$
שיחה מהעתיד

הפודקאסט של אבירן יעקב: תעשייה מסורתית, אינטלגנציה מלאכותית

אבירן יעקב, מנכ"ל ומייסד שותף בחברת "אקופלנט", מספר על הטכנולוגיה החכמה שפיתחה החברה למפעלי התעשייה המסורתיים– תוך שילוב בין עולם התשתיות לעולם האינטליגנציה המלאכותית. האזינו לפודקאסט

בשיתוף בזק 14:3509.04.18

 

 

הרעיון למוצר המהפכני של אבירן יעקב, מנכ"ל ומייסד שותף בחברת "אקופלנט", נולד דווקא מאבא שלו –"איש של תעשייה מסורתית", מספר יעקב. "אנחנו מתעסקים במהפכה התעשייתית הרביעית, מונח שעלה בשנתיים האחרונות. קדמו לה למעשה שלוש מהפכות במהלך ההיסטוריה: מהפכת הקיטור במאה ה-19, מהפכת הייצור ההמוני בתחילת המאההקודמת והמהפכה השלישית לפני כ-40 שנה – מהפכת המחשב, שבה נכנסו יחידות מחשוב קטנות לתהליך הייצור והפכו אותו ליותר אוטומטי. מה שקרה עכשיו זו הכניסה של האינטרנט לכל התעשייה – אלגוריתמים חכמים, חיבוריות לאינטרנט, מכונה לומדת, בינה מלאכותית – בכל תעשייה מסורתית: רכבים, בקבוקים, אריגים, מזון – כל מוצר שהוא. זו למעשה המהפכה הרביעית, שמתבססת על יישומים מתקדמים של אינטרנט".

 

הטכנולוגיה שפיתחה החברה למפעלי התעשייה המסורתיים, הוא למעשה טכנולוגיה המשלבת בין עולם התשתיות לעולם האינטליגנציה המלאכותית. הפיתוח החכם הזה חוסך עד 30% מעלויות האנרגיה במפעל ומסייע לצמצם את זיהום האוויר: "אנחנו מתחברים לכל המכונות מסביב, שתומכות בייצור, ועושים להם אופטימיזציה עם מנוע שמתחבר למערכות קיימות מרחוק". באמצעות האלגוריתם יודעת המערכת לכוון את תהליך הייצור כולו להתנהגות חכמה, הן באמצעות התראה, חיווי והמלצה לעבוד נכון אבל גם התערבות בפועל לייעול אנרגטי.הלקוחות הם למעשה שניים: הן חברת האחזקה, האחראית על תפעול ותיקון המכונות – והן המפעל עצמו שיכול להימנע מעד 50% חוסר יעילות.

 

"ה-IOT הוא תחום מרתק", אומר יעקב, "אפשר להביא למאות אלפי דולרים חיסכון בשנה ויש גם אימפקט על העולם – הורדת זיהום אוויר".

 

איך זה קשור לתקנות האנרגיה בסין ולאילו מקומות עומדת להגיע המהפכה הרביעית?האזינו לשיחה המלאה.

 

האזינו לפרקים נוספים בסדרת הפודקסטים "שיחה מהעתיד".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x