$

30 דקות או פחות

"במקום לחכות שתגיע עם כאבים בחזה, תקבל אזהרה כמה שעות לפני התקף לב"

פרופ׳ רן בליצר, מנהל מכון כללית למחקר של שירותי בריאות כללית, מסביר איך משתמשת כבר היום הרפואה בטכנולוגיה ומידע, מה ההשפעה הדרמטית של השילוב הזה ואיך מגייסים עובדים כשאי אפשר להציע משכורות עתק

שירות כלכליסט 10:5523.06.19

"היום, במצב רגיל, אתה מרגיש לא טוב, יש כאבים בחזה, ואתה מגיע למרפאה ומבקש טיפול. במציאות אחרת הרופאה תתקשר אליך, תזהיר שבעוד כמה שעות תחטוף התקף לב ותזמין אותך לטיפול מונע". פרופ׳ רן בליצר, מנהל מכון כללית למחקר של שירותי בריאות כללית, מסביר שהמציאות הזו היא לא מדע בדיוני - זו רפואה יוזמת מנבאת 

 

 

 

לפרקים נוספים של הפודקאסט "30 דקות או פחות" ליחצו כאן

  

בשיחה בפודקאסט "30 דקות או פחות" מסביר בליצר איך ההחלטות שהתקבלו לפני 20 שנה על רישום אלקטרוני של הרשומות הרפואיות יצרו מאגרי מידע גדולים, שבעזרתם יכולות קופות החולים היום לקבל החלטות טובות יותר ואפילו ליזום טיפול רפואי כשהמטופלים עדיין לא מרגישים בעיה כלשהי. 

 

פרופ' רן בליצר פרופ' רן בליצר צילום: אוראל כהן

 

 

"אחת המחלות היותר מאתגרות, גם למטופל וגם למשפחה, היא מחלת כליות כרונית. כשמתחילים סימפטומים זה כבר מאוחר מדי, אתה חייב זיהוי מוקדם בשלב שאתה נראה ומרגיש בריא", מדגים בליצר. יצרנו מודלים שמחלקים את האוכלוסייה לפי רמת סיכון ומאפשרים להזמין מראש לבדיקה, לטפל בגורמי הסיכון - טיפול פשוט, לא כואב, לא מאוד פולשני - ומפחיתים ואפילו מונעים את ההידרדרות".

 

אז איך הכללית עובדת עם סטארט-אפים, מה עושים כדי לשמור על פרטיות ואיך משכנעים מדעני מידע לעבוד עבור קופת חולים, כשהם יכולים לקבל משכורות עתק בגוגל ואמזון? כל התשובות בפרק החדש בפודקאסט.

 

 

 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

 

 

מראיינים:

נבות וולק, איש הייטק.

אביב פרנקל, איש התקשורת וסטארט-אפיסט.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x