$
מכשירים ומדריכים

מחקר: 45% ממכשירי האנדרואיד אינם יעילים בזיהוי פנים ביומטרי

ניסוי נרחב שנערך בהולנד גילה שמכשירי דגל יוקרתיים ומכשירים מוזלים נכשלים כאחד כשמציגים למצלמותיהם תמונה של בעל הטלפון. מדובר בטכניקה פשוטה מאוד שעושה חיים קלים לפורצים וגנבים. אילו מכשירים דווקא הצטיינו בבדיקה?

רפאל קאהאן 17:4806.01.19

סמארטפוני אנדרואיד אינם יעילים בזיהוי פנים כשיטת נעילה עיקרית - כך גילה Consumentenbond, ארגון זכויות צרכנים הולנדי עצמאי. אנשים בחנו 110 סמארטפונים, וגילו ש42 מהם ניתנים לפריצה והטעיה בקלות, בעזרת תמונה של בעל המכשיר. 

 

 

הבדיקה כללה מכשירים של סמסונג, LG, סוני, בלקברי ויצרניות רבות אחרות, מסדרות ורמות מחירים שונות. החוקרים גילו שמיתוג הטלפון אינו ערובה ליעילות האבטחה שלו: מכשירי מייט 20 היוקרתיים של וואווי ומכשירי סדרת הונור המוזלים שלה עמדו בהצלחה במבחן, אך מכשירי סדרת הדגל P20 נכשלו בו. 

 

 

זיהוי פנים? ישנם מכשירים טובים מאחרים זיהוי פנים? ישנם מכשירים טובים מאחרים צילום: Daily Star

 

 

גם מכשיר ה-Key2 של בלקברי נכשל במבחן, למרות תדמיתה המאובטחת של החברה. כמו כן, כשלו במבחן גם סמארטפוני זנפון 5, מכשירי מוטורולה מסדרות E ו-G ועוד. במבחן הצטיינו מכשירי וואן פלוס, סמסונג מסדרה גלקסי S, גלקסי A וגלקסי Note. הטובה מכולן היתה אפל, שכל מכשיריה עמדו במבחן בהצלחה.

 

 

 

לניסוי ההולנדי יש מסקנה ברורה אחת: זיהוי פנים עדיין אינו אמין במאה אחוז, וכדאי להתבסס על אמצעי זיהוי נוסף, כזה שמצריך עבודה קשה יותר כדי לפרוץ - למשל סורק טביעות האצבע או פשוט קוד גישה. בסופו של דבר, אין טכנולוגיה שהופכת טלפון לחסין-חדירה, בטח כשלפורץ יש גישה פיזית אליו, די זמן ואת המשאבים הנדרשים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x