאות ישראליות בקבוצת הרכיבה המקצוענית שתשתתף השנה בטור דה פראנס. שמונה סטרט-אפים ישראלים נפגשו עם הצוות המקצועי הבכיר של קבוצת האופניים ובעקבות המפגש נבחרו שתיים מהן לעלות שלב ולבצע פיילוט עם קבוצת הרכיבה.

בשלב הראשון החליטה הקבוצה להתמקד בשתי חברות אשר איתן יתקדמו. Physimax שמפתחת כלי למעקב ושיפור הבריאות וביצועים ספורטיביים באמצעות ניתוח אובייקטיבי של נתוני השלד והשרירים של המתאמן. ו-Biobeat שמפתחת מכשיר לביש לניטור רציף, לא פולשני ומדויק רפואית של סימנים חיוניים הכוללים בין היתר: לחץ דם, חמצן, קצב נשימה, קצב לב, תודעה, תפוקת לב, סיכון לשבץ, טמפרטורת גוף, צעדים וזיעה.

Biobeat Biobeat

 

האירוע התקיים במשרדי סטארט-אפ ניישן סנטרל בתל אביב, ארגון ללא כוונת רווח הפועל לקידום תעשיית ההייטק הישראלית. כזכור, קבוצת האופניים המקצועית Israel Cycling Academy שתתחרה בסבב המירוצים החשוב בעולם - הוורלד טור - הודיעה בדצמבר האחרון כי תשתף פעולה עם סטארט-אפ ניישן סנטרל ותתחרה תחת השם Israel Start-Up Nation. צוות מיוחד חקר ולמד את צרכי המתאמנים והמאמנים ואיתר חברות ישראליות אשר ביכולתן לספק פתרונות חדשניים ויצירתיים לרוכבי קבוצת האופניים. הסטארט-אפים הישראליים הציגו המצאות ופיתוחים למעקב מתקדם אחרי מצבם הפיזיולוגי של הרוכבים, לניטור ושיפור התזונה ואיכות השינה ואף מצבם הפסיכולוגי לפני מירוצים. 

 

פאולו סלדניה מנהל הביצועים של הקבוצה, מספר בשיחה עם "כלכליסט" מה מעניין אותו בחברות שאיתן הוא נפגש "אני מעוניין רק בדבר אחד שזה הביצועים של הרוכבים. שכל אחד מהם ישיג את הפוטנציאל שלו. כדי להשיג את זה אני צריך להבין את הפיזיוליגיה של האתלטים, אותה אנחנו צריכים למדוד. אנחנו חייבים להיות חדשניים ולהתחבר לחברות שמודדות רכיבים שונים בפיזיולוגיה", אומר סלדניה.

 

"אנחנו כיום מודדים מקצב, זמן, קצב לב ומדדים סובייקטיבים - אבל האתגר הוא לאסוף את המידע והאתגר האמיתי הוא איך אתה משתמש בו. מה שחשוב מה אני עושה עם המספרים. טכנולוגיות חדשניות מוצאות דפוסים ומאפשרת לנו לקבל החלטות על הרוכבים שלנו. יש כאן חברות שהם מתחומים אחרים משלנו אבל יכולים לתת מענה לנושא שלנו ואלה חברות שמאוד מעניינות אותנו", מסביר סלדניה. "חלק מהחברות שפגשנו יכולים לענות לצרכים שלנו. לא כל דבר חשוב ניתן למדידה ולא כל דבר שנמדד חשוב. יש לי פילטר ואני בוחר את החברות דרך העין הזו. זה מאוד פונקציונילי לא מעניין אותי אלפי פריטי מידע אלא רק איך לעשות את הרוכב מהר יותר. מה שחשוב לי הוא הביצוע", מוסיף סלדניה. "היו כמה חברות שעניינו אותנו והיו כמה שפחות ואנחנו ננסה ליצור עם חלק מהם יחסים לקראת פיילוט עם החברות".

