$
IT

מלם תים הקימה עבור משרד האנרגיה מאגר מידע לנפט וגז טבעי ב-18 מיליון שקל

את המאגר, מערכת ה-PRIME, פיתחה חברת שלומברג'ר הצרפתית. המטרה של הפרויקט לייצר מאגר מידע לאומי לתיעוד וניהול אוצרות האנרגיה, הנפט והגז הטבעי של המדינה

רפאל קאהאן 17:3302.05.19

מינהל אוצרות טבע במשרד האנרגיה, הציג לאחרונה את מערכת PRIME - מאגר המידע הלאומי לתיעוד וניהול אוצרות האנרגיה, הנפט והגז הטבעי במדינה. את המאגר הקימה חברת מלם תים בשיתוף עם חברת הייעוץ אקולוג'י, ו-Schlumberger הצרפתית היתה אחראית על הפיתוח. על פי מידע שנמסר ל"כלכליסט" היקף הפרויקט עומד על כ-18 מיליון שקל. מדובר בפרויקט רב שנתי, שחלקו הראשון ארך כשנתיים.

המערכת תתופעל בשיתוף המכון הגיאולוגי והמכון הגיאופיסי. היא צפויה להיות זמינה לכל הציבור עד סוף השנה. בין השאר יפורסם בה "ספר הנפט", המכיל מידע רב על זכויות הנפט בישראל ושכיום ניתן לעיון רק במשרד האנרגיה. המאגר החדש יכלול את כל הנתונים הגיאולוגים והגיאופיסיים הנאספים במשרד האנרגיה וכן ישמש לניהול התהליכים הרגולטורים וזיכיונות בתחום החיפושים וההפקה של הנפט והגז הטבעי. הפרוייקט מיישם את מערכת ה-National Data Repository - מאגר נתונים לאומי בתחום האנרגיה, המקובל בעולם, עליו בוצעו שינויים, תוספות והתאמות למציאות ולצרכים של מדינת ישראל.

מאגר ה-Prime ישמש לרישום אוצרות האנרגיה של מדינת ישראל מאגר ה-Prime ישמש לרישום אוצרות האנרגיה של מדינת ישראל

 

על פי הודעת המשרד, בשלב הראשון המערכת תיפתח לשימוש פנים משרדי בלבד, לתקופת הרצה של מספר חודשים. ההערכה היא כי עד סוף השנה, או בתחילת 2020, יעלה לאוויר אתר פתוח אשר ינגיש לציבור חלק מהנתונים, עליהם לא חלה חובת חיסיון על פי חוק הנפט. קבוצת מלם תים הצטרפה לחברת שלומברג'ר, אשר זכתה במכרז לפיתוח המערכת כקבלן הראשי. מלם תים ניהלה את פרוייקט ההקמה כאינטגרטורית וסיפקה את כל התשתיות, אבטחת המידע, מערכות הזמינות והאירוח, כולל תחזוקה.

 

ד"ר מיקי גרדוש, מנהל תחום גיאולוגיה, גיאופיסיקה ומידע במינהל אוצרות הטבע במשרד האנרגיה אמר כי: "אחת המטרות המרכזיות בהקמת המערכת היא להנגיש את המידע הרב אשר נאסף במהלך עשרות שנות חיפושים והפקה של נפט וגז בישראל ובכך לתרום לעידוד חיפושי גז ונפט בישראל. בנוסף, המאגר יגביר את השקיפות, הנגישות ושיתוף הציבור במידע, על מנת לתמוך ולקדם פעילות טכנולוגית, מחקרית ואקדמית. בין הנתונים שינוהלו במערכת: זיכיונות, מיפוי, סקרים גיאופיסיים וגיאולוגיים, נתוני קידוחים וחיפושים, איתור איזורי פוטנציאל, סקרים סביבתיים, עדכון מצב הקרקע ומתחת לפני הים ועוד".

 

צבי ברונר, סמנכ"ל טכנולוגיות בקבוצת מלם תים הוסיף: "מטרת המערכת לאפשר גישה אחודה ופתוחה למידע בדוק וידוע. זוהי מערכת מודרנית ומתקדמת מאוד מסוגה בעולם, המתעדת את כל השכבות בקרקע והמתאימה למינוף התקדמות בתחום חיפוש מאגרי אנרגיה, בקרקע ובים, במדינת ישראל. המאגר ישמש סוגי משתמשים רבים וביניהם: גופים המעוניינים להתחיל לחפש גז או נפט, חוקרים של תשתיות פוטנציאליות, האקדמיה וכמובן, המדינה עצמה, על מנת למכור זיכיונות ולספק לחברות בינלאומיות נתונים על איזורים עם פוטנציאל גבוה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x