$
אפליקציות

גוגל מאיצה את פיתוח פוקסיה, מערכת ההפעלה שתירש את אנדרואיד

לפי מקורות בלומברג, כ-100 מהנדסים בכירים בגוגל עובדים על פוקסיה, ביניהם מטיאס דוארטה, שעיצב את ממשק אנדרואיד האחרון. לפי הערכות, צפויה פוקסיה לתפקד כמערכת הפעלה אחודה לטלפונים ולכל מכשיר ומוצר מקוון אחר, ולתת לגוגל שליטה טובה יותר על רכיבי התוכנה שלה

רפאל קאהאן 17:0322.07.18

גוגל מתקדמת בפיתוח פוקסיה, מערכת הפעלה אוניברסלית קניינית שאמורה להפעיל את כל ההתקנים שלה ושל שותפותיה; לפי מקורות בלומברג, הפרויקט תופס תאוצה וכיום עובדים עליו כ-100 מהנדסים בכירים, ביניהם מטיאס דוארטה, שפיתח את שפת העיצוב החדשה של ממשק אנדרואיד.

 

 

קיומה של מערכת ההפעלה דלף לרשת בשנתיים האחרונות, אך עתה נודע שהיא צפויה להיות מוצר רחב בהרבה משהוערך: בעוד אנדרואיד יועדה במקור לסמארטפונים ועברה התאמות לשימושים כגון מחשוב לביש, סטרימרים או רמקולים חכמים. פוקסיה נבנית מראשיתה לפעולה על כל מכשיר וגאדג'ט מקוון. היא גם תכיל תמיכה מובנית בממשקי שליטה קולית, תתאים לכלי רכב ולפלטפורמות שונות ללא צורך בהתאמות מיוחדות.

 

תמונות של גוגל פוקסיה שדלפו לרשת תמונות של גוגל פוקסיה שדלפו לרשת צילום: ars technica

 

 

פוקסיה אמורה לפתור לגוגל כאב ראש גדול ביותר: הגרסאות השונות של אנדרואיד שלה חוסמות את היכולת שלה לפקח על עדכונים הן ברמת האבטחה והן ברמת השדרוג של הממשק והתכונות. שימוש בפלטפורמה אחודה תיתן לגוגל שליטה נרחבת ביותר על מערכת ההפעלה שלה, ותקשה על חברות כאמזון ואחרות לפתח מהדורות אנדרואיד משלהן. 

 

היעד של גוגל הוא להגיע למצב דומה לזה של אפל ומיקרוסופט; אפל שולטת בעולם המובייל באופן מוחלט בזכות שליטה על כל שרשרת החומרה והתוכנה. מיקרוסופט שולטת בתוכנה ומשאירה את החומרה לשותפותיה, למרות שקו הסרפס המוצלח וקונסולת ה-XBOX הוכיחו שהיא גם יכולה להתמודד עם ייצור חומרה מוצלחת. גוגל תקועה בין השתיים עם מערכת הפעלה פתוחה ששותפות החומרה שלה עושות בה כרצונן. המעבר לפוקסיה יכול לפתור אותה לפחות מעונשן של השותפות המרדניות ולחזק את המותג שלה בעולם המוצרים הצרכניים ולא רק כחברת פרסום.

 

 

גוגל פוקסיה גוגל פוקסיה צילום: Pocket How

 

 

פוקסיה צפויה להתבסס על קוד פתוח ולא על לינוקס כמו אנדרואיד, עוד גורם שיקל על גוגל להתמודד עם בעיות שונות. למשל, אנדרואיד התבססה בעבר על רכיבי Java של אורקל - מה שהוביל אותה לתבוע את גוגל, והמאבק המשפטי בין השתיים נמשך שנים.

 

 

 

בשלב זה מהווה פוקסיה פרויקט חשוב, אך גוגל מתייחסת אליה בתור "ניסוי בחדשנות" ולא הגדירה אותה כיורשת של אנדרואיד. אסטרטגיית מערכות ההפעלה של גוגל צפויה להשתנות, שכן לחברה יש גם את כרום OS, מערכת ההפעלה העננית של מחשבי הכרומבוק. מערכת הפעלה זו עשויה להישאר כמוצר נפרד אך יתכן גם שתיבלע בפלטפורמת פוקסיה, אם תצליח גוגל לתת לה יכולת פעולה עננית ללא שינוי מהותי בליבה שלה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x