$
חדשות טכנולוגיה

אינטל חשפה את Ice Lake, מעבדי לפטופים תומכי AI שפותחו בחיפה

המעבדים החדשים יכללו תמיכה מובנית ביישומי תרגום סימולטני, חיפוש סמנטי ולמידה עמוקה. כמו כן, יאפשרו שיפור בביצועים ובצריכת הסוללה ואף גלישה מהירה ויציבה יותר על בסיס טכנולוגיית WiFi חדשה

אליחי וידל, טייפה 09:3928.05.19

אינטל הכריזה היום (ג') בכנס קומפיוטקסט בטייוואן על השקת סדרת המעבדים Ice Lake שמיועדים בעיקר למחשבים ניידים, ופותחו במעבדותיה בחיפה. המעבדים הם הראשונים של החברה שיכללו תמיכה מובנית ביישומי בינה מלאכותית.

 

 

 

כמו כן, יכללו באופן מובנה תמיכה בטכנולוגיית Thunderbolt 3, שמאפשרת חיבור נתונים מהיר במיוחד למעבדים גרפיים חיצוניים, כלי אחסון ועוד. לדברי גרגורי בריאנט, סגן נשיא והמנהל הכללי של קבוצת המחשוב באינטל, השיפורים שיאפשר השימוש בסדרת מעבדי אייס לייק יתבטאו לא רק במהירות ביצועי המחשב מבחינת גרפיקה, משחקים ומדיה, אלא גם בקישוריות אלחוטית טובה יותר, צריכת חשמל חסכונית, הארכת השימוש בסוללה, הצגת וידאו באיכויות גבוהות יותר על מסך המחשב והכפלת ביצועי הבינה המלאכותית שעל המחשבים.  

 

בניין אינטל בחיפה בניין אינטל בחיפה צילום: אלעד גרשגורן

 

 

בריאנט אמר כי טכנולוגיית deep learning boost (חיזוק יכולות למידה עמוקה בבינה מלאכותית - א״ו) שתשולב במעבדי אייס לייק תאפשר למחשב האישי ללמוד במהירות ולהסתגל למה שהמשתמש עושה. "כבר היום ישנם אינספור מקרים בהם משתמשי המחשב עושים שימוש יומיומי במשימות שדורשות בינה מלאכותית, כגון חיפוש סמנטי, עיבוד שפה טבעיות, תרגום סימולטני, לוח שנה חכם, כלי עריכה מבוססי בינה מלאכותית ועוד רבים אחרים".

 

מעבדי אייס לייק אמורים לתת את המענה לדרישות המחשוב הללו שרק יהפכו לשגרתיות יותר ויותר ויחדרו לעוד ועוד תחומים. ״אנו צופים שפתיחת יכולות ה-AI on PC (אינטליגנציה מלאכותית במחשב עצמו) למפתחים תוביל לשטף בלתי נגמר של תרחישי שימוש ויישומים חדשים שיאפשרו למשתמשים להתרכז, ליצור, להתחבר ולתרום בדרכים חסרות תקדים".

 

מעבד אייס לייק כולל גם טכנולוגיית WiFi 6, הדור הבא של קישוריות אלחוטית ומעבר ליכולת בעיבוד מהירויות גבוהות יותר הטכנולוגיה החדשה מאפשרת חיסכון בעלויות, צריכת חשמל וטיוב ביצועים. האספקה של מעבדי Intel Core בדור העשירי תתחיל ביוני והם צפויים להגיע למדפים לקראת סוף השנה.

 

אינטל הודיעה במקביל על השקת מוצרים נוספים, בהם ארכיטקטורת הגרפיקה החדשה של דור 11 שצפויה להכפיל את מהירות השעון של ביצועי המחשוב בהשוואה לגרפיקת Intel דור 9 ביישומים כמו זיהוי תמונה, תצוגת וידאו 4Kויצירת תכני 8K.

 

כמו כן, החברה השיקה את פרויקט אתנה, תוכנית חדשה שבמסגרתה יתוכנן הדור הבא של המחשבים הניידים, שיותאם לצרכים העתידיים של משתמשי הלפטופים. המחשבים בפרויקט אתנה יספקו תגובתיות מהירה תוך שימוש בסוללה, שיפור בחיי סוללה בגלישה אלחוטית ובהפעלה מהירה של המחשב לפעולה ממצב שינה.

 

הדגמים הראשונים של המחשבים מתוכנית זו צפויים להיות זמינים במחצית השנייה של 2019 למערכות הפעלה ווינדוס וכרום. בתערוכת קומפיוטקס מוצגים גרסאות הדגמה של הדגמים המתוכננים של דל ולנובו ובעתיד ישתתפו בפרויקט גם אייסר, אסוס, דל, גוגל, HP, לנובו ומיקרוסופט.  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x