$
חדשות טכנולוגיה

האקרים גנבו תיקים רפואיים של 1.5 מיליון סינגפורים - בהם של רה"מ

הפריצה נחשבת כחמורה בתולדות המדינה ואחת החמורות בעולם בתחום הבריאות. המדינה הודיעה כי היא משהה את כל תוכניות הבריאות הדיגיטלית שלה, שדומות מאוד לתוכנית שהוכרזה השנה בישראל

רפאל קאהאן 15:4221.07.18

פריצה של האקרים הביאה לגניבה של מידע רפואי חסוי ותיקים רפואיים של 1.5 מיליון מאזרחי סינגפור, כך על פי דיווח של כלי תקשורת מקומיים. הפריצה שזוהתה לפני כשלושה שבועות בידי הרשויות, נחשבת כחמורה בתולדות המדינה ואחת החמורות בעולם בתחום הבריאות. ההאקרים כיוונו את מאמציהם נגד SingHealth, קבוצת הבריאות הגדולה במדינה. על פי הדווח, בין פריטי המידע שנגנבו מופיעים גם תיקים רפואיים של ראש הממשלה לי סיאן לונג ושרים נוספים.

 

 

 

הרשויות חושדות שהגניבה בוצעה בעיקר כדי להשיג את המידע הרפואי של הפוליטיקאים ובכלל זה ראש הממשלה המקומי. לדברי בכיר ברשות הסייבר המקומית מדובר ככל הנראה בהאקרים שפעלו בשליחות של מדינה חיצונית. "לא מדובר בעבודה שבוצעה בידי פושעים או עבריינים", אמר.

 

בעקבות הפריצה הודיעו הרשויות שהן מעמידות בהמתנה את כל תכניות הבריאות הדיגיטלית שלהן. בין השאר סינגפור עבדה על מאגר מידע רפואי ארצי שכולל את כל פרטיהם של אזרחי המדינה (NEHR) ושנועד לאפשר לבתי חולים ומרכזי טיפול לשתף ביניהם את המידע באופן גורף. עם זאת הממשלה המקומית הודיעה שהיא אינה מוותרת על תוכניות הבריאות הדיגיטלית שלה לעתיד.

סינגפור סינגפור צילום: Aspire

 

 

יש לציין שתוכנית הבריאות של סינגפור דומה מאוד לתכנית שהוכרזה השנה על ידי משרד הבריאות וממשלת ישראל, שמכונה "בריאות דיגיטלית". גם במסגרת התוכנית הישראלית צפוי שיתוף מלא של תיקים רפואיים ומידע אישי בין כל גורמי הבריאות, קופות החולים ומרכזים רפואיים פרטיים וממשלתיים. כבר היום ישנו מאגר מידע שכולל בתוכו פרטים אודות מאות אלפי חולים ומטופלים וההיסטוריה הרפואית של הטיפולים שעברו.

 

על פי החקירה הראשונית, הפריצה בסינגפור בוצעה בידי נוזקה שהוחדרה לעמדת מחשב באחד מבתי החולים של SingHealth. משם ההאקרים הצליחו לקבל גישה למאגרי המידע הראשיים של הקבוצה. סינגפור נחשבת כאחת המדינות המתקדמות בתחום הסייבר בדרום מזרח אסיה. היא גם מנהלת שיתוף פעולה נרחב בתחום עם ישראל וחברות סייבר ישראליות רבות מחזיקות במדינה נציגויות ומשרדים מקומיים.

 

באחרונה הצהירו גם בכירים במערכת הבריאות הישראלית שמערך אבטחת המידע אינו מספק. הדברים נאמרו במהלך כנס הסייבר של אוניברסיטת תל אביב לפני כחודש על ידי יו"ר ההסתדרות הרפואית בישראל, פרופ' ליאוניד אידלמן ועל ידי רוני גמזו, מנכ"ל ביה"ח איכילוב ולשעבר מנכ"ל משרד הבריאות. לטענתם כ-95% מתשתיות המחשוב בבתי חולים וקופות החולים בישראל חשופות לפעילות סייבר עוינת.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x