$
מכשירים ומדריכים

CES 2018

המפתחים הקטנים עולים על עגלת המציאות המדומה

תערוכת CES שננעלה השבוע מסמנת מגמה מעניינת בתחום ה-VR וה-AR: כניסה של מפתחים קטנים ועצמאיים, מה שעשוי להרחיב את היצע התוכן והשירותים בתחום - וסוף סוף למשוך את הקהל הרחב

עומר כביר, לאס וגאס 13:4415.01.18

בתערוכת IFA שנערכה בקיץ האחרון בברלין ראינו צעד חשוב בדרך לפריצה של VR ו-AR למיינסטרים: יצרניות שונות שהציגו מכשירים שונים, סביב פלטפורמה אחת (של מיקרוסופט). זו היתה תחילתה של בניית אקוסיסטם נרחבת לתחום, צעד הכרחי לכיבוש ליבו של הציבור. כאן ב-CES, בעת סיור במתחם הסטארט-אפים Eureka Park, ניתן היה לזהות כבר את השלב החשוב הבא: הכניסה של חברות קטנות ומפתחים לתחום.

 

 

מצד אחד, ראינו לא מעט משקפיים ופיתוחי חומרה מחברות לא מוכרות, שמנסות להביא חדשנות במקום שבו הן מזהות חסר. למשל, הצמיד של Wearable Devices הישראלית שמזהה תנועת יד על בסיס מידע עצבי ומספק למעשה בסיס לממשק שליטה נטול כפתורים או מצלמות וחיישנים חיצוניים.

 

הפיתוח של Wearable Devices הישראלית הפיתוח של Wearable Devices הישראלית צילום: מיוטיוב

 

 

במקביל, אפשר היה למצוא לא מעט חברות שתוקפות את התחום מהצד של התוכנה ויוצרות יישומים ופלטפורמות מפתיעים בניסיון להזניק את הצע התוכן בתחום. גם כאן התלבטה חברה ישראלית, fuse.it, שיצרה אפליקציית AR שמאפשרת לשלב אנשים מפורסמים בסביבה הטבעית של המשתמש, כאשר אלו רוקדים אתו ומבצעים אתו אינטראקציה.

 

אפליקציית Fuse.it אפליקציית Fuse.it צילום: Fuseit

 

 

הסטארט-אפים הרבים שפועלים בתחום מצביעים על כך ש-VR ו-AR הן לא סתם חלום של ענקיות הטכנולוגיה, ונראה שמתגבשת אקוסיסטם רחבה ואמיתית שתביא הרבה פיתוחים, טכנולוגיות ותוכן שיזניקו את התחום קדימה.

 

 

 

נכון להיום, יש למציאות המדומה ולמציאות המועשרת את כל מה שהן צריכות: פעילות משמעותית של ענקיות הטכנולוגיה, השקעה ניכרת ביצירת תוכן מצד גופים שונים, וכניסה חזקה של סטארט-אפים ומפתחים שמנסים להפתיע ולחדש. עכשיו, חסר רק דבר אחד: שגם הציבור הרחב יבוא בהמוניו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x