$

30 דקות או פחות

"ההמבורגר שנייצר מתאים שגדלים במעבדה יהיה צמחוני לעילא ולעילא"

רום קשוק לא רוצה לייצר עוד תחליף בשר, כמו ביונד מיט, אלא להחליף את הדרך שבה אנחנו מייצרים את הבשר - במקום לגדל פרות, אפשר לקחת מהן כמה תאים ולייצר בשר במעבדה. אז מתי נוכל לאכול אותו?

שירות כלכליסט 13:0116.12.19

לא חייבים להיות צמחונים כדי להרגיש קצת חוסר נוחות מהדרך שעושה הבשר בדרך לצלחת שלנו. בתחום הפודטק הלוהט מככבות חברות שמייצרות תחליפי בשר, כמו ביונד מיט או Impossible Foods, ומנסות להגיע הכי קרוב שאפשר למרקם ולטעם של הדבר האמיתי.

 

אבל יש גם חברות שנוקטות בגישה שונה, כמו פיוצ'ר מיט הישראלית. "אנחנו לוקחים כמה תאים מפרה ואז מגדלים אותם במעבדה, בתנאים שמדמים את אלה של גוף הפרה", מסביר המנכ"ל רום קשוק. בתוך 10 ימים נוצרת כבר מאסה שמספיקה לייצר בשר - והפרה נשארת בחיים ושלמה (מינוס כמה תאים). קשוק מגדיר את התוצאה כ"המבורגר צמחוני לעילא ולעילא", למרות הסיכוי שלא כולם יהיו מרוצים גם מהפתרון הזה.

 

 

 

לפרקים נוספים של הפודקאסט "30 דקות או פחות" ליחצו כאן

 

התהליך הזה כבר קורה במעבדת החברה, ובראיון בפודקאסט "30 דקות או פחות" קשוק מסביר שלא מדובר בהמצאה חדשה: חברות תרופות עושות את זה כבר עשרות שנים ולפני מספר שנים הצליחו לייצר כך גם המבורגר - שעלה 300 אלף דולר והייצור שלו עלה 2.3 מיליון דולר. האתגר האמיתי הוא למצוא דרך לעשות את התהליך הזה בהיקף גדול ובמחיר תחרותי.  

 

רום קשוק רום קשוק צילום: דודי מוסקוביץ

 

 

בניגוד לביונד מיט ו-Impossible Foods, פיוצ'ר מיט לא מתכננת להפוך למותג שנמכר על המדף, אלא להגיע לשיתופי פעולה עם יצרניות מזון שימכרו את הבשר שהיא תייצר. עד היום גייסה החברה 16.5 מיליון דולר, בין היתר מטייסון פודס, יצרנית הבשר השנייה בגודלה בעולם.

 

אז מתי נוכל לאכול סטייק או המבורגר בלי רגשות אשם? רום קשוק מציג בפודקאסט את התוכניות של החברה, כמה זה יעלה לנו ומאיפה בכלל הגיע הרעיון.

 

 

 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

 

 

מראיינים:

נבות וולק, איש הייטק.

אביב פרנקל, איש התקשורת וסטארט-אפיסט.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x