$
מכשירים ומדריכים

מחקר צרכני אירופי: מכשירי וואן פלוס - הסמארטפונים האמינים ביותר

ניתוח שכלל תשאול עשרות אלפי משתמשים קבע שהמותג הסיני הוא העמיד והאמין מכולם. סמסונג הגיעה למקום השביעי בלבד והאייפונים של אפל - לעשירי; משנה מהי התקלה הנפוצה ביותר בטלפונים?

רפאל קאהאן 16:0902.04.19
מחקר צרכנים אירופי שנערך בשנה האחרונה ביוזמת איגוד הצרכנים הצרפתי UFC בדק את מותגי הסמארטפונים הבולטים ודירג אותם על פי אמינות. הארגון ביצע שקלול של שיעור התקלות מול זמינות הטלפונים וחלפיהם, מחירם והוותק של כל דגם בשוק. בסך הכל השתתפו בסקר כ-43 אלף צרכנים אירופים ומתוכם כ-13 אלף בצרפת.

 

 

עיקרי המחקר פורסמו בתקשורת הצרפתית השבוע בעיתונים לה מונד ולה פיגארו בין השאר, והציגו נתון מפתיע: המכשירים האמינים ביותר אינם היקרים או הפופולריים ביותר: מותג הסמארטפונים שהציג את האמינות הגבוהה ביותר היה וואן פלוס הסיני. גם המותג השני היה סיני - לנובו - ובמקום השלישי מיקרוסופט, שמכשירי הלומיה שלה נמכרו באירופה עד 2017 וזכו לפופולריות מורגשת.

 

מכשיר הוואן פלוס 6T מכשיר הוואן פלוס 6T צילום אוראל כהן

 

 

במקום הרביעי מוטורולה שמוחזקת כיום גם על ידי לנובו הסינית. שיאומי היתה במקום בחמישי ובמקום השישי LG, מה שמעיד שתיקנה את כשלי בקרת איכות הייצור שפגעו במכשירי ה-G4 וה-V10 מלפני שלוש שנים. סמסונג מופיעה במקום ה-7 בלבד ואחריה אסוס הטייוואנית. נוקיה במקום ה-9 והאייפון של אפל מפתיע בחוסר אמינותו במקום ה-10.

 

 

 

 

במקומות ה-11 ו-ה12 מופיעים וואווי ומותג הבית המוזל שלה Honor. סוני, HTC ו-BQ סוגרים את הרשימה עד המקום ה-15. בשלושת המקומות האחרונים מופיעים ZTE, אלקטל ו-Wiko, מותגים שאינם מיובאים כיום לארץ. בסך הכל הממצאים מפתיעים למדי. אמנם המותגים האמינים ביותר אינם היקרים ביותר, אך בסך הכל כ-14 מתוך 18 מותגים הציגו ציון אמינות גבוה מ-90 שנחשב למצוין בניקוד של האיגוד.

 

התקלות הנפוצות: סוללות, מסכים וכפתורים

 

רוב בעיות האמינות התייחסו לענייני סוללה, שהיוו את הרוב המוחץ של התיקונים שנערכו בסמארטפונים. בין השאר בעיות בשקע הטעינה, סוללה שמאבדת את עוצמתה מהר מדי או מטענים שאינם מספקים את קצב הטעינה המוצהר היו הבעיות השכיחות ביותר. אחריהן הופיעו תקלות המסך כסיבה השנייה הנפוצה ביותר - בין אם עקב שבר, חדירת נוזלים או תקלה במעגלי התצוגה.

 

תקלות בכפתורים, ברמקולים ובמצלמה היוו את הסיבות העיקריות בהמשך הרשימה. חלק מהמותגים סבלו מתקלות מסוימות יותר מאחרים - למשל, לכמה ממכשירי וואווי היה ריבוי תקלות שנבעו מה-GPS, מטען הסוללה, קורא כרטיסי הזיכרון ושבב הבלוטות'. במכשירי סמסונג ואפל נמצא שהמסכים הציגו סיכוי גבוה יותר לשבר מאשר במותגים אחרים.

 

 

 

המחקר של UFC הקיף לא רק סמארטפונים אלא גם טלוויזיות, מחשבים וטאבלטים. הטלוויזיות האמינות ביותר נמצאו מתוצרת סוני ופנסוניק כאשר אלה עם האמינות הנמוכה ביותר היו מתוצרת הייסנס הסינית. במחשבים הציגו MSI, מיקרוסופט ואפל את האמינות הגבוהה ביותר כאשר HP ואייסר הציגו את האמינות הנמוכה ביותר. בטאבלטים אפל כיכבה במקום הראשון באמינות, LG במקום השני ובסוף הרשימה הפציעה ארקוס הצרפתית שהטאבלטים שלה הציגו את האמינות הנמוכה ביותר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x