$
הייטק והון סיכון

חברת vayyar מיהוד תשתף פעולה עם פאורסיה הצרפתית בפיתוח תא נהג עתידי

החברה הישראלית, שפיתחה מערך תלת ממדי של חיישנים שמסוגלים לראות דרך עצמים, חתמה על הסכם לשיתוף פעולה עם החברה הצרפתית. במסגרת ההסכם, ישולבו החיישנים ב"קוקפיט" - תא הנהג העתידי שמפתחת פאורסיה

מאיר אורבך 09:2706.10.18

חברת ויאר (vayyar) הישראלית חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם יצרנית חלקי החילוף הצרפתית פאורסיה (Faurecia). במסגרת ההסכם ישולבו החיישנים שפיתחה החברה הישראלית בתוך תא הנהג העתידי "קוקפיט" שמפתחת החברה הצרפתית. שתי החברות הציגו דמו ראשון של ה"קוקפיט" שלהן בתערוכת הרכב בפריז בשבוע שעבר. מנכ״ל החברה רביב מלמד השתתף בוועידת כלכליסט בפאריס שנערכה במסגרת תערוכת הרכב.

 

 

 

טכנולוגיית החיישנים הייחודית של vayyar היא חזקה מספיק כדי לכסות את כל פנים הרכב ללא כל צורך לפגוע באסטתיקה של תא הנוסעים. בשונה ממצלמות או חיישנים אוטומטיים אחרים, הטכנולוגיה של החברה פועלת בכל מזג אוויר או תנאי אור ואינה אוספת כל מידע אופטי, כך שהנוסעים יכולים להיות בטוחים שהפרטיות שלהם אינה נפגעת ופרטים אישיים שלהם לא נחשפים. החברות דיווח שהן הצליחו לייצר הוכחת היתכנות ראשונה כבר בתחילת השנה.

 

עובדי vayyar עובדי vayyar צילום: אוראל כהן

 

 

לדברי רביב מלמד, מנכ"ל ומייסד משותף של vayyar, "בטיחות הנוסעים ונוחות הנסיעה שלהם עומדת בראש סדר העדיפויות שלנו. אנחנו מאוד נרגשים משיתוף הפעולה עם פאורסיה, חלוצה בתעשיית הרכב העולמית, ליישם את הטכנולוגיה שלנו בקוקפיט פורץ דרך. אנחנו מחוייבים ביחד לשפר את החוויה לנוסע באמצעות טכנולוגיה מתקדמת".

 

פאורסיה (Faurecia) נוסדה בשנת 1997 והפכה להיות שחקנית מובילה בתחום הרכב עם 290 אתרים ו-30 מרכז מחקר ופיתוח ברחבי העולם, ו-109 אלף עובדים ב-35 מדינות. בשנת 2017 עמד מחזור המכירות של החברה על 20.2 מיליארד יורו. החברה נסחרת בבורסת פריז.

 

חברת vayyar הוקמה ב-2011 על-ידי רביב מלמד, לשעבר סגן נשיא חטיבת האלחוט באינטל ישראל, מירי רטנר מבריזקום (סגנית נשיא לפיתוח) ונפתלי חייט, לשעבר המדען הראשי של אלווריון. עד היום גייסה החברה שפועלת ביהוד ומעסיקה כ-100 עובדים 79 מיליון דולר, ובין משקיעיה: Walden Riverwood של ליפ בו טאן,כלל טק של לן בלווטניק ובאטרי ונצ'רס, בסמר ונצ'רס, ישראל קלינטק ונצ'רס ו-Amiti ונצ'רס.

 

החברה פיתחה מערך חיישני תלת ממד שמסוגלים לראות דרך עצמים, ללא שימוש במצלמות. החיישנים של החברה יוצרים תמונה תלת ממדית בזמן אמת, ללא שימוש במצלמה. החיישנים יכולים לראות דרך חומרים מוצקים, למפות אזורים גדולים וכן להגיע לאזורים שמוגנים מפני יכולות אופטיות. ליכולת "לראות", מעבר ליכולת הראייה האנושית, יש פוטנציאל גדול בתחומים רבים, בהם רובוטיקה, קמעונאות, רכב, בית חכם ועוד.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x