אפליקציית Physimax אפליקציית Physimax

 

"סילבן אדאמס (המממן והבעלים של קבוצת האופניים) עשה מעשה גאוני בחיבור לסטארט-אפ ניישן זה חיבור לליבה של הסטארט-אפ . זהו מהלך חשוב מאוד לנו אני כמו ילד בחנות ממתקים ואני יכול לקחת מה שאני רוצה וככה אני מרגיש זה נפלא בשבילי", אומר סלדניה. הוא מאמין שבכל הקשור לטכנולוגיות ספורט אנחנו נראה את הפריצה ממקום אחר בכלל, "יש המוני חברות בתחום אבל אבל זה עדיין בתחילת הדרך כי זה עדיין לא טוב מספיק לקבוצות הספורט. אבל זה ישתפר מאוד בעתיד ואז נתחיל לראות שימוש גדל וזה יגיע בעיקר מתעשיה שאינה ספורט, אולי מעולם הבריאות או אוניברסיטה, והטכנולוגיה תעבור לעולם הספורט. כמות הכסף שמושקעת בתחום הספורט טק אינה כה גדולה כמו בעולם הבריאות", אומר סלדניה.

 

סלדניה מאוד אופטימי לגבי התרומה של הטכנולוגיה הישראלית בפרט וטכנולוגיה בכלל לעולם הרכיבה, "אם לא הייתי מאמין שזה יעזור לא הייתי כאן היום, אבל אני לא יודע לאיזה מידה המידה תיקבע בעיקר בגלל האפקט של הטכנולוגיה והתאמת המוצר". "זה היה מפגש מאד מוצלח״, אמר המנהל המקצועי הבכיר של הקבוצה, הפיני צ׳ל קרלסטרום. ״הדבר הגדול הוא שגם החברות הללו יקבלו הזדמנות לבדוק כיצד הטכנולוגיות שלהן עובדות על אתלטים ברמה הכי גבוהה שיש, כך שזה רווחי לשני הצדדים״. אכן, ראשי חברות הסטארט-אפ שפגשו את הקבוצה הביעו רצון עז בשיתוף הפעולה. ״אנחנו נשמח לראות איך מה שפיתחנו יכול לסייע לקבוצה. לדעתנו זה בהחלט יכול להיות game changer", אמר ליאור בן שטרית מ-biobeat שהציגה מכשיר ניטור מתקדם.

סילבן אדאמס סילבן אדאמס צילום: אורן אהרוני

 

"יצאנו עם המנהלים המקצועיים של הקבוצה לשטח כדי לראות ולהבין אילו פתרונות טכנולוגיים יכולים להביא ערך לקבוצה ולצוות המאמנים. אחרי סקירה מעמיקה של התחום, הפגשנו אותם עם שמונה חברות סטארט-אפ ישראליות - וזה רק קצה המזלג. אנחנו מקווים לראות חלק מהטכנולוגיות משתלבות בקידום הקבוצה ובתקווה שאלו יעזרו לקבוצה להביא תוצאות", אמרה טליה שקל, מנהלת שותפויות אסטרטגיות בסטארט-אפ ניישן סנטרל. הבעלים שותף של קבוצת הרוכבים Israel Start-Up Nation, סילבן אדאמס, הביע שביעות רצון מתוצאות המפגש חסר התקדים הזה בין ראשי קבוצתו לבין הסטראט-אפים הישראלים.

 

 ”ישראל היא המדינה המובילה בעולם במספר הסטארט-אפים יחסית לגודל האוכלוסייה כך שאין דבר נכון מזה שהספונסר המרכזי של הקבוצה היא סטארט-אפ ניישן סנטרל, שמקדמת את הסטארט-אפים הללו. זה גם מה שמעניק לקבוצה הזדמנות יוצאת דופן ליהנות מהטכנולוגיות המתקדמות ביותר שיש לסטארט-אפים ישראלים להציע, סוג של ״נשק סודי״ שיסייע לנו בעונה הראשונה בוורלד טור. זה עתה קיבלנו ההזדמנות להיפגש עם חברות שמפתחות טכנולוגיות מתקדמות בספורט ולהבין מה הן מציעות לנו״, מצהיר אדאמס.

  

קבוצת Israel Start-Up Nation כוללת 30 רוכבים מקצועיים המגיעים מ-16 מדינות שונות. בעלי הקבוצה הם הפילנתרופ הישראלי-קנדי, סילבן אדמס, איש העסקים הישראלי רון בר-און וכן קווין לאם הקנדי, המחזיק בזכויות מיעוט בקבוצה באמצעות החברה שלו, Reinvent.com.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x